Audiente record pentru ultima cursa a sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.11.2008
Televiziunile europene au inregistrat duminica audiente record in timpul Marelui Premiu al Braziliei, cursa ce a decis numele noului campion mondial.

Suspansul din ultimele 6 tururi ale Marelui Premiu al Braziliei a starnit interesul telespectatorilor pentru Formula 1.

Televiziunea franceza FT1 s-a mandrit cu cei 5 milioane de oameni care au privit acest Grand Prix, la finalul caruia Lewis Hamilton s-a incoronat drept noul campion mondial. In plus, ultimele tururi au atras nu mai putin de 8 milioane de telespectatori, marcand astfel un nou record pentru acest sezon.

Nici televiziunea germana RTL nu a stat mai prost la acest capitol, cursa fiind urmarita aici de 8,8 milioane de oameni, in timp ce 9,46 de milioane au urmarit decernarea trofeelor pentru primii 3 clasati.

Si in Marea Britanie aproape 9 milioane de telespectatori au urmarit cursa pe ITV, cu un maxim de 13,1 milioane. A fost de altfel ultima cursa transmisa de ITV, inainte ca drepturile comerciale ale F1 sa revina celor de la BBC incepand din 2009.

In Anglia, singurul eveniment care a atras o audienta mai mare a fost finala Ligii Campionilor la fotbal din luna mai, cand 14.6 milioane de britanici au urmarit confruntarea dintre Manchester United si Chelsea.

Comentarii (2)

  • :))
    si in romania nime???...cati au urmarit tvr...:)))...sa-l asculte pe miki cu se face de toata prastia
    0 0
  • Oare cine........ da
    Nu stiu ca eu m-am uitat la ITV in direct. Suspans nu gluma ! Imi vor lipsi James Allen si M Brunddle desi ultimul va lucra pt BBC de la anu din cate am inteles. Transmisiunea va fi in HD plus optiunea de a alege de acasa camera pe care vrei sa o vezi in timul cursei (bineinteles pt cei din UK). Optiune care acum cred ca este doar la Premiere in Germania.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru