Aston Martin ar putea debuta in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.04.2009
Aston Martin analizeaza posibilitatea de a participa in Formula 1, urmand sa utilizeze cel mai probabil motoare furnizate de Cosworth.

David Richards este in continuare motivat sa isi faca revenirea in lumea Formulei 1. Dupa tentativa esuata de a participa in editia 2008 a Formulei 1 cu Prodrive, britanicul analizeaza posibilitatea de a intra in competitie alaturi de Aston Martin, companie pe care a achizitionat-o in 2007 de la Ford alaturi de un grup de investitori din Orientul Mijlociu.

Richards a dezvaluit ca propunerea FIA pentru un buget maxim anual de 30 de milioane de lire sterline este extrem de tentanta, motiv pentru care va negocia cu partenerii sai de la Aston Martin posibilitatea de a fonda o echipa de Formula 1.

"Este momentul ideal sa intram in F1. Daca bugetul este redus la un nivel sensibil, toata lumea va beneficia de pe urma acestei decizii. In locul unei competitii pentru cel mai mare buget, Formula 1 va deveni un campionat pentru ingineri si pentru piloti grozavi care isi pot demonstra abilitatile, asa cum era cu mai multi ani in urma", a declarat el pentru publicatia britanica The Times.

"Nimic nu este decis inca. Dar cheia este reprezentata de realitatea financiara pe care o va aduce reducerea bugetelor.

In locul unui buget de 300 milioane de lire sterline ai nevoie de unul de 10 ori mai mic. Lucrurile au scapat de sub control. Ceea ce a facut Max Mosley (n.r - presedintele FIA) este crucial pentru sport. In acest mod, noi echipe se pot implica la un pret accesibil cu o sansa de a fi competitivi".

Richards a dezvaluit ca dispune deja de o echipa de ingineri capabila sa demareze proiectul construirii unui monopost de Formula 1, iar compania negociaza deja furnizarea motoarelor cu Cosworth si cu un alt constructor implicat deja in Marele Circ. La finalul anului trecut, Cosworth a castigat dreptul de a construi un motor unic in Formula 1 pentru sezoanele 2010-2012, in urma unei licitatii organizate de forul mondial.

"Suntem in discutii cu unul dintre actualii furnizori de motoare, precum si cu Cosworth. Acestia au planuri pentru un motor de Formula 1 care ofera perspectiva revenirii la zilele bune de altadata. Era o era in care inovatiile la sasiu erau posibile. Cine poate uita monoposturile Tyrell, Lotus sau chiar Brabham? Evident, Formula 1 s-a dezvoltat de atunci, dar oportunitatrea de a fi competitiv cu un motor ieftin este foarte atractiva", a mai precizat oficialul britanic.

Noua echipa de Formula 1 ar urma sa poarte numele Aston Martin sau numele unui sponsor principal, insa Richards nu a exlus posibilitatea ca aceasta sa fie fondata de cealalalta companie pe care o detine, Prodrive.

Britanicul spune ca o decizie finala in acest sens va fi luata dupa ce FIA va ratifica regulamentul tehnic si sportiv pentru sezonul urmator.

"Este prea devreme sa spun in acest moment pentru ca exista mai multe rute pe care le putem adopta. Sunt multe discutii pe care le vom avea in urmatoarele saptamani dupa ce regulamentele vor fi publicate. Apoi vom lua o decizie", a adaugat el. FIA va anunta regulamentul final pentru sezonul 2010 la capatul intalnirii Consiliului Mondial al forului mondial de la Paris ce va avea loc pe 29 aprilie.

Intentia celor de la Aston Martin vine la mai putin de 24 de ore dupa ce constructorul britanic Lola a anuntat ca analizeaza cu atentie posibilitatea de a reveni in Formula 1 in sezonul 2010.

Via | The Guardian | Autosport

Taguri: Aston Martin

Comentarii (6)

  • (ADY)
    Daca vine si Lola si Aston Martin si Usf1 vom avea 26 de masini marfa
    0 0
  • suna bine...insa
    toate bune si frumoase dar mototrul unic e cea mai mare porcarie ce se poate intimpla; nu sunt la curent cu noutatile pt sezoanele 2010-1012, credeam ca era doar asa un zvon cu motorul unic;
    mi se pare de neinchipuit un Ferrari cu motor de Cosworth; de ce ar mai sta Ferrari , Toyota, BMW ..etc in F1?
    ...poate n-am inteles eu treaba asta cu motrul unic bine
    0 0
  • lol
    cam multe debuturi se anunta....macar 1 din ele sa fie adevarat
    0 0
  • motorul unic
    Din cate tin eu minte, treaba cu motorul unic era o optiune. In sensul ca o echipa putea sa aleaga motorul unic Cosworth sau sa-si dezvolte motorul propriu. Adica nu e chiar asa grav.

    Poate ne lamureste cineva care stie exact.
    0 0
  • @drstupid
    Anul viitor constructorii vor avea posibilitatea sa utilizeze motorul unic fabricat de Cosworth sau un motor propriu, insa acesta din urma va trebui sa indeplineasca anumite caracteristici si sa nu fie mai performant decat motorul Cosworth. Mai multe detalii aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/16751/cosworth-va-produce-motorul-unic-in-f1.html
    0 0
  • @daniel.popescu
    Multumesc!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru