Alonso: "O victorie norocoasa, dar meritata"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.09.2008
Fernando Alonso a admis ca a avut nevoie de mult noroc pentru a castiga prima cursa din acest sezon, insa considera ca succesul sau este unul meritat.

Alonso a plecat in Marele Premiu al statului Singapore de pe locul 15, in urma unor probleme mecanice la monopostul Renault, spaniolul fiind extrem de dezamagit ca orice sansa de a ocupa locurile fruntase a fost ratata.

Totusi, intrarea safety car-ului pe pista a schimbat complet datele problemei si l-a adus pe Alonso in ipostaza de a obtine prima victorie pentru Renault dupa 2 ani.

"Fantastic! Primul podium al sezonului si prima victorie. Sunt extrem de fericit. Nu pot sa cred inca, am nevoie de cateva zile pentru a realiza ca am castigat o cursa in acest an", a declarat Alonso la finalul cursei.

"Ghinionist sambata si poate norocos duminica. Pe parcursul sezonului a parut imposibil sa fim aproape de baietii de top. Am fost competitivi inca de vineri, dar in calificari am avut ghinion. Am inceput din spate si masina de siguranta m-a ajutat foarte mult sa obtin victoria".

"Am ales sa facem un prim stint agresiv pentru ca stiam ca plecand de pe 15 nu putem depasi pe nimeni aici. Ne-am gandit la o strategie cu o singura oprire, dar am fost ingrijorati de frane si ne-am gandit ca nu este posibil, asa ca am incercat ceva diferit".

Desi a fost foarte norocos de evolutia lucrurilor de pe pista, Alonso sustine ca victoria sa este pe deplin meritata si spera sa se mentina in forma si in ultimele trei cuse ale sezonului. "A fost un weekend minunat pentru noi toti", a adaugat el. "Un weekend briliant pentru F1 cu prima cursa pe timp de noapte. Am avut o noua provocare si vom ramane in istorie".

"Spiritul echipei a fost bun la Renault si tot sezonul 2008 ne-am luptat pentru locul 4, dar aceasta victorie este meritata. baietii au muncit foarte mult pe parcursul sezonului. Am inceput la o secunda in spatele celor de la BMW si acum suntem cel putin la fel de buni ca si ei. Vom continua sa fortam in ultimele trie curse, iar anul viitor si mai mult".

Comentarii (1)

  • "Vom continua sa fortam in ultimele trie curse, iar anul viitor si mai mult"
    Asta e confirmarea ca Alonso va ramane la Renault? :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru