Bridgestone: "Pneurile slick vor aduce noi provocari"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.09.2008
Bridgestone considera ca pneurile slick, care vor reveni in Formula 1 anul viitor, vor aduce noi provocari pentru piloti si echipe.

Producatorul japonez a analizat mai multe tipuri de pneuri slick pe care le va introduce anul viitor pentru a stabili diferenta optima dintre versiunile acestora.

Bridgestone a luat aceasta decizie intrucat considera ca, la unele curse din acest an, diferentele intre tipurile de pneuri nu au fost suficient de mari.

Potrivit ultimelor informatii, pneurile dispobile in 2009 vor fi mai bine diferentiate intre ele, in special in ceea ce priveste nivelul de degradare. Acest lucru va conduce la o munca suplimentara din partea echipelor pentru a gasi cele mai bune solutii in aceasta privinta.

La fel ca si in anii precedenti, Bridgestone va produce patru tipuri de componente, iar japonezii vor aloca doua tipuri dintre ele la fiecare Mare Premiu. "Vom aduce doua componente diferite la fiecare cursa si va exista o diferenta de timp", a declarat directorul departamentului de dezvoltare a pneurilor, Hirohide Hamashina. "Degradarea pneurilor va fi diferita, astfel ca echipele vor mai multe dificultati".

Hamashina anticipeaza ca diferentele de timpi dintre cele doua tipuri de pneuri vor fi vizibile chiar si pe un singur tur de pista. Pana in prezent, japonezii nu au luat o hotarare finala legata de modul in care vor diferentia pneurile pentru anul viitor.

Comentarii (1)

  • asa da mai zic si eu
    si eu am cauciucuri di astea la masina mea e tare nu? merge cu 350 la ora eu as vrea mai mult am sa mai incerc alt record...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru