Bottas a debutat oficial la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Pilotul de teste Valtteri Bottas a efectuat primul său test în Formula 1 la volanul unui monopost Williams FW32.

Valtteri Bottas este pilotul de teste şi de rezervă al echipei Williams pentru sezonul 2010, însă tânărul finlandez nu a avut ocazia până în prezent să evalueze calităţile monopostului FW32 din cauza restricţiilor impuse testelor.

Ocazia s-a ivit însă pe parcursul săptămânii trecute, când Bottas a efectuat o sesiune de teste în linie dreaptă pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia. Finlandezul s-a declarat entuziasmat de puterea monopostului de Formula 1 comparativ cu cel utilizat în mod curent în Formula 3 EuroSeries.

"A fost o experienţă grozavă. Puterea unui monopost de Formula 1 este impresionantă, dar frânele şi cantitatea forţei de apăsare aerodinamică sunt de asemenea unice. Acest test reprezintă motivaţia perfectă pentru viitor. Acum ştiu ceva mai mult despre Formula 1, obiectivul pentru care muncesc zi de zi", a declarat el la finalul stagiului de teste.

Pentru a se pregăti cât mai bine pentru Formula 1, Bottas a luat exemplu de la Nico Hulkenberg şi învaţă cât mai multe lucruri la fabrica echipei de la Groove.

"Când sunt acasă, vizitez fabrica echipei Williams în fiecare zi. Fac vizite în fiecare departament, ajut staff-ul şi învăţ foarte mult. O dată sau de două ori pe săptămâna stau în simulator", a mai precizat el.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • ...si bentley continental trage tare in linie dreapta, asta inseamna ca este o masina sport pursange?
    ...nu e bine ca in F1 s-au interzis testele (si oricum bugetele marilor echipe sunt cam la fel ca si "pe timpul testelor")
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru