Alexander Rossi îl va înlocui pe Merhi la Manor în cinci dintre ultimele şapte curse

de Daniel Popescu
Joi, 17.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alexander Rossi va concura pentru Manor în cinci dintre ultimele şapte curse ale sezonului 2015, inclusiv în Singapore, ca înlocuitor pentru Roberto Merhi.

Esential 5 este numarul curselor in care va concura Alexander Rossi in sezonul 2015
2 este numarul etapelor in care va mai lua startul Roberto Merhi in sezonul 2015
2007 este ultimul an in care un pilot american a concurat in Formula 1
Manor a anunţat miercuri noapte o schimbare surprinzătoare în linia de piloţi pentru finalul sezonului 2015. Echipa britanică a decis să-l recruteze pe americanul Alexander Rossi în vârstă de 23 de ani, care va concura în etapele programate în Singapore, Japonia, SUA, Mexic şi Brazilia.

Americanul îl va înlocui astfel pe Roberto Merhi, care va mai concura pentru echipă doar în Russia şi Abu Dhabi, atunci când Rossi va participa la ultimele curse de GP2. Rossi a ales să concureze cu numărul 53 pe monopost. 

"Sunt foarte recunoscător să pilotez pentru Manor şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.

Sunt pregătit de ceva timp pentru această oportunitate. Mulţi ştiu de anul trecut că am o relaţie puternică cu echipa", a declarat el.

Rossi se referă la faptul că în 2014 a participat la câteva sesiuni de antrenamente libere pentru Marussia, echipă care şi-a schimbat numele în Manor. În plus, el a testat în antrenamente inclusiv pentru defuncta echipă Caterham începând din 2012. John Botth, şeful Manor, consideră că Rossi este un pilot talentat care merită să-şi facă debutul în Formula 1.

"Suntem încântaţi să semnăm cu Rossi ca pilot de curse. Este bine privit ca un pilot care este pe punctul de a avea o carieră interesantă în Formula 1, iar forma sa din GP2 a consolidat potenţialul său", a declarat el.

Alexander Rossi va deveni astfel primul pilot american care concurează în Formula 1 după o pauză de 8 ani. Ultimul pilot de această naţionalitate prezent în Formula 1 a fost Scott Speed în sezonul 2007. Rossi a fost la un pas să concureze pentru Marussia şi anul trecut în cursa din Rusia după accidentul suferit de Jules Bianchi, însă în cele din urmă echipa a renunţat la utilizarea celui de-al doilea monopost.

Statele Unite au avut doi campioni mondiali în Formula 1, pe Mario Andretti (1978) şi Phil Hill (1961).

Manor nu a luat încă nicio decizie cu privire la linia de piloţi pentru sezonul 2016.

Via Manor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru