Bahrain, calificari: Primul pole position pentru Kubica!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 05.04.2008
Robert Kubica a obtinut primul pole position din cariera in calificarile pentru Marele Premiu al statului Bahrain!

Pilotul polonez l-a invins pe favoritul Felipe Massa, care dominase antrenamentele de vineri, cu numai 0.027 secunde, in timp ce Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen vor imparti a doua linie a grilei de start.

Ultimele minute ale calificarilor au fost palpitante, Massa obtinand provizoriu prima pozitie, cu numai 0.011 secunde in fata lui Kubica. La un moment dat, Hamilton a reusit sa-i depaseasca pe amandoi cu 1:33.292, insa britanicul nu a ramas primul pentru mult timp, intrucat Kubica a raspuns cu un 1:33.096. Al doilea tur rapid al lui Massa a fost suficient pentru ca brazilianul sa ocupe un loc in prima linie, insa nu suficient de bun pentru a bate timpul lui Kubica.

Campionul mondial Kimi Raikkonen nu a reusit deloc locul 4, fiind cu trei zecimi mai lent decat coechipierul sau, in timp ce Heikki Kovalainen a incheiat topul primilor 5 piloti. Coechipierul lui Kubica, Nick Heidfeld, a fost cu 0.7 secunde mai lent si va pleca de pe locul 6.

A patra linia grilei de start a fost ocupata de Jarno Trulli si Nico Rosberg, in timp ce dublul campion mondial Fernando Alonso a acontat locul 9, in fata lui Jenson Button.

Englezul a reusit astfel sa ajunga in Q3 pentru prima oara in acest sezon, in timp ce coechipierul sau, Rubens Barrichello, va lua startul de pe locul 12.

Dezamagirea sesiunii a fost Red Bull, Mark Webber ratand la mustata intrarea in ultima parte a calificarilor cu numai 0.009 secunde, urmand sa inceapa cursa de pe locul 11, in timp ce David Coulthard va pleca doar al 17-lea. Ceilalti patru piloti care nu au reusit sa patrunda in Q3 sunt Timo Glock (Toyota), Nelson Piquet (Renault), Sebastien Bourdais (Scuderia Toro Rosso) si Kazuki Nakajima (Williams).

Force India nu au reusit nici de aceasta data sa-si indeplineasca obiectivul de a atinge in Q2. Giancarlo Fisichella si Adrian Sutil vor pleca in cursa de pe locurile 18 si, respectiv, 20. Ca de obicei, pilotii Super Aguri, Anthony Davidson si Takuma Sato, ocupa ultima linie a grilei de start.

Rezultatele complete ale sesiunii le puteti vizualiza aici .

Revenim cu detalii in cateva momente.

Comentarii (12)

  • Max 404pct
    Dap.. care a nimerit combinatia > Kubica, BMW, Trulli, Toyota, Glock, Force India < s-au scos cu 404 puncte...
    M-au dezamagit cei de la Williams, speram la ai mult de la ei dupa ce au arata in toate antrenamentele iar Massa, cum a putut sa rateze pole-ul asta pt doar 0.027 sec. asta ca sa nu mai vb de Raiki (rubbish toata sesiunea)
    Interesanta cursa avem maine... Cine pariaza pe BMW ???
    Eu nu... :P
    0 0
  • fara subiect,doar predicat...the sequel
    uraaaaaa,ati nimerit-o acum! sa ma mir?!
    0 0
  • kubica
    oricum...acum nu mai conteaza asa mult pariurile,deoarece nu mai sunt cote mari si poti paria maxim 25 pct. pe un bilet !mai ales ca maximul intr-o etapa este de 50 pct. ! foarte putin !parca era mai frumos cu 200 punte din pariuri,erau rasturnari de clasamente "dure" in etapa...asa acum,cine e in frunte acela castiga :) !
    0 0
  • Mai bine fara pariuri
    Nope.. e mai bine asa...
    Castiga cei care se chinuie cel mai mult
    Eu oricum am facut prostia sa pariez pe Massa si uite -25pct
    Cu toate astea am impuscat 325 pct si am mai urcat in clasament
    0 0
  • combinatia respectiva
    eu am exact acea combinatie , plus ca am pariat 25 pcte la pariuri ( 13 kubica 12 heidfeld ) . totusi am pierdut foarte multe puncte pe antrenamente . am aceeasi combinatie de la cursa din malaezia .
    0 0
  • foarte interesant....
    Baiatu asta tocmai a reusit primul pole-position din multele care vor urma si voi, in loc sa ziceti ceva pozitiv de el si de BMW-Sauber, va tot ofticati de puncte si pariuri. Frumos! Oricum, Robert si echipa au facut o treaba excelenta, bravo lor!!!
    0 0
  • ...BMW (continuare ... Brian Johnson ;))
    ...Si sa nu uitam ca BMW au reusit 2 locuri 2 in cursele anterioare si sunt pe locul 2 la constructori la doar 5 pct de lider. ;) Asa ca , tot respectul BMW!
    0 0
  • Pariuri?
    dezamagit cum se transforma F1 in cimpul pariurilor,este un lucru bun dar inainte de toate as vrea sa vad comentari despre evolutiile F1 si nu de cum pariati.
    0 0
  • foarte interesant
    crezi ca pe mine de puncte ma intereseaza ?? in principiu am aceeasi piloti de la inceputul sezonului . Daca ma interesa de puncte nu cred ca aveam ca si echipa gold BMW . sa vedem totusi maine , cat de repede va face primul pitstop . Daca are un start bun , si reuseste sa puna 10 secunde intre el si urmaritori , parerea mea ca ar putea iesi in fata acestora chiar daca opreste cu 4 tururi inaintea lor .
    0 0
  • Asa.
    despre asta vorbeam si eu,sa vorbim despre ce se intimpla pe pista, sunt extrem de fericit sunt un mare fan al echipei BMW sper ca miine sa fie un rezultat bun pentru echipa si sa obtina puncte inportante.
    0 0
  • Calificari
    Eu nu prea sunt fan BMW desi recunosc ca daca si ei se implica in lupta pt titlu campionatul devine mai interesant.
    Maine sper sa castige Massa, ar cam fi timpul sa se revanseze pt cele 2 gafe. A arata tot weekendul ca este foarte rapid si eu pe el il vad favorit la victorie desi cum ni s-a demonstrat si azi F1 nu e chiar asa previzibila.
    Nu prea am inteles strategia lui heidfeld pt aceste calificari> nu a realizat un timp prea bun, mai erau peste 4min din sesiune si el s-a retras definitiv la boxe... Sa mearga oare Heidfeld pe o strategie cu mai putine opriri la boxe decat adversarii sai? O sa fie interesant de urmarit si acest aspect. Cat despre Raiki, se pare ca nu prea ii prieste Bahrain-ul... Anyway congrats Kubica (asta ca m-ati criticat ca vb num de concurs :P)
    0 0
  • miki alexandrescu IS THE BEST !!!! totusi....DEMISIA !!!!
    Din obisnuintza, m-am uitat pe tvr 1.... nu ca m-ar interesa ce prostii debiteaza cei doi comentatori de TOP din tara noastra, dar, pt ca numai RTL mai transmite live si o face foarte bine, ma uit si pe tvr, ca nu inteleg totul in germana.... oricum, am ramas UIMIT, cand l-am auzit pe miki, cum povestea ce i-a spus SCHUMI lui Massa , si comentariul de final a fost cel mai tare "ca doar Schumacher nu vorbeste ca sa se afla in treaba"..... asta cam asa e.... tinand cont, ca cei 2 MINUNATI comentatori, CHIAR VORBESC SA SE AFLE IN TREABA..... CUM AM PUTEA FACE SA-I SCHIMBAM PE CEI 2 ? ? ? ? ? ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru