OFICIAL: McLaren a pierdut toate punctele castigate in 2007!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.09.2007

FIA a anuntat oficial ca echipei McLaren i-au fost retrase toate punctele castigate in campionatul constructorilor in sezonul 2007. Echipa a fost de asemenea amendata cu suma record de 100 de milioane de dolari.

Pilotii Lewis Hamilton si Fernando Alonso isi vor pastra punctele castigate in clasamentul pilotilor. Astfel, cei doi vor putea lupta in continuare pentru titlul mondial al pilotilor.

Monopostul McLaren de anul viitor, MP4-23, va fi sub stricta supravegherea FIA, pentru a se asigura ca drepturile de proprietate intelectuala ale Scuderiei Ferrari nu sunt implementate. 

Seful echipei, Ron Dennis, va sustine o conferinta de presa la ora 21:15, ora Romaniei.

McLaren a condus clasamentul constructorilor cu 166 de puncte, cu 23 de puncte mai mult decat rivalii de la Ferrari. Pierderea punctelor va aduce de asemenea o penalizare financiara pentru echipa pe termen lung. 

Vom reveni cu amanunte. 

Comentarii (33)

  • McLaren a pierdut punctele castigate in 2007
    NICE !!!
    0 0
  • puncte??
    si la aceasta stire nu se depuncteaza echipa?? nu mai inteleg??
    0 0
  • georgedaniel
    asa e !!
    depuntati din nou mclaren !!!

    si punctati ferari :) !
    0 0
  • se transmite undeva live ?
    stie cineva se transmite undeva conferinta asta de presa pe un canal care se prinde la noi
    0 0
  • ...
    parca sunteti gaini flamande cu punctele voastre cu tot
    0 0
  • da...
    pe cartoon network, sau fox kid's...mi se pare :)))....doar nu crezi ca se transmite la noi asa ceva, romanilor nu li se pare important , sau poate nici nu e televizata :-/
    0 0
  • punctare
    McLaren a fost DEJA PENALIZATA cu 30 de puncte! La aceasta stire nu se mai puncteaza nimic.

    In calitate de simplu fan al Formulei 1, si nu de redactor Automarket.ro, va intreb: Pentru voi conteaza numai punctele din F1 CHAMP? Aici este vorba despre o decizie istorica in F1 si voi comentati despre punctea stirii...
    0 0
  • Luchian
    4 curse spectacol
    Mama mama ce duel intre Alonso si Hamilton in ultimele 4 curse ale sezonului. Acum sigur nu vor mai fi ordine de echipa ! Bineinteles nici la Ferrari nu vor mai fi. Ce curse ne asteapta !!!
    0 0
  • @ georgedaniel
    oricum se depunceaza , de ce faci atata caz ?
    0 0
  • ...
    pai dc nu ati facut update la stirea anterioara....era mai ok, zic eu
    0 0
  • georgedaniel
    asa :))
    ca sunt fan ferari :d si imi para "intr-un fel bine" :( ca mclaren a fost descalificata,pentru ca ferari e mai buna si mai constanta!

    asta e s-a scris istoria formulei 1 :)
    0 0
  • @daniel / @ logo
    Ai prefecta dreptate Daniel, punctele nu mai conteaza, asta e o decizie istorica, si cei vionvati ar trebuie sa plateasca, F1 e posibil sa traiasca ultimii ani, dupa cele petrecute azi. Interesul in acest sport si asa in cadere libera in ultimii ani o sa se duca pe apa sambetei. Pacat! Mare pacat ca s-a ajuns aici!
    Pt. logo eu am pus on intrebare, daca nu stii raspunsul nu e nevoie sa faci misto!
    0 0
  • georgedaniel
    @daniel
    nasol ca nu mai e mclaren ca acum toatalumea o sa aiba ferari in echipa,la platinum,iar acum bataia mare e la gold si silver!

    oricum nu prea mai are rost formula1,fara mclaren...:(
    0 0
  • PUNCTE
    Baieti in F1 se intampla lucruri serioase si voi vreti puncte, aveti o fixatie cam stranie. N-aveti bani de un tricou sau cei 500lei sunt ultima voastra sansa de supravietuire?
    0 0
  • MCLAREN
    Fia a vazut ca desi a depunctat echipa MCLAREN ei tot castigau campionatul asa ca si-au zis sa le ia toate punctele.
    0 0
  • exact , s-a terminat !
    Mare mare pacat, acum macar sa vedem ceva din partea lui Hamilton si a lui Alonso, mai sunt 4 etape acum sa vezi show :) sa speram
    0 0
  • georgedaniel
    @boss
    :)) , man :)) nu sunt fan mclaren si asa le trebuia :( pentru ca au fost gasiti vinovati,au fraudat si acum sa plateasca!!
    0 0
  • Luchian
    Comunicatul Oficial
    "The WMSC has stripped Vodafone McLaren Mercedes of all constructor points in the 2007 FIA Formula One World Championship and the team can score no points for the remainder of the season," the FIA said in a statement.

    “Furthermore, the team will pay a fine equal to $100m, less the FOM income lost as a result of the points deduction.

    “However, due to the exceptional circumstances in which the FIA gave the team’s drivers an immunity in return for providing evidence, there is no penalty in regard to drivers’ points."

    McLaren will also have to present its 2008 car for examination by the FIA before the start of next season.

    “The WMSC will receive a full technical report on the 2008 McLaren car and will take a decision at its December 2007 meeting as to what sanction, if any, will be imposed on the team for the 2008 season,” read the statement."
    0 0
  • Luchian
    Cea mai importanta fraza !!!!!
    "However, due to the exceptional circumstances in which the FIA gave the team’s drivers an immunity in return FOR PROVIDING EVIDENCE, there is no penalty in regard to drivers’ points."
    0 0
  • styopka
    deca acesta e adevarul ..........
    asa au sa-i invete minte pe toto hotii din automobolizm,teoretic nu numai echipei i-ar trebui luate punctele dar si pilotilor,avand in vedere ca au folosit un bolid ilegal..........de aia era Hamilton asa bun
    0 0
  • incredibil
    deci marturia pilotilor a contribuit la decizie
    0 0
  • piloti
    eu cred ca Alonso a fost cel care a "ciripit" fiind defavorizat clar fata de Hamilton care era preferatul echipei, iar Hamilton a trebuit sa joace odata intrat in hora pentru a nu fi descalificat. :( pacat mare pacat
    0 0
  • deci??
    din cate am inteles eu cor participa si in 2008 daca dupa un control al Fia sedovedeste ca masina nu contine nici o "parte" din ferarri.....nu??? deci nu sunt suspendati 2 ani, doar in sezonu asta.....asa e sau ma insel?:d
    0 0
  • @ Livio
    asa am inteles si eu
    0 0
  • TUDORmes
    ferari sucks
    de unde au dovezi??suck Ferari
    0 0
  • machopiciu
    @TUDORmes
    dovezile se pare ca au fost chiar din interiorul echipei ... adica de la "prea-minunatul" alonsito
    0 0
  • Luchian
    Gata cu ordinele de echipa
    Nu mai conteaza dovezile acum. Ce e important pt. noi e ca nu vor mai fi ordine de echipa nici la Mclaren nici la Ferrari pt. ca nu mai au de ce sa fie. Se vor bate pilotii ca la rovine ! :D
    0 0
  • Andrei
    DECIZIE CORECTA
    O MERITAU FRATE!!
    DECIZIE CORECTA!
    Este adevarat ca masina McLaren nu este inspirata dupa Ferrari. DAR: ei au folosit acele informatii pt a contracara punctele forte ale monopostului Ferrari. A inceput de la prima cursa....de unde stiau ei de podeaua mobila de la Ferrari??????
    Sincer ma bucur! Renault au fost mult mai fair-play
    0 0
  • Andrei69
    @Andrei
    si binenteles ca tu ai fost acolo sa vezi cind au folosit informatiile deaia sti asa cum a fost. mi sila de voi
    0 0
  • puncte
    cred...

    ca si pilotii ar trebui "cumva" depunctati, CA si ei au beneficiat de FURT !!!

    ...si daca "declara" ca "nu stiu NIMIC" !
    0 0
  • iceman
    aberatii
    Frate, parca toti ferraristii au devenit niste frustrati! D'aia era ham asa bun, de parca conducea o racheta si tot McLaren era de vina pt amortizorul lui massa sau de betiile lui Kimi sau ca Ferrari nu pune destula benzina in masina. Daca McLaren a copiat Ferrari de ce nu e diferenta mai mica si la Monaco abia au terminat in acelasi tur iar la Monza Kimi a terminat la 30 de sec ca a facut o singura oprire? Un simulacru de proces! Rusine FIA!
    0 0
  • hakkinen
    Italieni mafioti
    Cred ca a fost un scenariu pus la punct de la inceput de cei de la ferrari si l-au folosit acum cand au vazut ca nu au alta sansa sa castige campionatul.
    McLaren nu a copiat nimik de la ei,nu te inspiri niciodata dupa ceva mai prost !
    0 0
  • Alonso si Hamilton?
    Corect ar fi fost sa le fie luate si astora doi punctele din campionat! Le-au castigat cu ajutorul unor masini care au fost declarate oficial de FIA ca fiind ilegale (si pedepsite in consecinta)! Cei doi piloti au obtinut punctele folosind (fara voia lor neaparat, ce-i drept) masini ilegale... Asadar, dpdv legal, si ei au obtinut puncte ilegale in campionat!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru