Antrenamente 2: Alonso se impune in fata lui Massa

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.09.2008
Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente de vineri de la Spa, sesiune afectata in buna masura de ploaie.

Dublul campion mondial s-a impus in fata rivalilor de la Ferrari si McLaren in ultimele minute ale sesiunii, timpul sau de 1:48.454 fiind cu numai 50 de sutimi mai bun decat al lui Massa.

La fel ca si in prima sesiune, locurile 3 si 4 le-au revenit pilotilor McLaren, insa de data aceasta ordinea s-a inversat, iar Heikki Kovalainen i-a luat fata coechipierul sau, Lewis Hamilton.

Campionul mondial Kimi Raikkonen a terminat pe locul 5, in fata lui Nico Rosberg de la Williams, in timp ce Sebastian Vettel a ocupat pozitia a 7-a. Surpriza placuta a sesiunii a fost Adrian Sutil, pilotul Force India stabilind al 8-lea timp al zilei.

Ca in fiecare an, vremea imprevizibila a pus stapanare pe circuitul de la Spa. La scurt timp dupa inceperea celei de-a doua sesiuni de antrenamente, ploaia si-a facut aparitia, iar numerosi piloti au avut probleme in manevrarea monoposturilor.

Dupa ce Mark Webber a ramas cu masina pe circuit, mai multi piloti au iesit din monoposturi in asteptarea unor conditii mai bune.

Kimi Raikkonen a avariat serios spatele monopostului Ferrari in virajul Rivage, inainte ca Giancarlo Fisichella sa piarda controlul masinii in acelasi loc ca si campionul mondial si sa se loveasca de barierele de protectie.

Italianul a scapat nevatamat, insa sesiunea a fost intrerupta prin steag rosu. Un alt pilot care nu a reusit sa controleze monoppostul pe pista a fost Nelson Piquet Jr, insa incidentul a fost mai slab ca intensitate spre deosebire de cel in care a fost implicat Raikkonen.

In cele din urma, ploaia s-a oprit, iar pilotii au putut reveni pe pista in ultimele 15 minute ale sesiunii.

Rezultatele complete ale sesiunii pot fi consultate aici .

Comentarii (8)

  • antrenament
    o sesiune f. spectaculoasa...in mare masura din cauza ploii cazute...maine in calificari..daca va ploua vom vedea un adevarat bal cu multa sare si ceva mai mult piper :) .Enjoy ! Sa ploua...ca sa ne bucuram si noi de F1 :)
    0 0
  • Excuse me...
    Dar ati zis ca schimbarile sunt blocate pana la 17:30. E 17:46 si sunt inca blocate. Imi merge mie rau ceasul sau voua?
    0 0
  • ADMIIIN...
    ...acum serios, mai greseste omu' o litera, un cuvant, dar MACAR RESPECTATI PROGRAMUL SCHIMBARILOR, fratilor! Nu de alta, dar daca voi il stabiliti, tineti-va de el, va rog frumos! TEORETIC de apropae 20 de mine se puteau face schimbari in echipa, dar uite ca PRACTIC NU NE DATI VOIE... VA ROOOG!!!
    0 0
  • @MASSA ~ face legea
    ~Massa ....cine se indoieste de Massa ..scaun ajunge.... mers magistral in antrenamente. sa vedem maine in calificari A 3 nu conteaza.. Kimi dezamagitor si Kub..BAFTA TUTUROR!!!!prietenilor si fostilor prieteni...FORTZA FERRARI!!!!
    0 0
  • @simodoru
    ce " magistral " ma ??? acolo trebuie sa faci un tur rapid intr-o ora sau o ora jumatate ceea ce massa poate ... gandeste-te daca ar ploua in calificari in cursa ... ce s-ar intampla cu "magistralul " massa.
    0 0
  • @sharky_raduku
    nepoate.. nu te tura..!!!~sa descurcat cel mai bine .a dovedit tot anul asta...nu am timp de controverse...
    0 0
  • Hahaha!!!
    Daca ploua in calificari massa nu se califica isi zdrobeste masina!!!!
    0 0
  • @simodoru
    tot anul ??? ia mai gandeste-te :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru