Alonso: "Renault nu va ajunge echipele de top in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.08.2008
Fernando Alonso considera ca Renault nu va reusi sa lupte echipele de top in 2009, chiar daca regulamentul tehnic va suferi schimbari majore.

Alonso crede ca nicio echipa din Formula 1 nu este capabila sa progreseze foarte mult de la un sezon la altul.

"Sincer sa fiu, cred ca este dificil, chiar daca vor fi reguli complet noi", a declarat spaniolul pentru postul de radio Cadena Ser. "Anul viitor ar putea fi schimbari, dar nu am vazut niciodata ca o masina care lupta in coda intr-un an sa urce foarte mult in anul urmator".

"Intotdeauna progresul se face pas cu pas. Asa ca este dificil sa micsoram distanta, indiferent ca vorbim de aerodinamica, motor sau pneuri. Este dificil sa ne mutam in fata echipelor de top si sa facem o masina superioara fata de ei".

Dupa titlurile castigate in 2005 si 2006, Renault nu a reusit sa impresioneze in ultimii doi ani. Tocmai din acest motiv, viitorul lui Alonso la Renault este incert, insa dublul campion mondial spune ca este prea devreme sa vorbeasca despre o posibila plecare la Honda. "Cei de la Honda au spus lucruri pozitive si apreciez asta, dar ma concentrez pe acest an. Vom lupta pana la ultimul tur al campionatului", a precizat Alonso.

Spaniolul spune ca nu regreta plecarea de la McLaren si sustine ca nu ar fi luptat pentru titlu mondial daca ar fi ales sa continue cu echipa britanica. "Sunt convins de asta, din cauza situatie de la finalul sezonului. Am vazut ca nu era nicio cale de a obtine un rezultat bun. Nu era genul de atmosfera care sa imi placa. Si stiu ca ar fi fost dificil sa lupt pentru titlu".

Comentarii (3)

  • @admin
    Anul viitor ar putea fi schimbari, dar nu am vazut niciodata ca o masina care lupta in coda ...
    0 0
  • .....
    el zice k daca mai statea la mclaren nu putea sa lupte pentru titlu mondial....dar ce acum se lupta pentru asa ceva??....a pardon...am uitat ca este pe prmul loc:)))):))))......peste 2 ani dak vine la ferrari atunci rupe tot
    0 0
  • @michelle_b......
    ........aoleu, nu vezi ca-i redactat la 12:33???.........si mai are una mai sus....:)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru