Alfa Romeo revine în Formula 1 după 32 de ani: sponsor principal pentru Sauber

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo va fi sponsorul principal al celor de la Sauber în sezonul 2018, ca parte a extinderii parteneriatului Ferrari cu echipa elvețiană.

Ferrari și Sauber au ajuns la un acord final pentru extinderea parteneriatului pentru furnizarea motoarelor.

Astfel, începând din sezonul 2018, motoarele furnizate de Ferrari pentru echipa elvețiană vor purta brandul Alfa Romeo, iar constructorul italian va fi sponsorul principal al echipei. Prin urmare, numele oficial al echipei va fi Alfa Romeo Sauber F1 Team.

"Această înțelegere cu Sauber este un pas semnificativ inainte pentru remodelarea brandului Alfa Romeo, care va reveni în Formula 1 după o absență de peste 30 de ani. O marcă ce a făcut istorie în acest sport, Alfa Romeo se va alătura altor constructori care participă în Formula 1. Brandul în sine va beneficia de asemenea de pe urma cunoștințelor tehnologice ale partenerilor de la Sauber", a declarat Sergio Marchionne, CEO-ul Grupului Fiat-Chrysler, care deține brandurile Alfa Romeo și Ferrari.

Revenirea Alfa Romeo în Formula 1 era deja anticipată de câteva săptămâni de presa internațională, iar speculațiile indică faptul că noul parteneriat are la bază și influența Ferrari asupra liniei de piloți.

Sauber nu a anunțat încă cine va concura pentru echipa în sezonul următor, însă se anticipează o linie formată din Charles Leclerc, proaspăt campion în Formula 2, și Antonio Giovinazzi, pilot italian care face parte din programul de dezvoltare a tinerelor talente Ferrari.

Alfa Romeo a concurat în Formula 1 în două perioade distincte.

În primele două sezoane ale competiției constructorul italian a oferit monoposturile cu care Giuseppe Farina (1950) și Juan Manuel Fangio (1951) au cucerit titlurile mondiale. Ulterior, Alfa Romeo a mai concurat în Formula 1 în intervalul 1979-1985 fără să obțină însă performante majore, cea mai bună clasare în clasamentul constructorilor fiind locul 6 în sezonul 1983.

Via Alfa Romeo

Comentarii (15)

  • schumi
    Sauber, cu Leclerc si Giovinazzi in echipa, ar putea fi revelatia sezonului.
    12 0
  • Pe naiba! Giovanazzi ala desi era rapid, rupea toate gardurile din formula 1, fie in calificari, fie in cursa. Ma rog, cam asa era si Max.
    4 2
  • Anonim
    @Alex: Giovanazzi rupea gardurile dar a facut-o doar la inceput. Cel putin la Haas a facut o treaba foarte buna. Plus s-a plans mai putin ca Grosjean.
    8 0
  • Sauber o sa devina echipa B a echipei Ferrari
    6 3
  • Ce sa mai devina, ca a devenit deja ! Si nu vad nimic rau in asta.
    10 1
  • @anonim
    Ma refer la cele 2 -34 curse pe care le-ar fi putut avea anul asta cu Sauber, cand a condus monopostul Haas in cursa? Eu nu stiu, poate in teste,asa o fi.
    0 3
  • @ oricine esti tu - Nici eu nu vad nimic rau :))) era doar o constatare
    2 2
  • Super tare, Alfa Romeo partener pentru Sauber :P
    6 0
  • https://www.youtube.com/watch?v=o_boUOJXUYY&feature=em-uploademail
    4 5
  • Red Bull ofera ajutor tehnologic celor de la Honda
    0 5
  • Joerg Ross ex Ferarri s-a alaturat lui Luca Marmorini la proiectul Aston Martin pentru F 1
    0 4
  • Anonim
    https://www.motorsport.com/f1/news/sauber-confirms-ericsson-leclerc-for-2018-f1-season-985150/

    https://www.motorsport.com/f1/news/sauber-alfa-romeo-reveals-livery-985172/?s=1
    3 0
  • Leclerc si Ericsson confirmati la Sauber in 2018.
    0 0
  • Eu nu înțeleg un lucru : Sauber care a avut piloți ca Wendlinger , Frentzen , Kubica a ajuns sa defileze cu Ericsson , un pilot submediocru mai slab decât Stroll. Cat Dumnezeu dă Ikea la Sauber nu pot să înțeleg ! Nasr a fost mai bun decât amatorul asta , la fel si Wherlein. Si totuși el a rămas în F1! Ca să ce ? Sa fie singurul pilot care nu punctează intr-un sezon ? Dacă aici s-a ajuns eu nu mai am nici o pretenție de la lumea formulei 1...
    6 0
  • unu sau altu
    @Ayrton

    L-ai uitat pe JJ Lehto cu care a debutat Sauber MB in F1 (alaturi de K. Wendlinger) si care a trecut in anul urmator la Benneton , fiind inlocuit de impetuosul HH Frentzen (cel mai rapid din trioul de aur Sauber MB din anduranta ce il includea si pe Michael Schumacher).
    Dar in esenta ai dreptate , ce a fost si ce a ajuns Sauber... de la motoare germane de top (MB si BMW) au ajuns la mila Ferrari, sau Alfa mai nou...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru