Australia: Hamilton, triumfator dupa o cursa spectaculoasa

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.03.2008
Lewis Hamilton s-a impus fara probleme la Melbourne intr-o cursa presarata cu 15 abandonuri in care Scuderia Ferrari nu au luat niciun punct.

Startul a fost plin de evenimente, insa Lewis Hamilton si Robert Kubica au plecat foarte bine. Polonezul a incercat chiar sa puna presiunea pe pilotul ehipei McLaren, insa a renuntat repede la atac.

In spatele celor doi, Felipe Massa a incercat sa-l atace pe Heikki Kovalainen, insa a pierdut controlul volanului si a lovit nasul masinii de parapeti. Brazilianul a fost nevoit sa intre la boxe pentru a schimba nasul monopostului si a cazut pe ultimul loc.

In spatele grilei lucrurile au fost si mai precipitate, Giancarlo Fisichella fiind primul pilot care a abandonat, in urma unui acrosaj in primul viraj masina pilotului italian zburand practic prin aer. Vettel si Davidson au fost si ei nevoiti sa se retraga si, in urma acestor incidente, Safety Car-ul a fost trimis pe pista pentru scurt timp.

Campionul mondial Kimi Raikkonen, plecat depe locul 15, a reusit sa profite la maxim de evenimentele petrecute in fata sa si a urcat pana pe locul 8, plasandu-se astfel in zona punctelor. Un alt castigator al startului a fost Takuma Sato, care a ajuns pana pe 11.

Kimi Raikkonen a reusit sa treaca de Rubens Barrichello dupa mai multe atacuri, ajungand astfel pe locul 7. Ulterior, lucrurile s-au mai calmat, iar Hamilton si-a marit avansul fata de Kubica la peste 10 secunde. Polonezul a fost primul pilot din plutonul fruntas care a intrat la boxe, eveniment petrecut in turul 17.

La un singur tur distanta, Hamilton a realimentat si el si a schimbat pneurie, lasandu-l astfel pe primul loc pe coechipierul sau Kovalinen. Finlandezul a intrat ulterior la boxe, insa a reusit sa iasa in fata lui Kubica, instalandu-se astfel pe locul 2. Raikkonen a amanat foarte mult intrarea la boxe, ajungand pe locul 3 chiar in spatele conationalului sau.

Intre timp, in turul 26, Felipe Massa a incercat sa-l depaseasca pe David Coulthard, cei doi s-au acrosat, iar pilotul echipei Red Bull si-a avariat serios monopostul, fiind nevoit sa abandoneze.

Massa a putut continua fara probleme, insa Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit. Raikkonen intentiona sa intre la boxe exact in acel moment, insa a renuntat in ultimul moment pentru a profita de intrarea safety car-ului.

Dublul campion mondial Fernando Alonso a reusit intre timp sa ajunga pe locul 6, intrucat nu a efectuat nicio intrare la boxe. Imediat dupa iesirea safety car-ului de pe pista, Raikkonen l-a atacat pe Kovalinen si a reusit sa-l depaseasca inaintea primului viraj. Totusi, pilotul Scuderiei Ferrari nu a reusit sa franeze la timp pentru a intra in viraj si a iesit in décor, pe zgura. Finlandezul a reusit sa evite parapetii, insa nu a putut rula la parametri optimi si a pierut foarte mult timp. Dupa intrarea aferenta la boxe, Raikkonen a iesit pelocul 11, ultimul dupa numeroasele abandonuri inregistrate.

In acelasi tur 32 au abandonat Sato, Piquet Jr si, cel mai important, Felipe Massa, pilotul brazilian terminand astfel cursa pentru Ferrari. In mod surprinzator, dupa a doua oprire la boxe, pilotul Scuderiei Too Rosso, Sebastien Bourdais, aflat la debutul sau in Formula 1, a reusit sa se pozitioneze pe locul 6, in fata pilotului BMW-Sauber, Robert Kubica, in timp ce Alonso rula pe locul 8.

Cu 16 tururi inainte de final, Raikkonen s-a apropiat amenintator de Timo Glock, insa a “muscat” iarba de pe marginerea pistei si a iesit in décor. Finlandezul nu si-a avariat insa grav masina si a putut ajunge la boxe, ulterior revenind la boxe. In acelasi tur, Hamilton a intrat la boxe, lasandu-l temporar pe Kovalinen la conducerea cursei.

In turul 45, Timo Glock a pierdut controlul volanului, a iesit pe marginea pistei, iar masina lui si-a luat practic”zborul” in momentul in care a lovit un damb. Germanul a iesit nevatamat din masina, insa safety car-ul a fost nevoit sa intre din nou pe pista. Barrichello a produs un incident la boxe, mecanicii dandu-I unda verde in momentul in care alimentarea cu benzina nu fusese incheiata.

Cu toate acestea, brazilianul a ajuns, incredibil, pe locul 3, insa a fost penalizat cu un stop and go. Kovalainen a intrat si el boxe, iar Hamilton a revenit pe primul loc.

Cu 10 tururi inainte de final, Kubica si Nakajima s-au acrosat, iar polonezul a fost nevoit sa abandoneze dupa o cursa foarte buna. In schimb, Nakajima a putut continua cursa.

Finalul de cursa a fost dramatic, Raikkonen fiind nevoit sa abandoneze cu numai 4 tururi inainte de final. Finlandezul nu a reusit sa ajunga cu masina la boxe, oprindu-se in pit lane. Dupa o cursa exceptionala, Bourdais a abandonat si el, francezul ratand clasarea in puncte cu numai doua tururi inainte de final din cauza unor probleme la motor.

Ultimul tur a fost electrizant, duelul Alonso – Kovalainen tinand capul de afis. Finlandezul l-a depasit in ultimul viraj, insa dublul campion mondial a revenit senzational si si-a recapatat pozitia.

La scurt timp, Hamilton a trecut linia de sosire si a castigat astfel prima cursa a noului sezon. Podiumul a fost completat de Nick Heidfeld de la BMW-Sauber si Nico Rosberg de la Williams, in timp ce dublul campion mondial Fernando Alonso a terminat pe locul 4 pentru Renault. Heiki Kovalainen a incheiat pe 5 prima cursa pentru mcLaren Mercedes, in fata lui Rubens Barrichello de la Honda si a lui Kazuki Nakajima de la Williams.

Desi au abandonat, Sebastien Bourdais si Kimi Raikkonen au fost considerati clasati, intrucat au parcurs peste 90% din cursa. Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de pilotul echipei McLaren, Heikki Kovalainen. Finlandezul a fost cronometrat cu 1:27.418 in turul 43.

Eliminarea tractiunii controlate si a celorlalte elemente electronice a dus fara indoiala la cresterea spectacolului, abilitatile de pilotaj fiind acum mult mai importante, fapt confirmat si de cele 15 abandonuri.

Clasamentul complet al cursei il puteti vizualiza aici .

Comentarii (55)

  • Cel mai rapid tur?
    Cine a avut cel mai rapid tur?
    0 0
  • andu00
    ptr ferraristi
    ham ham va luat mau astia care il tot il injurau si nul suferea bagati-va unghia in gat.varza rau de tot ferrari mai ales massa.cica ei campioni anu asta.pacat de kimi ca e un pilot super sa vd ce vor mai face cei de la ferrari sa ia titlu anu asta ce ar mai nascoci,bmw bravo si lor la ora actuala sant peste ferrari.
    0 0
  • ce pacat....
    de kova....daca iesea pe 2 ieseam shi eu odata in primii 10 :D
    0 0
  • @ the_redline
    ba ....
    tu nu vezi ca abia s-o gatat cursa
    canr draq vrei sa apuce baietii sa actualizeze tot
    tu umbli numa sa castigi din pariuri...
    cred ca rubrica cea mai tampita care o puteau baga in joc
    0 0
  • f1 Champ
    Jenant, vad ca nu mai este vorba de sport si de comentarii aduse rezultatelor este vorba doar despre fanatism si despre pariuri si alte tampenii. Sunteti jenanti de jenati minte cat o uitat broasca
    0 0
  • uraa
    mclaren in forta :), dar pentru carcotasi sistemul de pornire, sau ce e ala, e de vina pt triumful hamilton si abandonurile ferrari. La mai multe mclaren. uraaa :)
    BR
    BogyM.
    0 0
  • CMRT
    KOV
    0 0
  • Ce cursa!
    In afara de rezultatul asteptat, respectiv Hamilton, BMW, am avut parte de o cursa cu foarte multe rasturnari de situatii, din toate punctele de vedere. Nu pot sa imi dau seama cum a "reusit" McLaren o asemenea performanta cu Heikki...
    0 0
  • ...
    shi doar am zis sa nu va ambalati atata cu cei de la ferrari :)) aku iata...
    0 0
  • Fastest Lap (CMRT)
    Heiki Kovalainen1:27.418 ON LAP 43
    0 0
  • Bravo McLaren!
    Bravo Hamilton! Bravo Kovalainen! Sunteti tineri dar sunteti PILOTI ADEVARATI! Insa trebuie sa le multumim celor de la Ferrari, in primul rand, pt informatiile care ni le-au oferit sezonul trecut si fara de care monopostul argintiu nu ar fi asa fiabil si motorul nu ar fi asa de bun precum sunt. In al doilea rand trebuie sa-i multumim si lui Alonso ca si-a facut timp si a mers in paddockurile Mercedes pt a seta monoposturile. Sezonul trecut cam astea au fost, cica, motivele pt care Hamilton castiga curse. Ei bine, astazi singurii rivali pe pista ai lui Hamilton au fost colegul Kovalainen, pilotii de la BMW, Kubica si Heitfeld si binenteles Rosberg. S-a vazut si astazi cum a reusit anul trecut sa castige Kimi campionatul; PRIN NOROC. Astazi nu prea a avut parte de el. Se spune ca in prima cursa se vede potentialul unei echipe. Sper sa fie asa si sper ca McLaren sa continue in modul asta tot sezonul. Va Urma...
    0 0
  • da-le naiba de concursuri
    nici eu nu pot sa inghit rubrica pariuri dar asta este. Ma bucur ca am avut parte de o cursa interesanta, plina de rasturnari de situatie si plina de spectacol. Cat despre rezultatele dezastroase ale Ferrari, nu e vina ECU-ului este vina lor. McLaren a avut mult mai mult timp la dispozitie pentru dezvoltarea monopostului. Dupa penalizarea de anul trecut ei au lucrat numai la monopostul pentru 2008, asa ca numai vb degeaba! Pacat insa de Raikkonen, cu toate greselile lui tot imi pare rau ca nu a terminat pe podium.
    0 0
  • macel, macel ,macel
    Nu-i nici o surpriza cistigatorul ,, io n-am vazut ,, o depasire facuta de el ,,.....insa cursa in sine O surpriza Mare .....cam e ceva timp de cind n-am mai vazut ,,,Spectaculos ....am mai zis ieri k va fi macel si asa a fost . Din 22 numai 7 is norocosi .. asa ceva mai rar ,, parca ar fi Indianapolis de acum 2-3 ani ,,,,cursa buna din partea lui Heidfeld si Rosberg....... si Alonso surprizaaa ,,,, ""scoate asul din mineca "" ,, in ceea ce priveste mcclaren ,, ei au ceva in plus fata de toate echipele ,, piesa pe care o fabrica ptr. toate masinile de F1 ,, pina se va descoperi ceva neclar la ei ,, vor fi in fata tuturor ........
    0 0
  • feraristilor unde sunteti?
    Feraristi nu se mai uita pe aicdi pe forum? tau ascunsi si-si ling ranile? Hahaha!
    0 0
  • hahaha
    Florian Konig de la RTL este disperat de vocea lui Kimi atunci cand da declaratii. "So spricht immer Kimi Raikkonen!" - reactie dupa o declaratie, imediat dupa abandon
    0 0
  • dadada....
    daca mclaren tot au furat de la ferrari...de ce ferrari nu sunt la fel de fiabili ca cei de la mclaren ?
    0 0
  • @admin CLASAMENT PILOTI
    vedeti ca pe locul 9 a fost clasat RAI nu MAS; ultimul a abandonat mult mai devreme...

    chestia cu un clasament fara pariuri propusa de altii; voi ce parere aveti?
    0 0
  • Ar fi culmea...
    Ar fi culmea sa fie gasiti si anul asta cu probleme McLaren dupa ce s-a intamplat anul trecut. Eu cred ca acea cutie nu le aduce avantaj ca doar este construita pt. toti la fel, conteaza cine o foloseste la potential maxim si s-a vazut in cursa ca si alte masini sunt anul asta bune si cred ca asta se datoreaza tocmai acelei cutii. Cat despre strategia cu Kova nu cred ca au facut-o intentionat deoarece nu se asteptau la safety car si au intrat tarziu la boxe, dupa ce ceilalti piloti au fost la boxe, aducandu-l in spatele plutonului. Si ca sa fiu ironic cred ca anul asta Ferrari va fi cea care o sa fure de la McLAren. :)
    0 0
  • ShArKy
    @demonick
    sunt de acord cu tine ... cat despre comentatori...mai ales miki...numai tampenii a zis cand a vazut ca heikki intra la boxe ...el nu s-a uitat un pic in statistici sa vada cum sta treaba cu piturile ? :)
    0 0
  • Te papa OPC-ul!
    pariurile au mers bine!!!
    0002071 Câştigător cursă
    Lewis Hamilton cota3.50 miza5 castig5
    Ori renunti la pariu, ori il faci sa mearga, ori iti inchid site-ul! crede-ma ca stiu ce zic!
    0 0
  • chiar nu a fost intentionat ... ce gluma buna ...
    Tu CHIAR crezi asta ,, chiar crezi k nu au facut intentionat sa-l aduca pe Kova. la boxe ?? Eu nu cred ,,,, ASA ZIC prin faptu a ceea ce am vazut ... Ham e favorit ,,, Si la Macclaren se da ordine pe pista ,,, si totul pentru Ham , o face Ron Den. .... din singurul fapt ptr. care il cam stiu toti...
    0 0
  • Despre pariuri...
    Sunt bune pt. cei care sunt mult in spate si singura lor sansa sa ajunga este in fata este sa faca pariuri riscante, si poate eventual castigatoare. Anul trecut daca eram clasati in fata ne puteam alege un pilot, echipa care poate aducea mai putine puncte decat sa riscam pt. ca aveam un avantaj anul asta se pare ca nu mai avem nici-o siguranta deoarece cine a facut un pariu riscant dar castigator poate sari multe locuri. (Ex. Pariu 100pt.X10=1000pt. pentru CMRT). Ca o concluzie sustin ca aceste pariuri ori sa fie scoase definitiv, ori micsorate nr. de pt. la max. 10 cum s-a mai precizat pt. si regandite cotele pt. a nu mai "binecuvanta" pe unii cu un asemenea castig doar pt. ca a zis "Nu mai am nimic de pierdut". Sper sa se tina cont de opiniile noastre.
    0 0
  • @sharky
    nu cred ca ajungeai in primii 10. uite, si eu am avut pe kova, si eu am pierdut. si mai sunt si altii in situatia noastra :)

    BR
    BogyM.
    0 0
  • vonghita
    super cronica
    felicitari celui care a scris cronica cursei. am avut senzatia ca vad cursa citind acele randuri. bravo !!
    0 0
  • Comentatori TV
    Fratilor de mult exista problema cu cei doi viteji comentatori.
    Saracii fac si ei ce pot, Eu incepand de anul acesta urmaresc campionatul pe RTL
    va sfatuiesc sa faceti la fel.
    O mai dau si amicii de acolo in barci dar e cu totul altceva.
    Trust me!
    0 0
  • @MIRCEA MESTER
    La clasament, cel la care ajungi din articol ...KOV s-a clasat fata de HAM la 18,0014?!?! Ba fratilor faceti ceva sa fie mai precis
    Eu am intrat in joc abia anul asta , da aia care sunt mai vechi cred ca sunt dezamgiti
    0 0
  • Mircea Mester
    Plangeri
    Orice plangere F1 Champ va fi luata de acum in considerare, as cum sustine si regulamentul, doar daca aceasta va fi facuta prin e-mail pe f1champ@automarket.ro .Toate comentariile care nu privesc efectiv cursa vor fi sterse de catre administratori. Multumesc pentru intelegere.
    0 0
  • In sfirsit ...
    Corect .... ...Mai sunt si unii care se intereseaza de cursa de azi p-aici ...
    0 0
  • Plangeri
    O decizie inteleapta!
    Daca nu calcai pe bec se discuta doar de cursa man!
    0 0
  • Bourdais
    Curat ghinion pentru Bourdais care a avut un parcurs curat.
    Mircea nu poti face ceva cu cei care posteaza mesaje deplasate din pct. de vedere al limbajului?
    sa le dai ban sau ceva de genul asta?
    0 0
  • hakkinen
    Felicitari McLaren !
    Capul sus baieti !dupa inscenarea ce vi s-a facut anul trecut,credeam ca sunteti cu moralul la pamant,dar vad ca v-ati revenit si sunteti acum asa cum va vreau !Bafta in continuare! GO MCLAREN !
    0 0
  • DE CE SE INCHID INTTRARILE LA BOXE CAND ESTE SAFETY-CAR ???
    DE CE SE INCHID INTTRARILE LA BOXE CAND ESTE SAFETY-CAR ? Au stricat ceva frumos , spectaculos ,atunci se vad cele mai bune echipe cand se dau peste cap strategiile de cursa.....SI INTRA LA BOXE SI CAND VREA SA IASA ESTE SEMAFORUL ROSU SI LE DAU PENALIZARE !!!!!. AU PATIT-O MONTOYA IN CANADA , MASA LA FEL CANADA . DE CE ?CARE ESTE RISCUL SA IASA DE LA BOXE ATUNCI ? AU LINIA ALBA CARE SPUNE PE UNDE REVI PE CIRCUIT SA NU DERANJEJI PE CEILALTI PILOTI ESTE TOTAL AIUREA . PARCA AR FI FOST ACCIDENT LA BOXE. ROG INFORMATII. COMISARUL DE CURSA I-A ACEASTA DECIZIE ? NU ESTE CORECT POATE SA TRAGA SFORI ,SA AVANTAJEZE , ...INTERESE.... SUNT FAN ALONSO DE CAND A PLECAT MONTOYA SI AZI M-A MULTUMIT PRIN INTELIGENTA CARE A AVUT-O CU ECHIPA BINENTELES , SUPER DEPASIRE ,ERA LA 10 METRI INSPATELE LUI KOVA CU O MASINA SLABA ,MOTOR MAI SLAB SI>>>>>>>!!!!!!!!!EU AM STIUT CA O S-A FIE O CURSA CU MULTE ABANDONURI DAR NU ASA DE MULTE CREDEAM 8--10
    0 0
  • Prea tare
    Ati observat cite puncte are McLaren Mercedes 666 !!! Atitea si merita !
    0 0
  • ...
    da... Bourdais ,,no coment .... a urcat pina pe 4 ... si din spate l-a urmarit ghinionu,,,,Dar sint mari sperante ptr. el dupa cursa pe care a facut-o ...,, Barichello la fel un ghinionist infocat dar s-a ales cu 3puncte pina la urma ...
    0 0
  • alexandra
    fortza kimi!
    eeh,ia uite cum au s-a spart conducta cu fani mclaren la rubrica asta!deja explodeaza de bucurie=))!mai vorbim fratilor in 2 noiembrie.sa vedem atunci daca nu cumva o sa-i ligeti iar ranile lui hamilton ala al vostru cand o sa piarda iar campionatul in favoarea lui kimi=))=))=))abia apuc=))=))
    0 0
  • Va fi spectacol cit cuprinde sezonu asta...
    SUPER Alonso ,,, Magic Alonso ,asa e numit in Spania ,,,,,Si de la mine NOTA 200 ... NU DEGEABA ARE DOUA TITLURI IN BUZUNAR ...Nam cuvinte cu depasirea aia ....S-a cam bucurat degeaba Ron Den. ptr. Kova ,cu citeva secunde in urma ....:))))....
    0 0
  • mda...
    ce sa zic...am ratat cursa....asta e.......si imi pare suuper rau mai ales k am ratatat depasirea lui alonso..bv alonso....si chiar ma bucur sa vad k totusi mai exista fani de ai lui alonso pe aici..........(mama ce ma copiaza lumea cu HamHam)
    0 0
  • ptr alexandra
    alexandro da tu esti chiar naiva tu crezi si in stolu cu elefanti.sincer tu chiar crezi ca vor recupera asa repede si acum sunt 2 echipe care sunt peste ei nu 1.si nici mclaren nici bmw nu vor sta degeaba si vor dezvolta si ei masinile asa ca mai citeste o poveste ceva.credema nu se va mai intampla ce sa intamplat anu trecut sa ia titlu ferrari la constructori pe vrajala de scandal si credema dupa ce vezi ca toti te taie din toate partile nu mai ai tu concentrarea si optimismu ca inainte,asta referire la hamilton cand a pierdut titlu anu trecut.
    0 0
  • bg
    mai sunt stai linistit ,,,, si nu-s putini ... Suntem Toti ....Forza Alonso...
    0 0
  • ATENTIE!ATENTIE!
    Va salut pe toti....mai mult sau mai putin norocosi...mai mult sau mai putin ghinionisti!!! RESPECT mai ales pentru adevaratii fani ai formulei 1!!I Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar "joaca" asta a noastra imi ridica multe semne da intrebare,si de ce spun asta ,am descoperit unele nereguli si chiar grave.1 NU MI S-A VALIDAT UN PARIU! AM PARIAT PT POLE POSITION PE HAMILTON 50 P SI DIN EVIDENTA STRICTA PE CARE O TIN ASUPRA PUNCTELOR AM CONSTATAT CA NU MI S-A LUAT IN CONSIDERATIE PARIUL,BA CHIAR AM FOST PENALIZAT CU CELE 50 DE PUNCTE. 2.CEL MAI GRAV LUCRU, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, E FAPTUL CA IN DIMINEATA CALIFICARILOR SE PUTEAU FACE SCHIMBARI IN CONTURI!!!!! CHIAR EU PERSONAL AM FACUT SCHIMBARILE IN CONT CU CEEA CE ERA IN REALITATE PE GRILA!!! SI SINT FERM CONVINS CA SINT FFFFF MULTI ALTII CARE AU FACUT ACEST LUCRU!!! SI DE CE ZIC ASTA, PT CA INAINTE DE CALIFICARI AVEAM O POZITIE BUNA IAR DUPA CALIFICARI M-AM TREZIT PE POZITIA 1000 SI CEVA. DE ACEEA VREAU SA TRAG UN SEMNAL DE ALARMA DIN RESPECT PT PASIONATII FORMULEI 1!!!! DAR DUPA CUM BINE STITI TOTI TRAIM IN ROMANIA SI......!!! Si acum sa revin la campionat...intr-adevar un inceput spectaculos si dupa cum se pare vom avea un campionat cum n-am mai vazut de multa vreme... vom avea foarte multe surprize(e mai bine asa)..si sint convins ca va disparea monotonia ce cuprinsese formula 1.FELICITARI CISTIGATORILOR SI BAFTA MULTA IN CONTINUARE.....DESI ASTA-I DOAR INCEPUTUL!!!
    0 0
  • Australia 2008
    Se pare ca au reusit ceva cu interzicerea contrulului tractiunii ( raikonnen a cam dat-o in bara din pacate) . Daca dupa prima cursa primul loc pare batut in cuie locurile urmatoare vor fii la mare cautare. Chiar daca nu imi place Hamhamilton ( imi place alonso dar daca castiga Williams sun cel mai fericit) finalul cu bucuria echipelor ( Bmw, Williams si Mercedes) cat si bucuria celor doi Hamhamilton si Rosberg a facut din cursa asta una reusita chiar daca castigatorul a fost predictibil. Ferrari in loc de spectacol au facut adevarate exercitii de facut tampenii care l-au contrazis pe Niki Lauda care spunea despre masinile de anul trecut sau acu doi ani ca pot fii pilotate si de maimute , ei uite ca or fii putand fii ele pilotate si de maimute dar nu pot fii pilotate de pilotii Ferrari si asta din pacate pentru ca cu cat se bat mai multi la locul 2 macar daca n u la victorie cu atat va devenii din nou un sport pursange.

    Bafta
    0 0
  • the_one
    raikkonen
    kimi a luat totusi un punct....se pare ca apar mai tarziu stirile aici......http://www.formula1.com/news/headlines/2008/3/7498.html
    0 0
  • pentru kkk
    Se pare ca au reusit ceva cu interzicerea contrulului tractiunii ( raikonnen a cam dat-o in bara din pacate) . Daca dupa prima cursa primul loc pare batut in cuie locurile urmatoare vor fii la mare cautare. Chiar daca nu imi place Hamhamilton ( imi place alonso dar daca castiga Williams sun cel mai fericit) finalul cu bucuria echipelor ( Bmw, Williams si Mercedes) cat si bucuria celor doi Hamhamilton si Rosberg a facut din cursa asta una reusita chiar daca castigatorul a fost predictibil. Ferrari in loc de spectacol au facut adevarate exercitii de facut tampenii care l-au contrazis pe Niki Lauda care spunea despre masinile de anul trecut sau acu doi ani ca pot fii pilotate si de maimute , ei uite ca or fii putand fii ele pilotate si de maimute dar nu pot fii pilotate de pilotii Ferrari si asta din pacate pentru ca cu cat se bat mai multi la locul 2 macar daca n u la victorie cu atat va devenii din nou un sport pursange. Bafta------------------NU PREA CUNOSTI OMULE A ZIS ASTA CAND MASINA ERA NUMAI ELECTRONICA SI BAIATUL MEU AR CONDUCE CU SISTEMELE ALEA SI ASA E
    0 0
  • fortza Kimi
    Sper ca toti marri fani McLaren si Hamilton au observat ca Mr.Hamham a trecut pe linia alba cind a iesit din pit. Oare daca facea un stop/go de zece secunde, pe unde mai termina cursa? cam pe locul 8. Deci iar se incep cu favoruri Hamilton din prima cursa. In cursa viitoare o sa-l scoata cu macaraua din nisip, ca anul trecut in Nurnburgring. Dar tot Kimi o sa castige.
    0 0
  • deutza
    nu inteleg........................
    vreau sa indemn fanii formulei 1 k saintre pe site-ul celor de la tvr........eu nu mai suport comentariile atsea.....uneori am impresia k cei doi comentatori 'comenteaza' alta curs......cum e posibil knd vine momentul startului....ei sa zik k se pregatesc de turul de incalzire??????
    Sh asta e doar un ex din milioane de perle ale lor........Ma intelege sh pe mine cineva?????
    0 0
  • @deutza
    uite`te pe net ... cei de la speed au un comentariu de zile mari
    0 0
  • Cristina
    alonso
    super ALONSO cel mai tare
    0 0
  • Ferari will pay back.
    Hamilton a avut noroc,nu a fost in trafic .La avut pe Kovalainen inger pazitor.As fi vrut sa-l vad ce ar fi facut cu un Ferari in fata sa.Vezi ca sa intimplat cu Kovalainen si Alonso.Sa asteptam rasunsul Ferari si Renault in urmatoarele curse.
    0 0
  • Hakkinen
    Fastetst Lap
    Heikki Kovalainen:1:25:456
    0 0
  • gresit
    de automarket:Intre timp, in turul 26, Felipe Massa a incercat sa-l depaseasca pe David Coulthard, cei doi s-au acrosat, iar pilotul echipei Red Bull si-a avariat serios monopostul, fiind nevoit sa abandoneze. Massa a putut continua fara probleme, insa Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit. Raikkonen intentiona sa intre la boxe exact in acel moment, insa a renuntat in ultimul moment pentru a profita de intrarea safety car-ului. "
    NU A INTRAT LA BOXE, PT. CA ERAU INCHISE, RISCA O PENALIZARE DE STOP & GO, vezi Barichello
    0 0
  • Va fi spectacol cit cuprinde sezonu asta... de bogdan
    Mah bogdan superpilotul Alonso l-a depasit pe Kovalainen din cauza ca acesta a actionat din greseala butonul care controleaza viteza la pit,prin urmare masina a incetinit brusc si Alonso a facut "super depasirea" :)) Bravo McLaren!Un inceput super de camipnat,pacat ca safety car-ul a intrat inainte de a apuca sa faca Kovalainen a doua oprire...a fost obligat sa o faca pentru ca ramanea fara benzina si asa a pierdut multe locuri.Ferrari nu merge prea grozav,Kimi a reusit cu greu sa-l depaseasca pe Barrichello.Interesanta cursa :)
    0 0
  • andu00
    corect
    aici Dany are drepta daca ati vazut bine kovalainen a incetinit brusc poate veti vedea pe o inregistrare ceva.ferrari sunt la pamant nu ca nu merg grozav.pacat ptr kimi nu merita in schimb massa la cat de bun pilot e in primu viraj drept in parapetce sai ceri lu plangaciosu ala?
    0 0
  • andrei
    F1
    bravo alonso..........fortza alonzo....auzi ..ham ham...ma facetzi sa rad:))
    0 0
  • bogdan
    ...>>
    Ma ,,, ,,,oricum ar fi fost ,, Ca a APASAT pe butoane gresite ,, ca nu ,,, ca ar fi intrat la boxe ptr. ca ar fi ramas fara benzina,, ca nu ,,, Oricum s-ar fi intimplat ,,, Alonso a fost stapin pe sine ,,, a gindit mult ,,, a economisit benzina si uite k a juns pe un loc la care el sigur nu se astepta ... cel putin dupa prima cursa ,,,iar locul 4 a fost al lui ,,, Cu "intimplarile" astea cu butoanele cam lasa de banuit si nu prea tine ,, Scuza-ma,, dar Kova a avut toate sansele din lume de al depasi ,,, Dar uite k nu s-a intimplat asa ....Forzzza Alonso ....
    0 0
  • a scos din buzunar inca 50 cai
    a scos din buzunar inca 50 cai ARMASARI PUR SANGE ARABI. NU MI-A VENIT SA CRED CUM KOVA AVEA 20 METRI IN FATA SI ALONSO LA DEPASIT >>>>>PANA SA TREACA LINIA DE START SOSIRE INCREDIBIL ADICA IN 200 METRII SAU CUM A DECLARAT DUPA CURSA RAZAND "CRED CA A APASA KOVA DIN GRESEALA BUTONUL DE LIMITARE PTR. BOXE HA HA HA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru