Aripa lui Hamilton s-a rupt in primul tur!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.04.2008
Aripa fata a masinii lui Lewis Hamilton s-a desprins de monopostul McLaren in primul tur al cursei din Bahrain, potrivit unor informatii oficiale din cadrul team-ului.

Oficialii echipei McLaren au declarat pentru reprezentantii publicatiei britanice Autosport ca aripa fata a masinii lui Hamilton s-a rupt cu doua secunde inainte de a ajunge in spatele lui Fernando Alonso in al doilea tur al cursei.

Ruperea aripii fata a provocat o pierdere brusca de apasare aerodinamica, motiv pentru care masina lui Hamilton a fost in acel moment mult mai rapida decat ar fi putut anticipa pilotul englez. Echipa suspecteaza ca ruperea aripii a fost cauzata de o coliziune intre Hamilton si o alta masina in virajul 4 al primului tur.

CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, a emis un comunicat de presa in care a confirmat aceste informatii: "Cand am intrat in camera inginerilor si am studiat datele am realizat ca aripa fata a lui Hamilton a disparut cu doua secunde inainte de accident, asa ca a pierdut brusca forta de apasare aerodinamica".

Totusi, imaginile preluate de la camera video atasata monopostului lui Hamilton arata ca o parte din aripa fata a cazut la iesirea din virajul 4, in primul tur.

Defectiunea monopostului a fost confirmata si de mai multe fotografii realizate in primul tur al cursei, care demonstreaza ca o parte a ripii fata era deja deteriorata.

Hamilton a catalogat deja incidentul cu Alonso drept un simplu eveniment de cursa, insa este posibil ca aripa rupta sa-i fi creat probleme de manevrare a masinii.

Imaginile video demonstreaza ca Alonso a avut o iesire in plina dezordine din virajul 2 in cel de-al doilea tur, astfel ca este posibil ca Hamilton sa se fi apropiat de spaniol mult mai rapid decat se astepta.

Comentarii (9)

  • Puncte in minus?
    Ceva puncte in minus pentru McLaren pentru incompetenta lor? ;)
    0 0
  • puzzle Mclaren
    probabil ca la start Ham-Ham a apasat (din gresala?) butonul de declansare al flapsurilor. imi pariez toate punctele de acum incolo ca Ham-Ham o sa incerce sa se catapulteze in Spania:)) eu personal ii urez...mult succes!!!:)
    0 0
  • @npacurar
    Lasa tu in pace pe cei de la McLaren ca si asa au fost depunctati pe nedrept pt incompetenta celor de la Ferrari dupa cursa din Australia. Fiecare sa-si vada de grajdul si de martoagele lui.
    0 0
  • Comentariu de la mine
    Punctele minus pentru McLaren unde sunt????????????????
    0 0
  • Ar trebui puncte in plus!
    Pentru ca au recunoscut problema!
    0 0
  • aham...
    au inventat problema asta ca sa mascheze una si mai importanta si de necorectat...stilul dezastruos de pilotaj al lui L.H., un simplu sofer...
    0 0
  • @whiskyman
    Te pomeni ca esti tu vreun pilot F1 ... Ma lasa rece patetici ca tine care critica niste adevarati maestrii ai pistei . Tu spui de L H ca este un simplu sofer...Pariez ca tu te numeri printre soferii de duminica , aceia care merg cu autoturismul ca pe shine :))
    0 0
  • @whiskyman - ep.2
    acuma... serios si sincer - tu chiar urmaresti Formula 1 stiind ce se intampla acolo?! Ptr ca daca ar fi asa, chiar nu ai putea face astfel de afirmatii! Radem - glumim, dar nu ne copilarim...
    0 0
  • forza ferrari
    stati linistiti..................epoca ferrari inca nu s-a incheiat..............
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru