Barrichello dezvaluie de ce a plecat de la Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.05.2008
Rubens Barrichello a dezvaluit ca a decis sa plece de la Scuderia Ferrari dupa cursa de la Indianapolis din 2005.

Marele Premiu al Statelor Unite din 2005 a fost unul cu cantec, doar sase monoposturi echipate cu pneuri Bridgestone luand startul in acel Grand Prix. Unul dintre concurenti, Rubens Barrichello, a dezvlauit ca acea cursa a fost momentul crucial al carierei sale.

Brazilianul a declarat ca in timpul cursei sefii Ferrari i-au cerut prin radio sa il lase pe coechipierul sau din acea perioada, Michael Schumacher, sa il depaseasca, desi germanul nu se lupta pentru titlul mondial in acel an. "Echipa m-a invitat sa o las mai moale pentru ca Schumacher se se apropie de mine si sa ma depaseasca", a declarat Barrichello. "In acel moment am stiut ca a venit timpul sa plec. Acea cursa din Statele Unite a fost cruciala".

Ferrari au negat vehement ca Schumacher avea statut de pilot numarul 1, insa Barrichello a recunoscut ca, de fapt, era subordonatul coechipierului sau. "Cand am semnat contractul nimic nu indica ca vom fi tratati diferit".

Totusi, in istoria recenta a F1 s-au consemnat cateva victorii "strategice" obtinute de Michael, cum ar fi cea din Austria din 2002, cand germanul a trecut in fata lui Barrichello chiar inainte de terminarea cursei.

"De multe ori am fost furios din cauza asta, pentru ca toata lumea sustinea ca nu exista nicio diferenta intre ei. Dar a fost o lupta inegala".

Comentarii (16)

  • auch
    asta a durut! cam multe puncte "-" la ferrari ...
    0 0
  • Barrichello si aberatiile lui tardive...
    nu-i cam mult pentru o afirmatie neverificata ? De ce trebuie sa platim noi, azi, pentru niste rahaturi din trecut si spuse abia in zilele noastre ? Si de ce trebuie sa-l credem cu atita usurinta pe maestrul Barrichello, a cistigat cumva vreun titlu de campion de cind a plecat de la Ferrari?
    0 0
  • La coada calului....
    Bietu' de el... e si el frustrat ca nu a putut tine calu de capastru... la cat era de bun putea sa fie singur la Ferrari si tot pilotu nr 2 ar fi fost... Pentru ca nu are rezultate se da lovit si da vina pe taticu care l-a abuzat in tinerete...
    0 0
  • cata zice..
    Oricum ..barichelo nu a avut stofa,de champiom ..la fiecare inceput de sezon se dadea singur..favorit..la titlu. a fost locotenent..atat. asa va fi intodeauna ..la ferrari..1si 2..oricum eu il vad pe cubika..la ferrari anul viitor In rest.sa fie bine..!!! FORTZA FERRARI;...........mercedes,,LA camioaneeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • @ally_great
    si cam cate puncte vroiai sa-i depuncteze ma rog ? la stirea asta ar trebui chiar -10
    0 0
  • de ce?
    si-a amintit de cursa aia din 2005.. si acum trebuie depunctati? urat..
    0 0
  • NeoGalaxy
    Barrichello :)
    Spre rusinea lui, el chiar crede ca era in stare sa castige un campionat mondial.... Sa vedem... Schumi facea masina, testat orice era de testat si lucra zi si noapte cu inginerii... Mda... mai are si talent scuze :). Sa vedem... exista oare vre-un caz apropriat de zilele noastre? Mda.... ma gandesc la un alt "geniu" Ham Ham parca :). Sa vedeti ce entuziasmat era fraierul asta cand era cu Alonso si ala murea de la cate teste facea pe masina Ferrari (McLaren scuze) sa testeze prastia aia de masina. Ham Ham statea pe simulator si se juca F1 2005 pe PS2 probabil si credea ca aia era Formula 1 Live :). Sa vedem anul asta ce mai face Ham Ham fara Alonso care dezvolta masina. Sa nu uitam ca anul trecut au furat caietul masinii Ferrari. Iar anul asta singurul lucru dezvoltat de ei la masina... este ma rog volanul ala bestial care nu mai are nu stiu ce buton... Pe care Ham Ham il tot apasa :). LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    Mda sunt rau.. Deci ce Alezi, ce Schumi, ce Fangio, ce Senna... Bine ca ii avem pe Barri si pe Ham Ham :P viitori niciodata campioni in devenire :)
    0 0
  • Barrichelo e o rusine
    Baiatul asta ar trebuii sa-i pupe mainile si picioarele lui schumii si intregii echipe Ferrari ca daca nu existau ei...era un ratat in F1 ...sa zica merci ptr cea mai frumoasa perioada din cariera lui....fara Ferrari ce a facut????NIMIK
    0 0
  • ssst..............
    stirea nu-i o stire "curata", este de fapt vocea unui frustrat, aflat in permanenta pe locul 2 sau mai jos.......nimeni nu-l condamna ca atat poate, dar macar sa taca din gura......@sharky_raduku si tu esti cam la fel, invata intai sa scrii si dupa aceea poti comenta.........
    0 0
  • echipa fara caracter
    Vad ca toti ii luati apararea lui ciumagar-gura-stramba,spuneti ca informatia nu este verificata-dar ati uitat cand Barichello a fost obligat in alta cursa sa faca la fel,si mai mult,in ultimul tur inaintea liniei de sosire a franat ca sa treaca "cacampionul" primul ?dar oare de cate ori s-a mai intamplat asta fara sa ne dam seama?ferrari a fost si va ramane o rusine in Formula 1 !
    0 0
  • Rusine!...lui Barrichelo
    @hakkinen Poate ca te uiti la F1 de ieri si atunci ignoranta ta se scuza. Uite o lectie gratuita de la mine: in 2002, la MP al SUA, Schumacher a incetinit si i-a dat victoria lui Barrichelo. Indiferent de simpatiile dau antipatiile tale, Schumacher ramane unul dintre cei mai buni piloti din istoria F1 (vezi si tu macar cateva statistici).
    Barrichelo ar trebui sa le ridice o statuie celor de la Ferrari si lui Schumacher, fiindca fara ei nu ar fi castigat nimic in amarata lui de cariera. Dar el prefera sa arunce cu noroi. Cata lipsa de caracter!
    @NeoGalaxy E adevarat ce spui, dar eu una i-as mai da o sansa lui Hamilton. E tanar, mai are timp....
    0 0
  • Ray
    Da, sunt sigur ca si Barrichello ar fi fost in stare sa castige 7 CM daca nu il lasa pe Schumacher in acele 2 curse...
    0 0
  • Bite me Barrichello
    Vai saracutul Barrichello.Cand a plecat de la Ferrari declara ca o sa fie cel mai tare din parcare...probabil ca a uitat sa mentioneze ca dintr-o parcare pentru handicapati.De cand a plecat nu a vazut podiumul daca nu ma insel.Schumi a demonstrat ceea ce avea de demonstrat,intr-adevar si cu mult ajutor din partea echipei,insa mi se pare normal,ca atunci cand ai un pilot care promite, sa te concentrezi asupra lui.In 2006 cand a venit Massa si era clar ca Schumi nu mai are nicio sansa la titlu s-a vazut ca atentia echipei s-a intors catre masa care este un pilot tanar.NeoGalaxy are foarte mare dreptate legat de HamHam.El tot ce a facut a facut cat era Alonso coechipierul lui,care stia sa configureze masina,lucru pe care il demonstreaza in sezonul acesta.Sper ca pe viitor sa vina Kubica la Ferrari fiindca este un pilot talentat care promite multe...mai ales cu o echipa puternica in spate ...asa ca Scuderia:D
    Era sa uit...Hakkinen...schimba inapoi pe OTV si lasa Formula1.
    I rest my case:)
    0 0
  • subiect
    prea multe puncte scazute
    0 0
  • halal campion
    pai daca shumi are asa stofa de campion de ce avea nevoie de pomeni?
    E clar victoriile lui shumi sunt suma victoriilor lui + cele a lui barrichello. Halal campion, se plange la boxe sa puna ala frana. Oricum se stia asta.
    0 0
  • ECHIPA !!!!!!!!!
    mai fratzilor ... voi ashtia care-l hulitzi pe schumacher ... voi shtitzi ce inseamna o echipa ?????? adica mai multzi ..... iar daca o echipa ( cei multzi ) au de pierdut de pe urma victoriei unuia din LOCOTENENTZI ( ca altceva nu a fost si nu va fi never )atunci nu pot risca echipa ca sa dea UNUI locotenet victoria ... so nu Schumacher a facut tactica ... el doar a avut de cashtigat in unele cazuri ..... cand o sa ajunga barichelo pe podium macar de 6 ori pe sezon .... atunci ar merita si el apreciat pana atunci .... Bafta Si Respect
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru