Antrenamente 2: Alonso smulge primul loc pe final

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.09.2008
Fernando Alonso a stabilit vineri cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere din Singapore, reusind sa-l devanseze pe Lewis Hamilton in ultimele secunde.

Hamilton a dominat in mare parte si aceasta sesiune de antrenamente, dupa ce in prima parte a stabilit cel mai bun timp.

Totusi, englezul a fost nevoit sa se recunoasca invins in secundele de final ale sesiunii, cand Alonso a fost cronometrat cu 1:45.654, la capatul unui tur in care a utilizat pneurile mai moi.

Astfel, Hamilton a retrogradat in pozitia a doua, insa a ramas in fata rivalului sau la titlu, Felipe Massa. Heikki Kovalainen a ocupat locul 4, in timp ce Kimi Raikkonen nu a reusit sa tina pasul cu rivalii sau, terminand sesiunea doar pe 7.

Intre cei doi finlandezi s-au intercalat Nico Rosberg si Robert Kubica, in timp ce pozitia a opta i-a revenit lui Jenson Button. Mecanicii Red Bull au reusit sa refaca la timp monopostul lui Mark Webber, australianul revenind pe pista in ultima parte a sesiunii.

La capitolul dezamagiri ii putem aminti pe Nick Heidfeld, care a terminat pe locul 16, dar si pe Jarno Trulli, care a fost mai rapid doar decat Adrian Sutil. Italianul a avut probleme si in prima sesiune, nereusind sa se adapteze conditiilor inedite de pilotaj pe timp de noapte.

Clasamentul complet al celei de-a doua sesiuni de antrenamente poate fi vizualizat aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere din Singapore va avea loc sambata cu incepere de la ora 14:00 (ora Romaniei).

Comentarii (11)

  • Alonso a reusit !
    Alonso a aratat ca mai poate chiar cu o masina mai slaba.
    Hamilton si Massa s-au luptat si cred ca va fi interesant cine va lua poll position-ul.
    Rosberg poate pilota cu succes pe circuite stradale cu o masina de mai putin performanta.
    Raikkonen nu a fost in apele lui.
    Vettel atat a reusit pe acest circuit.
    Interesanti Kovaleinen si Kubica, iar in rest nimic deosebit.
    Foarte multe greseli de pilotaj la toti pilotii (iar Glock a fost singurul care si-a "ciupit" masina...).
    Bafta maine !
    0 0
  • ESTEEEEE!
    Va salut,v-am zis eu ca surprizele lui Alonso vor veni sper ca maine sa faca o surpriza tot mai mare si sa i-a pole position .Iar in legatura cu "masina -pilot" conteaza mult si experientza si talentu unui pilot ca de ex :Alonso.Va salut si voi fi fan Alonso foreverrrr
    0 0
  • Bravo Alonso!
    Pe zice ce trece Alonso ma face sa fiu sigur ca este cel mai bun pilot in acest moment. Cred ca ii lipseste o echipa dar poate ca Renault isi va strange randurile si vor redeveni ce au fost acum 2-3 ani. Chiar mi-ar placea ca Renault sa isi revina.
    0 0
  • un tur bun
    Alonso a reusit un tur foarte bun,dar cu anvelope foarte aderente (moi) si la sfarsitul sesiunii,cand era multa guma pe pista.In calificari nu va urca mai mult de locul 6.Toti ceilalti piloti au folosit pneuri intermediare.Multe erori au fost totusi,cred ca va fi o cursa cu multe abandonuri.
    0 0
  • @hakkinen
    daca cursa se desfasoara pe uscat..mai mult de 2-3 abandonuri nu o sa fie...dak este ploaie...rupere de coloana:))
    0 0
  • kimifinish rupere de coloana:))
    Mai bine zis rupere de masa! :))
    0 0
  • Daca ploua....
    Deci Domnilor daca ploua se stie cine castiga nu ?????Cel mai bun pilot din F1 si oricum si daca nu ploua tot lewis o sa castige.Dar ce se intampla cu kimi din ce in ce mai rau.Massa se vede deja campion fatalaul!!!!Pacat pentru el se stie deja campionul!!!!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kova
    Cica "cel mai bun pilot din F1" este cel care se numeste "campion mondial" si din pacate/fericire vom afla dupa cursa din Brazilia. In afara de cel care castiga campionatul restul sunt bagatori in seama. La fel este si cu cei care nu ies pe locul 1. Iar referitor la Kimi, as fi bucuros dar ar stii sa-ti seteze masina, restul s-ar rezolva de la sine.

    In sport doar victoria conteaza, restul este antrenament.

    P.S. Mai exista si abandonuri :P
    0 0
  • toti sunteti specialisti
    as vrea sa stiu daca toti cei care va certati aici sunteti specialisti in condus masini si mai ales monoposturi de formula 1
    va uitati degeaba la f1 daca nu stiti sa apreciati eforturile pe care le fac acesti piloti si ii judecati ca niste ziaristi care abia asteapta o stire de scandal sa mai faca ceva bani, va certati degeaba ca nu va da nimeni nici un leu pt asta. unii o fac pt a se da destepti dar majoritatea din vedetism. comunicarea pe net nu inseamna sa te certi ca la "usa" cortului. sper sa nu mai vad divagatii de prost gust pe acest site. bafta la toti si un mic sfat "cel mai destept cedeaza"
    0 0
  • @sebabaur
    Incearca sa mai pui si punct din cand in cand...Iar cand o faci , te rog , prima litera scrie`o cu majuscule...Asta denota ca si tu esti "expert" in gramatica, ca cei de aici pe care tu ii consideri "experti" in F1 :))))
    0 0
  • PTR ADMINI
    bai fratilor ce punctaj e asta eu am 24 de puncte la antrenamente 2 si am avut in echipa pe Alonso ,Kimi ,Nakajima, Ferrari , Renault, Williams .VA ROG SA-MI RECALCULATI PUNCTAJUL.astept un raspuns din partea dvs.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru