Alonso, o varianta viabila pentru Honda in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.08.2008
Honda Racing este pregatita sa riste aducerea lui Fernando Alonso in 2009 pentru un singur sezon, potrivit unor surse autorizate din cadrul echipei.

Honda Racing spera ca 2009 sa reprezinte anul in care va avea un cuvant greu de spus in economia campionatului.

Pentru a realiza acest obiectiv, echipa are nevoie de o masina buna si de cel putin un pilot de top. In acest context, japonezii doresc aducerea lui Fernando Alonso, practic singurul pilot de valoare ce ar putea deveni disponibil la finalul anului.

Totusi, principala problema a japonezilor este ca Fernando Alonso doreste un contract pentru un singur sezon, intrucat spera sa ajunga la Ferrari in 2010, deoarece contractul lui Kimi Raikkonen cu Scuderia expira la finalul anului 2009. Insa dorinta lui Alonso de a fi liber pe piata in 2010 ii creaza probleme pentru anul viitor, intrucat toate echipele isi doresc contracte multi-anuale cu pilotii de top.

Cu toate acestea, surse autorizate din cadrul echipei Honda sustin ca echipa japoneza este pregatita sa isi asume riscul unui contract pentru un singur an cu Alonso. Motivele sunt multiple si se refera in primul rand la faptul ca, in Formula 1, contractele se pot rezilia practic oricand.

Pe de alta parte, Honda spera sa obtina in 2009 rezultate atat de bune, incat sa il convinga pe Alonso sa ramana la echipa si in anii ce urmeaza.

Intrebat daca este vital ca Alonso sa semneze un contract multi-anual, Ross Brawn, seful Honda, a precizat pentru publicatia Autosport: "Cred ca orice echipa si-ar dori un contract mai lung. Orice pilot pentru un singur an este dificil. Dar daca ai un an si te descurci bine, se transforma in doi sau trei ani. Depinde cat de bine te descurci. Sunt sigur ca intelegerea lui cu McLaren a avut mai multe de un an, dar nu a tinut mai mult de anul trecut".

Brawn a refuzat sa dezvaluie daca Honda este in negocieri cu Alonso, insa a sugerat ca nu este exclus ca spaniolul sa schimbe echipa in 2009. "Alonso este unul dintre pilotii de top din F1. Cred ca orice echipa, cu exceptia uneia singure, l-ar primi cu bucurie. Noi nu facem diferenta, dar cine stie ce se va intampla?", se intreaba Brown.

In cazul in care Alonso va ajunge in cele din urma la Honda, el il va inlocui cel mai probabil pe Rubens Barrichello, in timp ce Jenson Button va continua alaturi de echipa.

Comentarii (2)

  • Alonso e foarte instabil
    Acum nu ii place nici la renault?
    0 0
  • Alonso the best
    Vrea sa fie campion, si pentru asta ii trebe o echipa care sa faca o masina buna.
    Tie ti-ar placea sa mergi cu un trabant cind toti in jurul tau merg cu Audi?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru