Alonso: "Nu-mi vine sa cred ca am castigat"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.10.2008
Fernando Alonso a catalogat cea de-a doua victorie consecutiva din acest sezon drept "dificil de imaginat", dupa ce a trecut primul linia de sosire in Marele Premiu al Japoniei.

Alonso a profitat la maxim de incidentele din primul viraj in care au fost implicati Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen si Heikki Kovalainen si a reusit sa urce pe locul 2, in spatele lui Robert Kubica.

Ulterior, datorita unei strategii excelente, el a urcat pe prima pozitie dupa prima intrare la boxe si nu a mai cedat sefia cursei pana la final.

"Este foarte greu de crezut. Victoria din Singapore a fost complet neasteptata si am castigat datorita conditiilor speciale de safaty car, dar acum nu a fost nimic de acest gen si am castigat din nou pe un circuit care nu este prea bun pentru caracteristicile noastre", a declarat Alonso la finalul cursei.

"Nu-mi vine sa cred, doua victorii una dupa alta. Echipa a facut o treaba grozava pentru imbunatatirea masinii si acum suntem chiar in spatele celor de la Ferrari si McLaren, ceea ce este uluitor".

Alonso a admis ca soarta cursei a fost decisa in mare masura de incidentele din primul viraj. "Startul a fost probabil cea mai interesanta parte a cursei, am vazut oameni in fata mea mergand foarte agresiv in primul viraj", a adaugat el.

"Chiar si eu am blocat rotile si am iesit putin in exterior. Aceste pneuri reci ne-au surprins, toti au intrat foarte lung in viraj. Am profitat de asta si m-am pozitionat in spatele lui Kubica, iar din acest punct cursa a fost mai usoara. Masina a fost foarte usor de pilotat si poate ca o parte a victoriei se datoareaza celui de-al doilea stint".

"Eram pe locul 2 cand am intrat prima oara la boxe, am intrebat echipa daca putem iesi in fata lui Kubica pentru ca aveam nevoie de drum liber. Asa ca au fost nevoiti sa puna putina benzina. Problema este ca trebuie sa maresti diferenta in al doilea stint, dar masina a fost perfecta si am reusit sa fac asta".

Alonso crede ca cele doua victorii consecutive reprezinta rezultatul eforturile facute de intreaga echipa pentru dezvoltarea monopostului R28. "Atitudinea echipei este mai mult sau mai putin similara cu cea din 2006. Am imbunatatit foarte mult managementul pneurilor in timpul curselor si am inteles care au fost problemele la inceputul sezonului".

"Ne concentram munca in aceste zone si rezultatele vin cu imbunatatiri pe parcursul sezonului. Sunt foarte fericit si foarte mandru de echipa mea, care a avut cheia rezolvarii tuturor problemelor. Toti baietii din fabrica au facut o munca grozava".

Comentarii (3)

  • ESTEEEEEEEEEEEEEE ALONSOOO!
    Bravo Alonsooooooooo,nu degeaba am spus eu ca Fernando Alonso va face surprize pe finalu campionatului.De aceea ma bucurcur mult ptr el si intreaga echipa sunt fan Alonso forever.Cred ca de la anul va ramane la aceasta echipa care a demostrat ca se poate face o masina buna si competitiva lui Fernando.Ce pot sa spun este ca pentru mine cel mai mult mi-a placut din acest campionat circuitele fuji din japonia si montza,chiar daca mai sunt 2 circuite pana la finalul campionatului.Mi-a placut cum a decurs cursa de duminica chiar daca am fost nevoit sa ma uit la ora 7:30 dimineatza si nu-mi pare rau.Cam atat am avut de spus si sper in cele 2 curse spre final sa fie cat mai spectaculoase .Va salut
    0 0
  • .......ForZza AlonSoooooooooooo
    Nu esti singurul ..... :))..
    0 0
  • Alonso... no. 1 ?
    e bun ... e foarte bun :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru