Avocatul McLaren vrea ca Hamilton sa ia titlul

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.11.2007

Un avocat al echipei McLaren Mercedes a cerut joi ca Lewis Hamilton sa obtina punctele de care are nevoie pentru a deveni campionul mondial din 2007, in dauna finlandezului Kimi Raikkonen.

Barrister Ian Mill a spus in cadrul Consiliului Mondial al FIA ca masinile BMW-Sauber si Williams care au terminat in fata pilotului britanic au incalcat regulamentul in privinta temperaturii combustibilului utilizat. Daca cei trei piloti sunt descalificati, Hamilton ar putea urca de pe locul 7 pe locul 4 si l-ar depasi in clasamentul pilotilor pe Kimi Raikkonen, suflandu-i astfel titlul.

"Principiul este clar", a declarat Mill. "Daca a fost o incalcare de regulament, ma tem ca trebuie descalificati".

Avocatul i-a indemnat pe judecatori sa nu ia in considerare faptul ca decizia finala ar putea influenta soarta titlului mondial. "Va cer sa judecati acest caz ca si cand ar fi fost vorba de o alta echipa intr-un alt moment al sezonului", a spus el. "In trecut, cand anumiti piloti au fost descalificati, restul pilotilor au fost reclasati".

Apelul a fost facut de catre McLaren Mercedes dupa ce comisarii de cursa de la MP al Braziliei au decis sa nu penalizeze echipele BMW-Sauber si Williams. "Pilotul poate fi complet nevinovat, dar el a beneficiat de o masina care a incalcat regulamentul", a mai precizat Mill. "Este corect ca daca echipa este descalificata, pilotul sa piarda punctele".

Ceilalti avocati urmeaza sa isi prezinte cazurile.

Comentarii (8)

  • Travis
    lol
    Domnul Mill probabil a uitat ca desi echipa McLaren Mercedes a fost descalificata din campionat, Hamilton a avut voie sa continue sa se bata pentru titlu, consider ca si in cazul descalificarii McLaren, ca la cursa din Brazilia sa li se ia doar punctele echipelor BMW si Williams.
    0 0
  • Travis
    completare
    Stiu ca e meseria avocatului sa faca tot ce-i sta in putinta sa obtina ce vrea clientul lui, insa recunosc ca e una din meseriile pe care le detest cel mai mult..
    0 0
  • sebi4fc
    Coresct TRAVIs
    Sa ia punctel echipelor si piloti sa raman cu pct fiindca asa au facut si cu MCLAREN (hamilton in viata lui nu o sa mai ajunga sa se batqala titlu)
    0 0
  • ce faza tare ar fi daca...
    sa castige procesul cu McLaren avocatu asta, Hamilton sa ii fure titlul lui Raikkonen, apoi din sezonul 2008 sau 2009 sa fie avocat pt Ferrari.. Doamne feri.. nici nu vreau sa ma gandesc ce i-ar face Kimi :)))
    0 0
  • raptor
    !
    nu cred ca Hamilton asa ar vrea sa castige...
    0 0
  • Hungaroring???
    Daca tot e cazul, sa scoata si punctele de la pilotii de la McLaren din Hungaroring, cand au utilizat o cutie de viteze ilegala...au incalcat regulile nu??? Daca au castigat cu o masina ilegala trebuie scoase si punctele nu?? Doar asa a spus domnul avocat, lovil-as in cap
    0 0
  • Titlu
    Urasc Ferrari dar consider ca ar fii jenanta o schimbare de titlu in asemenea mod. dar asa cum am mai zis deja nu mai ii sport ii politica in stare pura
    0 0
  • Travis
    @Raptor
    Si avocatul pe cine reprezinta? Hamilton zice ca nu vrea sa castige asa doar ca sa creasca in ochii presei...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru