BAHRAIN: RAZBUNAREA LUI MASSA

Publicat Duminica, 15.04.2007

Felipe Massa a reusit sa razbune astazi, in Bahrain, debutul mai putin fericit de sezon, invingand fara drept de apel la Sakhir. Asa cum promisese cu cateva ore inaintea cursei, brazilianul de la Ferrari a inceput cursa atacand, blocandu-i spatiile lui Hamilton, cel care a pornit de pe pozitia a doua si a terminat pe acelasi loc doi.

De fapt, Lewis Hamilton a fost al doilea erou al zilei, fiind primul pilot din istorie care la debutul in Formula 1 reuseste sa se claseze pe podium in primele sale trei curse. A surprins Fernando Alonso, cel care a fost depasit printr-o manevra interesanta de Heidfeld dupa ce mai devreme fusese dublat de Raikkonen dupa intrarea la boxe. Spaniolul a terminat cursa pe pozitia a cincea.

Pe a treia treapta a podiumului a venit Kimi Raikkonen, pilotul Ferrari reusind o cursa curata, fara greseli dar si fara mari realizari.

Iata clasamentul final al cursei de astazi din Bahrain.

Comentarii (42)

  • Ferrari
    ... va multumim ! O cursa splendida !
    0 0
  • the best
    bravo Massa
    0 0
  • Ferrari too
    Bravo la primii 4.
    0 0
  • bun!
    doar k nu mi-a iesit mie pasentza.....+ca sunt fan McLaren!!
    0 0
  • Heidfeld - superb!
    Iata ca Alonso si-a gasit nashul !
    0 0
  • the best
    Go go Ferrari.
    0 0
  • mda
    Felicitari tuturor!
    Totusi cum a reusit liderul cu 2 piloti si o echipa sa acumuleze in timpul cursei 2000 puncte?
    0 0
  • nice
    felicitari Massa dar tot Kimi e mai bun!
    0 0
  • Re: mda
    eh, o eroare de server, au punctat de vreo 4 ori constructorul. nu cred ca se putea castiga mai mult de 840p in urma cursei.
    0 0
  • avocatu
    pt io
    cred ca nu au fost actualizate punctajele, nu intra in panica ca mai dureaza putin...interesanta a fost cursa, ma asteptam mai mult de la McLaren, dar cred ca ce s-a intamplat acum o saptamana a fost doar o intamplare:(
    0 0
  • usor dezamagitor
    A fost o cursa neobinuita. In primul rand ca Lewis nu avea nici o problema sa se tina de Massa. Apoi ca a intrat mult mai devreme la pit, ca sa intre ultimul din cei 4 din fata la pit2. Si nu in ultimul rand Alonso depasit de Heidfeld destul de usor.
    Pentru RTL Alonso declara sec ca a avut probleme cu setup-ul si cu aderenta.
    Surprinzatori BMW ca au ajuns si ei la viteza necesara sa se bata in fata. Kubica era pe masina de rezerva cred. Daca au rezolvat si fiabilitatea...lucrurile se incing.
    Si ultimul lucru neobisnuit pentru Formula1, 3 piloti la egalitate de puncte la conducerea competitiei. Bine baremi ca 2 sunt de la Mclaren.
    0 0
  • punctele ...
    ma speriasem si eu ... ieri eram la 100 de puncte de lideru de etapa, azi am mizat pe o surpriza si nu mi-a iesit ... si pe langa ce luasem eu, lideru mai luase 1200 :-O ... pfeu
    0 0
  • castigatori
    a fost retrasa lista castigatorilor :))
    0 0
  • komentariu rautacios
    lol
    ferraristule...:)
    alonso si-a gasit Nasul..:))
    0 0
  • Mircea Mester
    eroare de calcul
    Da, ne-a tras-o serverul. Lista corecta a punctajelor acordate si a castigatorilor va fi publicata ceva mai tarziu. Imi pare rau pentru asta.

    We'll keep in touch.
    0 0
  • F1
    E mai bine fara Schumacher,nu mai exista un lider,cursa viitoare pariez pe Hamilton la locul 1! Super cursa,bravo MASSA!
    0 0
  • avocatu
    pt KalEl
    pe ce surpriza ai mizat? cumva Hamilton si McLaren?...ma asteptam ca Massa sa piarda startul sau sa se precipite, iar Hamilton sa apara cum se spune "pe prima pagina a ziarelor de maine", sa castige cursa mai mult decat surprinzator...din pacate, nu a fost sa fie...no, zi-mi, asa ai mizat?:)
    0 0
  • da, ham si mclaren :D
    startu l-am prevazut bine ( alonso sa il faca pe kimi ) apoi totul sa se joace la boxe. hamilton sa fie mereu in spatele lu massa pana la primul pit ... da se pare k nu mi-a iesit :D
    0 0
  • tot pt KalEl
    me2
    si io la fel am mizat si gandit, si se pare ca ne-am luat teapa, desi nu am fost f.departe...acum astept sa vad cate zeci de locuri am cazut in clasament, si cred ca a doua oara nu ma mai risc, cel putin nu pt McLaren...inexplicabil ce au facut in Malayezia pt mine, nu am vazut cursa...
    0 0
  • avocatu
    :)))
    io-s ala cu commentu de sus, se pare ca m-am grabit la tastare si nu se intelege nimic din titlu si autor:))
    0 0
  • massa
    bravo massa bravo ferrari dar la urmatorul campionat sa castige si kimi ca era foarte suparat in fine BRAVO FERRARI TINETI-O TOT ASA
    0 0
  • Hamilton campion
    Ce ziceti de asta? Hamilton campion fara sa castige nici macar o cursa! La cat de constant e, daca mai intra si Heidfeld in hora castigatorilor nu e exclus. Hai ca am glumit cat de curand va castiga prima lui cursa! (sunt fan Ferrari de cand am auzit de F1)
    0 0
  • n-am pierdut prea mult
    sa stii k de pierdut am pierdut sa zic maxim vreo 250 de puncte( cu toate cred k sunt in jur de vreo 200 ... n-am stat sa calculez :D ) ... da si daca iesea dadeam o lovitura bunicica ... imi dau seama cum a fost pentru putinii din etapa trecuta care au mers pe alonso+mclaren ...

    -pentru Mircea:
    schimba setarile te rog si sa nu poti posta fara fi logat ... nu de alta da poate se gasesc oameni "destepti" care sa posteze cu numele altor oameni ... cred ca in mare parte situ este frecventat de oameni cu cap ... da cine stie ... poate avem si d-aialalti
    0 0
  • honda???????????
    ce se intampla cu honda sint suparata rau de tot pt ca eu sint fan honda dezamagitator
    0 0
  • nicole_varlam
    mircea
    cat mai dureaza problema???
    0 0
  • bucuresti ... soare ... problema persista :P
    putin haz de necaz :D
    0 0
  • 771 echipe Ferrari
    Din cate mi-am stors eu materia cenusie (nu e prea multa)771 echipe care au mers pe Ferrari, printre care si eu, avem 960 credite "bonus de server". Nu se poate da o stire (pana se rezolva problema) Ferrari minus 960 ca sa vedem si noi cum stam, sau e mult mai complexa problema?
    0 0
  • Mircea Mester
    GATA
    problema s-a rezolvat, totul e in regula, dragilor.
    0 0
  • de daniel
    nu prea
    nu prea este mircea!!cu punctele acordate de 4 ori!nu prea este!la ferari!etc!partial s-a rezolvat!! de ce nu putem sa schimbam echipa??
    0 0
  • Mai aveti de lucru
    S-a rezolvat doar partial.

    La echipe nu s-a modificat.
    0 0
  • ...
    yo de knd ma stiu mizez pe alonso shi mclaren...sa vedem cursa care vine dak le bubuie motoarele la ferrari vai ce frumos ar fi...in special massa...alai pilot? nu stie sa pastreze o pozitie
    0 0
  • ferrari+massa
    gata, am revenit unde ne e locul! se pare ca si alonso a revenit la valoarea lui normala! sa vedem acum cursa urmatoare cand vom castiga din nou .. si cand hamilton o sa infirme..eu sunt convins ca va veni cat de curand si momentul acesta si ca lewis e doar un foc de paie
    0 0
  • mai multe detalii
    In acelasi ton ca mai devreme, revin cu adaugarea ca Ron Dennis s-a plans ca al doilea rand de cauciucuri soft (cele dupa pit1) le-a stricat cursa celor 2 piloti Mclaren. Si apoi cand au pus cauciucuri hard au devenit mai rapizi fata de Ferrari, invers fata de finalul din Malaezia. E cu totul si cu totul neobisnuit.
    Habar nu ai cine este Hamilton. Macar statistic e pilotul cu cel mai bun debut. Cursa urmatoare este pe Catalunya, un circuit care favorizeaza aerodinamica mai buna a lui Mclaren. R&D lor va mai aduce inca alte upgraduri importante, dar pana atunci Mclaren conduce campionatele.
    Pe masuna ce zilele vor trece vom mai afla amanunte.
    0 0
  • mmmm da.
    Spania este traseul lor de teste (a celor de la McLaren)... iar Alonso e spaniol... hmmm... 3 piloti pe primul loc... BMW insetat de victorie... :))) CINE PUSHK MEA A ZIS CA NU E BINE CA A PLECAT SCHUMAKER.... YEAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH
    0 0
  • Hy Hy
    bravo ferrari dejeaba are mclaren piloti buni ferrari tot e mai rapid si de neajuns numa pilotii sa nu faca greseli
    0 0
  • cum de nu si-au dat seama?
    Cum am promis ca voi reveni cu detalii, mi-am amintit din cursa o imagine pe care a insistat televiziunea. Mclarenul lui Lewis la un closeup pe cauciucuri. Am spus mai devreme ca a fost neobisnuit ca Lewis a intrat primul din cei din fata la standuri si ultimul la pit2. S-ar putea ca Ron Dennis sa-i fi compromis cursa lui Lewis, involuntar fireste.
    TV insista pe cauciucuri...de ce? erau UZATE. Si pentru ca pe Sakhir e nisip, cauciucurile uzate nu se mai apropie ca performante de slickuri. Sunt pur si simplu terminate. Lewis a stat prea mult pe acele cauciucuri.
    Inainte sa inceapa sezonul stiam ca Bridgestone furnizeaza 7 seturi de cauciucuri pentru fiecare masina. Nu stiu daca asta e si acum adevarat, dar s-ar putea ca echipele sa mai ruleze pe acele cauciucuri in teste calificari, sa nu fie nou noute cand le pun pe masina-asta am vazut clar anul trecut.
    Alonso e posibil ca a avut pur si simplu un weekend care nu i-a priit. Dar in cazul lui Lewis e sigur ca strategia lui Ron i-a stricat sansele de a se lupta pentru victorie. Pe cand el se chinuia cu cauciucuri neperformante, citind declaratiile lui Massa, brazilianul se bucura de o pereche foarte buna dupa pit1...pentru ca a stat mai putin pe pista cu ele. Imediat ce a pus alte cauciucuri, Lewis era din nou rapid.
    Uneori ma enerveaza Ron, iar aceasta deducere e una destul de simpla. Cum de nu le-a trecut prin cap nimanui din echipa? cum de nu stiau din 4000km de teste la Bahrain?
    0 0
  • mihnea
    scuze, scuze
    de fapt motivul pentru care mclaren nu au castigat cursa e unul singur: FERRARI! nu mai cautati scuze si vinovati altundeva decat unde trebuie. Azi am fost mai buni! si in malaezia am fost mai buni o parte a week-end-ului! nici in australia nu ati avut ce sa ne faceti si ati cautat motive aiurea..ca bmw a incurcat cursa, ca una, ca alta! Motivul pentru care pierdeti e unul singur: sunteti mai lenti!!!
    0 0
  • ce loc?????
    vai de sarmanu alonso.....locul 5 hai bre la cele 2 titluri.forza ferrari
    0 0
  • Ferarri
    Cred ca e clar ca Ferrari este peste McLaren!!!
    0 0
  • deja m-am plictisit pana am scris randurile astea
    A comenta inseamna a analiza lucid o cursa, nu sa bagi pe calculator ce-ti licare neuronu din cand in cand sa zici.
    Scriu aici nu ca sa ma aflu in treaba ci sa discut constructiv si cu altii care imi pot indica lucruri care mie mi-au scapat.Vino cu ceva concret aici la masa discutiilor. Daca asta era un forum de generalitati, nici nu postam.
    0 0
  • Mircea Mester
    calm...
    usurel, baieti, ca ard spiritele pe-aici.

    giannig, interesante parerile tale, te mai astept. O completare e intotdeauna binevenita.
    0 0
  • completare pentru giannig
    interesante parerile lui, dar putin nerealiste..si in nici un caz lucide, atata timp cat e partinitor si tine cu mclaren! asta nu ar fi nici o problema, insa nu trebuie sa ii ataci pe altii pentru ca nu tin cu mclaren..eu nu am neuroni nici mai multi nici mai putini pentru ca tin cu ferrari sau pentru ca scriu mai putine randuri ca tine! si hai sa-ti spun acum ceva ce tie ti-a scapat..ferrari sunt mai rapizi, de asta castiga! voi castigati ca aveti noroc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru