Calificari: Hamilton obtine pole positionul la Fuji!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.10.2008
Lewis Hamilton a luat o optiune serioasa pentru MP al Japoniei, reusind sa obtina pole positionul pentru cursa de duminica, in timp ce Massa va pleca doar de pe locul 5.

Pilotul echipei McLaren s-a impus in calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei, fiind cronometrat cu 1:18.404.

Britanicul l-a devansat cu peste doua zecimi de secunda pe Kimi Raikkonen, in timp ce Heikki Kovalainen va pleca de pe locul 3.

Fernando Alonso a confirmat prestatiile foarte bune ale echipei Renault din ultima periaoda, spaniolul terminand sesiunea de calificari pe locul 4. Rivalul lui Hamilton in lupta pentru titlul mondial, Felipe Massa, a obtinut doar locul 5 fiind urmat de Robert Kubica.

Toyota nu a reusit sa repete performantele din calificari, insa constructorul japonez poate fi multumit si cu locurile 7 si 8 obtinute de Jarno Trulli si Timo Glock. Ultimele doua pozitii din top 10 au fost ocupate de pilotii Scuderiei Toro Rosso, Sebastian Vettel si Sebastien Bourdais.

HEIDFELD, OUT!

Prima parte a calificarilor nu a fost lipsita de surprize. Timo Glock a fost singurul pilot care a coborat sub 1:18.000, fiind astfel cel mai rapid. Pilotul echipei Toyota i-a devansat pe Hamilton, Massa si Raikkonen.

Desi in ultima perioada obtinuse rezultatele promitatoare, Nick Heidfeld nu a reusit sa intre in partea a doua a calificarilor, fiind cu numai 0.095 secunde mai lent decat Nico Rosberg. Pilotul echipei BMW-Sauber va pleca astfel doar de pe locul 16 al grilei de start.

Honda Racing a dezamagit in fata propriilor suporteri, Rubens Barrichello si Jenson Button nereusind calificarea in Q2. Ei vor pleca de pe locurile 17 si, repsectiv, 18, in timp ce ultimele doua pozitii vor fi ocupate, ca de obicei, de pilotii echipei Force India. De data aceasta, Adrian Sutil a reusit sa-l devanseze cu aproape o secunda pe coechipierul sau, Giancarlo Fisichella.

WILLIAMS SI RED BULL, IN DIFICULTATE

Massa a reusit sa se impuna in a doua parte a calificarilor, urmat de Kovalainen si Hamilton. Toyota a continuat evolutiile bune si a incheiat Q2 pe locurile 4 si 5 prin Trulli si Glock, cei doi fiind urmati de Vettel. Raikkonen a incheiat doar pe 7, in fata lui Alonso si Kubica, in timp ce Bourdais a obtinut in extremis calificarea in Q3.

Piquet Jr a fost eliminat si va pleca doar de pe locul 12, find incadrat de cei doi piloti ai echipei Red Bull, Coulthard si Webber. Williams nu a reusit sa confirme revenirea de forma, Rosberg si Nakajima clasandu-se doar pe locurile 14 si 15.

Rezultatele complete ale calificarilor pot fi vizualizate aici.

Comentarii (18)

  • "Timo Glock a fost singurul pilot care a coborat sub 1.25.000"
    1.25.000 ? eu credeam 1.18.000 .
    0 0
  • @sharky_raduku
    Corect. "Influenta" antrenamentelor 3 si-a spus cuvantul.
    0 0
  • hamilton
    e invincibil pur si simplu pe circuitul acesta,ii convine f. mult !!

    felicitari hamilton pentru pole si pentru victoria de maine !
    0 0
  • Felicitari Lewis!
    Felicitari Kovalainen!
    0 0
  • Exceptional!
    E fantastic pustiu! BVO ! Ai dreptate Speed . Unde or fi contestatarii lui Lewis? Aia cu "HamHam"??? Aveti grija de Massa , sa nu cumva sa se invarta pe ultimele locuri incercand sa se tina dupa cei din fata. Maine va depinde cat de incisiv va fi Kimi . In rest sunt punctele McLaren! Hai Lewis!
    0 0
  • @bog
    hamham tot trebuie sa se teama de massa. nu de altceva, dar raiko are sarcina de a'l ajuta pe coechipier, si ar putea intarzia "convoiul" si sa lase culoar lui massa. faza e ca pot profita si altii. se va vedea ce va fi. in mod sigur hamham, daca dupa primul vira va fi pe locul1, isi va crea repede avantaj fata ce ceilalti. dar sa nu uitam de ploaie, care poate strica toate strategiile, inclusiv pe ale noastre:)
    0 0
  • ctlnmihai
    Pole
    Hamilton are o sansa mare de a castiga cursa si de a deveni in proportie de 90 %
    campion mondial.Ptr. maine se anunta o vreme frumoasa a Fuji ..sa asteptam insa cursa si sa vedem ce se va intampla :)
    0 0
  • @admin
    pornind in cursa de pe locul 5, cota de 2.9 la pariuri a lui Massa nu e cam mica ? adica diferenta de cote dintre Kimi si Felipe nu e ciudata (cind Kimi pleaca de pe 2 si Felipe de pe 5) ? multumesc.
    0 0
  • @lucky_luciano
    Toate cotele au fost actualizate in functie de rezultatele din calificari.
    0 0
  • @admin
    multumesc
    0 0
  • @admin
    pariurile facute de ieri sper ca raman la cotele la care au fost facute ?
    0 0
  • @admin
    nu se pot vizualiza pariurile efectuate (la "pariurile mele"). se poate face ceva ca sa le putem vedea ? multumesc.
    0 0
  • @nicolle
    Cotele pariurilor raman cele din momentul in care pariul a fost efectuat.
    0 0
  • Ho's the Boss???
    na ferraristilor va inchis gura Mr.Lewis ????se vede cine e bun mai oameni buni degeaba Lewis castiga maine sa speram!!!!!!Bv Kova!!!!Si Glock!!!!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Join
    Eu sper sa castige Felipe :) daca facem o dubla chiar nu imi pare rau :) Forza Felipe! Forza Kimi! Forza Rosse di Maranello :)
    0 0
  • hahah!!!
    felipe sa castige la ce la smuls furtune de alimentare poate si auzi ca dubla ferrari adca daca kimi ajunge in spatele sau la boxe sa smulga primul massa un furtun si dupa el kimi asa da.Wake up man.Lewis is The best!!!!
    0 0
  • @join
    hai mah...nu il mai lauda atata ...ca nu este usa de biserica...in canada ce a facut???...mno comenteaza aku sa te vad...ce mai zici..???...aham?? no comment!!!!.....oricum sper k maine unul dintre pilotii ferrari sa castige...ori kimi ori massa...deci...forza FELIPE. Forza KIMI. FORZA FERRARI
    0 0
  • ctlnmihai
    @kimmifinish
    A facut ce a facut kimi la monaco cu sutil sau massa la silverstone cand n-a stat 40 de minute pe circuit .Oricum pana acum hamilton n-a trantit niciun mecanic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru