Barcelona, calificari: Raikkonen pole, Alonso al doilea!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.04.2008
Kimi Raikkonen a reusit pole-positionul in Spania, insa Fernando Alonso a produs marea surpriza terminand calificarile pe locul 2 in fata propriilor suporteri.

Fernando Alonso a fost la un pas de obtinerea pole-positionului, insa Raikkonen a revenit spectaculos in ultimul tur rapid si s-a instalat in frunte, fiind cronometrat cu 1:21.813.

Felipe Massa a stabilit al treilea timp al sesiunii, in timp ce McLaren au dezamagit, Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen terminand doar pe locurile 5 si 6, in spatele polonezului Robert Kubica de la BMW-Sauber.

Raikkonen a fost cel mai rapid in Q1, insa primul sau tur in Q3 a fost dezamagitor, la o jumatate de secunda in spatele lui Massa. Brazilianul nu a reusit sa-si imbunatateasca timpul si a cazut pe locul 2 in spatele lui Alonso, avand o performanta majora in monopostul Renault R28. Publicul local incepuse deja sa sarbatoareasca un pole position fantastic pentru Alonso cand Kimi Raikkonen a reusit sa-i smulga primul loc cu numai 0.091 secunde.

Robert Kubica a terminat pe locul 4 la o diferenta infima fata de Massa, in timp ce Hamilton si Kovalainen au terminat pe locurile 5 si, respectiv, 6.

Finlandezul s-a pozitionat in fata lui Mark Webber si Jarno Trulli. Coechipierul lui Alonso, Nelson Piquet Jr, a completat performanta impresionanta pentru Renault stabilind al 10-lea timp. De altfel, debutantul brazilian a ajuns pentru prima oara in cariera in ultima parte a calificarilor si va pleca din spatele lui Nick Heidfeld, calificat al 9-lea.

Honda au ratat prezenta in Q3, Barrichello pierzand locul 10 la mustata. Brazilianul va lua startul de pe 11, iar coechipierul sau, Jenson Button, de pe 13. Intre cei doi s-a intercalat Kazuki Nakajima, in timp ce Nico Rosberg, clasat doar al 15-lea, a ratat pentru prima oara in acest sezon prezenta in Q1. Din fata sa va pleca Timo Glock, in timp ce Bourdais si David Coulthard vor pleca de pe locurile 16 si, respectiv, 17.

Sebastian Vettel a obtinut locul 18 cu monopostul Toro Rosso de anul trecut, in timp ce Force India nu au reusit nici de aceasta data sa ajunga in faza a doua a calificarilor. Fisichella a terminat pe un dezamagitor loc 19, urmat de coechipierul sau, Adrian Sutil.

Ultima linie a grilei de start este ocupata de Super Aguri, Anthony Davidson urmand sa plece din fata coechipierul sau, Takuma Sato.

Rezultatele complete ale sesiunii le puteti vizualiza aici .

Cursa de la Barcelona va avea loc duminica, 27 aprilie, cu incepere de la ora 15:00, ora Romaniei.

Comentarii (11)

  • Bv Alonso
    Alonso a aratat in aceste calificari ca un adevarat campion..Bv lui dar si lu kimmi...
    0 0
  • !
    Bv Kimi..inca odata Kimi a aratat ca nu degeaba anul trecut a fost campion mondial!
    0 0
  • Alonso :X:X
    v-am spus ca renault,au imbunatatit masina cel mai mult .Fiul risipitor...mai avea putin si obtinea pole-ul :X:X ! se cunoaste ca e dublu campon mondial :X:X !! Hai alonso !! tipul a facut un weekend perfect...la fel ca si raikkonen :) .

    Bafta tuturor si Paste Fericit !!
    0 0
  • Alonso... prim abandon :)
    Nu mi se pare cine stie ce realizare... mai mult ca sigur a frut sa arate ceva in fata propriilor spectatori si a inarcat putina benzina ca poate daca tot nu castiga cursa macar cu un pole sa se aleaga si el. Oricum meritul lui ca vrea sa faca impresie frumoasa.
    0 0
  • Alonso & Renault
    Alonso a fost incredibil azi. Si masina traznet... putem spera la o revenire a celor de la Renault? Re
    0 0
  • alonso
    alonso are masina usoara, fac pariu cu oricine ca va intra la boxe cu macar 6 ture mai repede decat ceilalti. Se poate observa ca Q1 si Q2 a mers aproape la fel ca si Pique, iar in Q3 a mers cu aprox 7 sutimi mai repede, o fi el Alonso, dar nici chiar asa.
    0 0
  • pt DEMOnick
    Bai prietene, pana acum Renault era la +1.5 s in urma celor de la Ferrari si alonso nu putea decat sa spere sa intre in Q3. Acum a reusit sa intre in Q3 la 0.2s de ferrari si a reusit un loc 2 la fel...
    0 0
  • Bravo Alonso ...Bravo Renault !!!
    Excelent a mers ,faptul ca este acasa si imbunatatirle aduse masinii au facut ca Alonso sa intre bine in carti,totusi nu se stie exact cata benzina are....ciudat cu Massa,si in antrenamente a dat impresia ca poate mai mult dar nu vrea,astazi in Q2 a reusit cel mai bun timp al zilei....oare are piedici de la boxe ? nu vor cei de la ferrari sa-i stea in fata lui Kimi ?...priviti unde este McLaren fara un tester adevarat ...o sa-l bata Alonso pe Ham si fara sa conduca un McLaren :)
    0 0
  • RE: Bravo Alonso ...Bravo Renault !!!
    Daca maine ploua stiti cine castiga cursa ,nu ?
    0 0
  • bravo alonso
    alonso este un pilot de exceptie si astazi a aratat ce poate.cu alonso putem astepta o revenire a celor de la renault.
    0 0
  • DOAMNE
    Voi spuneti bv lui Alonso care a obtinut doar locul 2 si a fost de 2-ori campion mondial,e adevarat ca are o masina mult mai slaba,dar la el acasa a obtinut locul 2 si va bucurati de parca ar fi castigat cursa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru