Bernie propune acordarea de medalii in locul punctelor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.10.2008
Bernie Ecclestone a dezvaluit ca intentioneaza sa schimbe radical modul in care un pilot devine campion mondial, scopul urmarit fiind cresterea calitatii spectacolului.

Seful Formulei 1 considera ca pilotii nu sunt stimulati sa efectueze depasiri pentru simplul motiv ca diferenta dintre castigatorul unei curse si ocupantul pozitiei secunde este de numai doua puncte.

Din aceasta cauza, Ecclestone considera ca pilotii prefera sa nu riste nimic in curse, ceea ce duce inevitabil la scaderea spectacolului.

"Problema este ca oamenii spun ca nu sunt suficiente depasiri in F1. Intotdeauna a fost o problema. Dar cred ca nu exista nicio initiativa pentru depasiri. Pilotii asteapta opririle la boxe sau pana cand se intampla ceva in fata", a declarat Ecclestone pentru televizunea de stat din Croatia.

Ecclestone crede ca a descoperit modul in care pilotii pot fi motivati sa lupte aprig pentru victorie: eliminarea sistemului de punctare si acordarea unei simple medalii pentru pilotul care castiga cursa. La finalul sezonului, pilotul care are cele mai multe medalii devine campion mondial.

"Incerc sa schimb sistemul de punctare. Invingatorul primeste medalii de aur, nu puncte.

Asa ca daca un pilot a castigat 6 curse, iar altul 4 curse, atunci cel cu 6 medalii va fi castigator. Sper ca vom putea introduce sistemul cu medalii de aur si ca asta va rezolva lipsa depasirilor. Am discutat deja asta cu Max Mosley si gandeste ca si mine. Dar avem un sistem foarte democratic", a explicat Ecclestone.

Iata interviul complet cu Bernie Ecclestone:

Comentarii (3)

  • lasati medaliile
    mai bine reveniti la vechiul sistem de punctaj.10pct ptr victorie,6 pct ptr locul 2 si in continuare 4pcta,3,2,1.asta va duce la cresterea spectacolului pe pista.o sa fie ca in vremurile bune.cand f1 isi merita supranumele de MARELE CIRC.
    0 0
  • offf
    Da asta s-a gandit mult la tampenia asta ?
    0 0
  • Bernie asta...
    ...tot cu idei idioate vine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru