Calificari: Hamilton obtine pole positionul la Shanghai!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 18.10.2008
Lewis Hamilton va pleca de pe prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Chinei, in timp ce rivalul sau Felipe Massa va pleca de pe 3, din spatele lui Kimi Raikkonen.

Hamilton a mai facut sambata un pas spre primul sau titlu mondial, dupa ce a stabilit cel mai bun timp in sesiunea de calificari de la Shanghai.

Principalul sau rival din lupta pentru titlul mondial, Felipe Massa, va lua startul de pe locul 3, urmand sa il aiba in fata pe coechipierul sau, Kimi Raikkonen.

Al treilea favorit la titlu, Robert Kubica, a stabilit doar al 12-lea timp, insa va pleca de pe locul 11 ca urmare a penalizarii suferite de Mark Webber.

Fernando Alonso si-a demonstrat din nou calitatile si continua evolutiile excelente din ultima perioada, dupa ce a obtinut a patra pozitie pe grila de start, plasandu-se in fata lui Heikki Kovalainen. Mark Webber a stabilit al 6-lea timp, insa va pleca doar de pe locul 16 ca urmare a penalizarii de 10 pozitii suferite din cauza schimbarii motorului. Australianul a fost urmat de Nick Heidfeld, Sebastian Vettel, Jarno Trulli si Sebastien Bourdais.

Hamilton s-a impus in cea de-a doua parte a calificarilor, reusind sa-l detroneze in ultimul moment pe Massa, care a coborat astfel pe locul 2.

Brazilianul a fost urmat de coechipierul sau, Raikkonen, precum si de Kovalainen, in timp ce Vettel a incheiat Q2 pe locul 5.

Robert Kubica a pierdut aproape orice sansa la titlul mondial dupa ce a ratat calificarea in Q3. Pilotul echipei BMW-Sauber nu a reusit sa stabileasca decat al 12-lea timp in Q2 si duminica va avea o misiune extrem de dificila pentru a ramane cu sanse reale in lupta pentru titlu. Din fata sa va pleca Nelson Piquet Jr, ceilalti piloti care nu au reusit sa se califice in Q3 fiind Timo Glock, Rubens Barrichello si Nico Rosberg.

McLaren a dominat si prima parte a calificarilor, Hamilton si Kovalainen monopolizand primele doua locuri. Vettel a reusit sa impresioneze in aceasta parte a calificarilor, pozitionandu-se in spatele celor doua monoposturi McLaren, in timp ce Alonso a terminat pe locul 4. Pilotii Scuderiei Ferrari nu au fortat foarte mult in Q1, Massa si Raikkonen terminand pe locurile 5 si, respectiv, 6.

David Coulthard nu a reusit sa promoveze in Q2 in penultimul sau Grad Prix al carierei, in timp ce Kazuki Nakajima a fost la randul sau nevoit sa iasa din cursa inca din aceasta faza a calificarilor.

Honda continua evolutiile modeste din acest sezon, Jenson Button urmand sa ia startul de pe locul 18, in timp ce ultimele doua locuri pe grila de start vor fi ocupate, ca de obicei, de Force India. De data aceasta insa, Adrian Sutil a reusit sa-l devanseze pe coechipierul sau mult mai experimentat, Giancarlo Fisichella.

Rezultatele complete ale calificarilor pot fi vizualizate aici.

Marele Premiu al Chinei se va desfasura duminica, 19 octombrie, incepand cu ora 10:00 (ora Romaniei).

Comentarii (32)

  • ia sa va aud
    iar va vad pe aici patetici spunand despre cat de bun e hamilton ca pleaca din pole si ce slabi sunt ferrari.....da voi ati uitat deja ce a facut hamilton ultima data cand a plecat din pole
    0 0
  • @cobra
    te-a intrebat cineva ceva ? lol...
    0 0
  • hamilton
    e invincibil pe acest circuit si maine va castiga !

    Bravo hamilton !!!
    0 0
  • cobra
    Ce-i cu tine? Stai linistit ca maine e ziua decisiva. Normal ca Hamilton a fost cel mai bun desi nu plecaca cu putina benzina, s-ar putea ca ferari sa fi alimentat mai putin.
    0 0
  • deci v-am avrtizat
    si voi tot pe calea aia porniti ...bv raluca :))
    0 0
  • Masina de siguranta
    Start lansat de catre masina de siguranta, pentru a evita incidentele
    0 0
  • Lewis ...
    Bravo ! Felicitari! Sper numai ca maine nu vom avea un start "cu surprize". Spectaculos, frumos, da ! Imi doresc (si abia asteeeeeeeeeept !!) o cursa frumoasa, cu depasiri, dar fara "exchibitii" interpretabile. Cred ca Lewis a auzit destule incit sa nu faca exces de zel ! Si, sa il anunte cineva pe "martianul" frustrat si libidinos ca Lewis e in pole ...
    0 0
  • cobra
    BV pt ce?
    0 0
  • mclaren the best
    Nu inteleg pe baietii cu ferrari ce mai pot comenta,cred ca urla invidia in ei.
    0 0
  • @cobra
    o sa mai postezi daca hamilton o sa castige titlul ? te simti frustrat ? da-ti o tigaie in cap , vad ca te-ai trezit cu fata la perna :P sau ia o aspirina :)
    0 0
  • michelle_b "Si, sa il anunte cineva pe "martianul" frustrat si libidinos ca Lewis e in pole .."
    Stai linistita ca deja si-a scurtat venele!
    0 0
  • 0313
    Eu zic sa nu ne grabim, maine e ziua cea mare
    0 0
  • @drako
    e emo ? :))
    0 0
  • sharky_raduku
    nu e emo (din pacate !), e doar o boshorog frustrat ! DRAKo - nu ar fi rau si atunci ar putea intra in Cartea Recordurilor si la sectiunea "tricotaje vene pentru frustrati" cu "bob de orez" sau "model norvegian" =)) =)) =))
    0 0
  • @cobra
    Ma gandeam sa`ti recomand sa te impusti , insa m`am gandit ca e prea scump un glont pentru a fi folosit pe tine. Baiete , arunca`te pe geam , fii "cool" , da un exemplu pentru generatia ta de "looseri":))
    0 0
  • NeoGalaxy
    Super tari calificari :)
    Si maine vine cursa cea mare :) Mwahahahahahahaha sa fie spectacol :P Forza Ferrari! Forza Felipe! Forza Kimi! :P
    0 0
  • @toti papagalii care se dau drept cunoscatori de f1 asa zisi fani ai lui hamilton
    cursa e lunga maine......nu va ambalati
    0 0
  • ctlnmihai
    Pole
    Din nou un pole position ptr. Hamilton! sa speram k maine nu va rata startul din nou k la Fuji , si k monopostul lui nu va avea probleme mecanice si va reusi sa termine in fata lui Massa.Slab Kovaklainen , insa sa speram k maine va reusi un start mai bun depasindu-l pe Massa. per ansamblu Mclaren prin Hamilton a dominat acest week-end pana acum - locul 1 in 2 din cele 3 antrenamente si aceeasi pozitie pe intreaga durata a calificarilor.Dezamagirile calificarilor au fost Kovalainen si Kubica acesta plecand de pe 10 datorita penalizarii lui Mark Webber >sa vedem ce va fi maine in cursa insa
    0 0
  • ctlnmihai
    @ cobra
    Poate intr-adevar e lunga cursa de maine insa numai orb sa fii sau rauvoitor k sa nu vezi cine e mai bun
    0 0
  • :))...
    Ham ham ham .. ..ham gresit iar ....:))..,,, asa va fi mine ...:)....
    0 0
  • Sa va aud ferraristilor!!!
    v-a inchis Lewis gura ????ce plangea ma-sa lu massa lol!!!!! Oricum LEWIS E CEL MAI BUN !!!
    0 0
  • ia verificati aici fanilor
    Which of the three title contenders would you most like to see win the 2008 drivers' championship?
    Lewis Hamilton 26.10%

    Robert Kubica 36.72%

    Felipe Massa 37.18%
    0 0
  • @Mclarenistii
    Hai punem pariu ca hamhamham...ham nu castiga maine;) Nu zic ca castiga Ferrari dar hai!
    0 0
  • Jolerto
    vezi-ti de treaba ta
    0 0
  • Jolerto
    poate vrei sa vezi un desen animat cu massa sau cu soareci
    0 0
  • Jolerto
    daca massa termina cursa e bine pentru sfeclelle rosi de la spagetari
    0 0
  • @Cobra
    Mai ai putin si ne spui ca si fratele tau mai mic tine cu Ferrari doar doar asa sa`ti mai dregi putin supararea ca v`a facut Lewis de tot rahatu`. Diseara sa`ti tai unghiile pentru ca maine sa nu ai ce sa`ti rozi de ciuda cand o sa iasa Lewis campion :)))
    0 0
  • Bine LEWIS!!!
    Tine-o tot asa si... atentie la "vanatorii" din spate! SUCCES si maine pe vremea asta sper sa ne bucuram si mai tare! ORICUM, o sa fie o cursa TARE!
    0 0
  • @ may57
    Stai linistit:)) si vezi ca maine nu hamham castiga;) Stiu , stiu ca stii , stiu ca stii ca stii:)) Losers=))
    0 0
  • NeoGalaxy
    Useri
    Eu chiar nu inteleg daca voi ganditi sau macar cititi ce scrieti aici. Lewis este un pilot talentat dar si Felipe este talentat. Asa si? Daca Cel de Sus nu vrea ca unul sa castige, noi fanii oricai echipe... nu o sa putem face nimic. Suntem ca o mare adunatura de oi care chiar cred ca este nevoie sa scriem ceva aici si ca cineva citeste aceste pareri.

    Cred ca uitati ca traim in Romania, tara de la capatul universului. Fanii McLaren nu stiu decat ca Lewis "merita" sa castige titlul si o tot tin in sus cu asa ceva, iar fanii Ferrari nu stiu decat ca echipa lor este cea mai buna si ca Felipa "merita" sa castige.

    In afara de niste analfabeti ca "Kova", "Join' si altii care pur si simplu nu inteleg nici frumusetea acestei arte care se numeste pilotajul unei masini de Formula 1, restul nu stiti decat "tamate", "soareci" si numai apelative.

    Imi pare rau sa va spun dar nimeni si nimic nu da doi bani pe ce credeti voi. Nici macar eu care incerc sa citesc aceste posturi, sa inteleg ce vreti sa spuneti si mai ales sa va raspund cat mai politicos si argumentat posibil.

    Sunteti niste patetici. Daca maine abandoneaza Lewis, Felipe si Kubi au o sansa la titlul, daca abandoneaza Lewis si Felipe, Kubi are o sansa foarte buna la o recupare furtunoasa, daca abandoneaza Felipe si Kubi si Lewis castiga avem noul campion. Mai sunt cateva variante dar sper ca va prindeti care.

    Bravo lor, unul dintre cei trei va castiga campionatul. Si la ce va ajuta pe voi? La nimic pentru ca nu stiti sa apreciati sportul in sine. Aveti cele mai de rahat comentarii, marea majoritate sunt de o prostie admirabila (in sensul negativ al axei) si asa mai departe.

    Fratilor... oricare castiga voi nu castigati nimic. Ei se duc la masinile lor, milioanele de doalri si... in minte o sa-si spuna " Ce tare ca am fraierit iarasi fanii care chiar cred ca ne pasa de ei. Niste ratati care posteaza numai tampenii si care nu gandesc nici ce spun si nici ca nu ii asculta nimeni"

    Asa as gandi eu daca as fi un pilot de Formula 1.

    Sa citez cateva posturi de o "inteligenta = 0" : may57 si Join se pot lua de mana pentru ca posturile lor sunt nu numai impotent de inteligente dar pur si simplu nu sunt nici macar in legatura cu sportul in sine, bogdan_197 este pe locul 3 dar sigur poate mai bine. ctlnmihai pur si simplu nu intelege ca Formula 1 este despre bani si talentul nu conteaza ci doar banii si lista mai poate continua.

    Va intreb si eu acuma... "Cu ce sunteti mai buni decat comentatorii de pe TVR 1 care pur si simplu spun numai tampenii?" Sincer acuma, in loc sa discutam politicos, cu argumente si mai ales sa fie niste discutii constructive si distractive, noi fanii celor 2 echipe ne certam toate ziua. Sa va spun ca chiar nu avem nimic de castigat? Sportul este intr-o gaura neagra financiara, este posibil sa dispara 3 echipe si voi va certati ca orbii despre cine castiga maine.

    Pur si simplu ati luat-o razna. Este foarte usor sa postam orice tampenii aici doar doar ne amagim ca cineva ne apreciaeaza si totusi la sfarsitul zilei... nimeni nu ne aprecieaza.

    Sper ca anul viitor sa fie posturi mai interesante si mai placute. Atata violenta pe acest form chiar nu este necesara. Si pentru ce... pentru un sport in care altii castiga milioane si noi cica.. il apreciem la justa valoare!

    Oricum felicitari, sincere felicitari tuturor care au postat aici. Rar am mai vazut niste postari atat de goale si lipsite de orice bun simt si mai ales inutile.

    Uitati ce am postat eu si judecati-ma dupa acel post " Super tari calificari :) de NeoGalaxy 18.10.2008, 10:54
    Si maine vine cursa cea mare :) Mwahahahahahahaha sa fie spectacol :P Forza Ferrari! Forza Felipe! Forza Kimi! :P"

    Luati aminte ai anul viitor sa incercam ca aceste pagini sa fie pline de postari distractive dar si placute de citit in aceasi masura. Violenta in limbaj o lasam pentru cazuri in care chiar se merita.

    Weekend placut in continuare! Sper ca maine sa fie o cursa placuta distractiva si oricine va castiga, bravo lui!
    0 0
  • lewis
    Hamilton are sanse foarte mari sa castige maine. Daca face iarasi gafe ca la Fuji, chiar nu merita sa fie campion. Sa castige cel mai bun. Succes Felipe!!!
    0 0
  • Prefer sa tac
    Cursa de maine nu-i usoara, desi McLaren au aratat ca au 2 masini rapide. Sagetile argintii sunt bine ascutite si asteapta cuminti in tolba ca maine sa tasneasca din arc. Dupa 3 sesiuni de antrenamente Ferari s-au gandit sa mai dea niste iarba calutilor obositi iar acestia s-au inviorat spre final. Cat vor rezista oare? Alonso promitea sa faca un tur rapid, insa a ramas mult in urma pentru a-l mai ajuta pe masa. Dupa o doza de energizant BMW-urile au slabit ritmul Kubica parand sa nu mai aiba nicio sansa, asa sa fie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru