Calificari: Massa pleaca in pole position la Interlagos

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 01.11.2008
Lupta pentru titlul mondial s-a acutizat dupa ce Felipe Massa a obtinut pole positionul in Marele Premiu al Braziliei. Lewis Hamilton va pleca doar de pe pozitia a 4-a.

Intr-o atmosfera similara cu cele din timpul finalelor de campionat mondial la fotbal, Felipe Massa a stabilit cel mai bun timp in calificarile de la Interlagos si va pleca din prima pozitie a grilei de start in ultima cursa a sezonului.

Rivalul sau din lupta pentru titlul mondial, Lewis Hamilton, a obtinut doar al 4-lea timp, astfel ca diferenta de 7 puncte din clasament dintre cei doi se poate estompa simtitor la finalul cursei cursei.

Intre cei doi pretendenti la titlu s-a intercalat excelent pilotul echipei Toyota, Jarno Trulli, dar si Kimi Raikkonen, care va face tot posibilul sa il blocheze in spate pe Hamilton.

Heikki Kovalainen va pleca de pe locul 5 al grilei, urmat de Fernando Alonso si Sebastian Vettel. Pe ultimele locuri in Q1 s-au pozitionat Nick Heidfeld, Sebastien Bourdais si Timop Glock.

KUBICA, MARELE INVINS DIN Q2

Kovalainen a stabilit timpul de referinta in a doua parte a calificarilor, urmat surprinzator de Vettel, care confirma prestatia buna din ultima perioada.

Hamilton si Massa s-au clasat doar pe locurile 3 si, respectiv, 4, urmati de Glock si Raikkonen.

Nelson Piquet Jr a fost primul pilot eliminat in aceasta faza a competitiei, urmand sa plece de pe locul 11 din fata lui Webber. Kubica a dezamagit in aceasta parte a calificarilor si va pleca in cursa doar de pe locul 13, insa polonezul a fost blocat de un pilot intarziat in ultimul sau tur rapid, ceea ce ar putea afecta grila de start. Intre timp, Coulthard s-a classat pe locul 14 in ultimul Grand Prix din cariera, iar Barrichello va pleca de pe locul 15.

WILLIAMS, DEZAMAGIREA PRIMEI PARTI

Ferrari a dominat prima parte a calificarilor, Massa si Raikkonen reusind sa stabileasca cel mai bun timp. Imediat in spatele acestora s-a plasat Hamilton, urmat de Alonso si de cei doi piloti ai echipei Toyota, Glock si Trulli.

La polul opus, marea dezamagire a primei sesiuni a fost Williams, niciunul dintre pilotii echipei britanice nereusind calificarea in Q2. Nakajima va lua startul doar de pe locul 16, urmat de Button si de coechipierul sai, Rosberg, care a avut numeroase probleme in manevrarea monopostului FW30.

Ca de onicei, ultima linie a grilei de start a fost monopolizata de Force India, Fisichella reusind sa ii ia fata colegului sau mai putin experimentat, Sutil.

Rezultatele din calificari fac ca Marele Premiu al Braziliei, ce va avea loc duminica, cu incepere de la ora 19:00 (ora Romaniei), sa devina extrem de palpitant. Cu o singura cursa inainte de final, Hamilton are un avans de 7 puncte in clasament in fata lui Massa. In cazul destul de probabil in care Massa va obtine victoria, Hamilton trebuie sa ocupe cel putin locul 5 la final pentru a deveni campion mondial.

Rezultatele complete ale calificarilor pot fi vizualizate aici.

Comentarii (22)

  • GO!!!
    GO GO GO GO Massa!!!!
    0 0
  • @Join
    Astept comentariul macaroane:P!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Felipe :)
    Forza Felipe! Forza Kimi! Forza Ferrari :)

    Sper sa castigam maine ambele titluri de anul acesta :) Atat la piloti cat si la constructori pentru ca meritam :) Forza Ferrari !!

    Forza Felipe! Forza Kimi! Forza Ferrari!
    0 0
  • Massa
    Ce nebunie de Q3 am avut! Timpul stabilit de Massa in ultimul tur nu a mai putut fi batut de ceilalti piloti ( sincer nu credeam). Nerecomandat cardiacilor!

    0 0
  • truli
    excelent...maine va fi un podium foarte 'experimentat' :D
    0 0
  • Masa
    Daca urmaresti timpi din cele 3 runde ale calificarilor se observa ca Masa are putina benzina, se pare ca Ferari au dorit sa obtina pole-ul insa au cam neglijat cursa. Deocamdata Hamilton pare campion. Asteptam cursa de maine.
    0 0
  • timpi
    daca urmariti timpii din cele 3 sesiuni veti vedea ca masa in q2 nu a mai fortat,pentru a da o replica acida in q3 :)

    in q2 masa are timp mai slab decat in q1,asta inseamna ca nu a mai fortat,lasandu-i pe mclaren sa creada ca sunt in avantaj :)

    masa e imposibil de invins maine in cursa !va castiga cursa la pas...fanii brazilianului ii aduce un "surplus" de 'performanta' lui masa :)

    Go Masa !
    0 0
  • timpi
    Sa zicem ca nu a fortat, desi ma indoiesc, Raikkonen are si el un timp putin imbunatatit in Q2 fata de Q1, nici el nu a fortat? Oricum, Masa, nu are unde sa mearga mai in fata, e primul, Hamilton de pe 4 poate retrograda linistit pe 5 si tot o sa aiba destule puncte pentru a castiga campionatul.
    0 0
  • SpeedGeorge
    Masa nici nu trebuie sa fie invins pentru a pierde.
    0 0
  • Massa
    Massa are mai multa benzina, iar Hamilton nu trebuie neaparat sa se bata pentru victorie. Va fi o cursa de strategie pentru el, in care nu isi va asuma nici un risc inutil. By the way, nu tin cu nimeni, cum am vazut pe multi pe aici, mai mult, nici macar nu imi place Massa sau Hamilton...
    0 0
  • Completare
    Vroiam sa spun ca Massa are mai putina benzina... :)
    0 0
  • @
    nu ati mai luat in calcul varianta unei scurte ploi :)
    0 0
  • Massa
    Bravo Massa
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Felipe
    Eu spun sa nu va mai amagiti cu ploaia. Se poate ca masina McLaren sa aiba probleme pentru ca nu mai este nici masina de la Monte Carlo si nici masina de la Silverstone. Acelasi situatie este si in cazul masinii Ferrari. Referitor la mai putina benzina, pana acum doar McLaren a avut mai putina benzina ca Ferrari, acestia din urma avant ori mai multa ori exact egala.

    Lewis are de efectuat o cursa strategica dar asta nu inseamna ca nu poate fi depasit de orice alti piloti. Pana la urza Vettel si altii sunt foarte aproape sau tot pe acolo. Deci sa vedem cursa si dupa aia ne dam cu parerea.

    In acealasi timp, Lewis poate abandona si Felipe poate castiga, dar si la fel, ambii pot abandona si tot mai raman vreo 20 de scenarii posibile/probabile si foarte interesante de discutat.

    Daca castiga Felipe si castiga si titlul o sa fie pentru Lewis o lovitura psihica foarte puternica. In acelasi timp daca castiga Lewis o sa fie foarte entuziasmat anul viitor, dar anul viitor atat Felipe cat si Kimi o sa fie mai puternici. Iar pana acuma singura problema pe care au avut masinile Ferrari a fost reprezentat de managementul prost de la standuri.

    Eu zis sa nu va amagiti singuri dar evident fiecare fan are asteptari mari de la cursa de maine. Si Felipe si Lewis merita sa castige (pana la urma... oamenii nu au cum sa spuna cine merita pentru ca nu detinem adevarul suprem, dar cel de sus stie cine merita cu adevarat), asa ca sa vedem cursa de maine. Eu personal o astept cu un real interes, entuziasm si evident imi doresc ca Ferrari, Felipe si Kimi sa castige ambele campionate.

    Referitor la alte prostii gen moralitate si dreptate, adevar sau alte prosii, lasati-le pentru cei de la televizor, filozofi si alea alea pentru ca.. nu au nici o treaba aici.

    Iar referitor la Miki Alexandrescu, imi doresc din tot sufletul ca nici o persoana fie ea prieten, dusman sau necunoscut sa nu ajunga ca el. Nu este doar senil, tampit, imbecil si orice alte complimente negative, dar recunosc... prostia lui nu are nici o limita. Doar el si Join sunt singurele persoanle despre care pot spune ca sunt "laudate" de aceasta mare fraza spuna de cineva foarte cunoscut si destept: "Universul si prostia umana sunt infinite, De primul nu sunt sigur totusi"

    Sper sa avem parte de o cursa frumoasa, interesanta si mai ales palpitanta. In acelasi timp, maine inimile noastre vor tine cu fanii nostrii fie ei Felipe sau Lewis (mai sunt si altii dar doar ascestia se bat pentru titlu). Nu stiu ce este in sufletele noastre sau cum ne vom simti daca va invinge un preferat sau celalalt, dar sunt curios ce simt acestia doi in aceste momente.

    Forza Ferrari! Forza Felipe! Forza Kimi!
    0 0
  • massa...
    bravo massa.....
    0 0
  • bravo
    ole ole felipeeeeeeeeeeeee......mi-a placut reactia fanilor brazilieni care au fost magnifici......si mai ales cand hamilton si tatasu erau pe ecrane :))

    Raluca iti recomand sa o lasi mai usor cu strategiile si tehnica din f1...rezuma-te la vizionare si atat......altfel risti sa provoci multa ilaritate

    Inca ceva....fanii mec laren unde sunt voi nu postati ...... hai sa va vad.....

    @neo tu ar trebui sa te apuci de scris carti frate :)
    0 0
  • @cobra
    stam calmi pana la 9 :)
    0 0
  • cobra - ca sa vezi ca nu starnesc ilaritate iti atasez declaratia lui Ron Deniss
    Ron Dennis says McLaren-Mercedes took a deliberate decision to run heavier fuel loads in Interlagos qualifying to give the team more options should tomorrow's forecast rain disrupt the grand prix.

    After matching Ferrari for most of Q1 and Q2, Lewis Hamilton and Heikki Kovalainen only managed fourth and fifth on the grid in Brazil, half a second adrift of dominant pole-sitter Felipe Massa, who Ferrari insist is on a normal fuel strategy.

    But Dennis said the team had no concerns about its starting positions, as it believes it is in better shape for what could be a chaotic race.

    "We're comfortable with the outcome of today's qualifying session," he said.
    0 0
  • brazilia
    O sa fie cea mai frumasa cursa din F1 un circuit frumos cu un public minunat Rullz F. Massa prosti aia de la TVR care comenteaza nu au nici o treaba cu F1 ii platim degeaba mai ales pe ala care se plimba prin toata lumea si nu stie sa comenteze Fak TVR de la anu sper sa nu mai fie pe TVR. EuroSpor. ro nr.1 motorsport sper sa fie si de la anu MotoGP pe eurosport
    0 0
  • Offline sau Faconline
    Asta e'ntrebarea. Ani la randul am stat in fata micului ecran , urmarind cu interes cursele de F1. Am avut ocazia sa vad si pe viu cateva curse. Dar ajunge cu lauda. Facoff-ul meu cel mare este comentariul lui Mikidutza . La inceput ma uitam pe RTL , chiar daca nu intzelegeam o boaba (ich nicht sprechen Deutsch) sper ca am scris corect, in loc sa ma uit pe TVR. De cand transmit si cei de la RTL KLub (post de lb. maghiara ) ma uit numai acolo la cursele de F1. Ieri din motive necunoscute mie cei de la RTL KLUB n-au transmis calificarile in direct , fiind astfel obligat sa ma uit cu japca la TVR . Intrebarea mea este de ce naiba avem parte de astfel de comentatori, ce nu au nimic in comun cu ceea ce se petrece in timpul calificarilor , cursei etc. Sunt paraleli cu tot ce se petrece in timpul acesta. ;Sa-i traiasca nepotelul , sa aibe parte de o viata sanatoasa si lunga, ex. pot continua la ceea ce am auzit ieri, in timpul calificarilor. in schimb prea putin inspre deloc despre calificari. Chiar nu se sesizeaza nimeni de acolo de pe str. Dorobanti, Daca este singurul atasat ce are dreptul sa se plimbe pe la standurile echipelor fara sa-l intrebe nimeni , asta nu inseamna ca noi trebuie sa-i ascultam la infinit idioteniile . Fa bine si dati palme in fiecare zi mai Miki , tu esti prostia intruchipata. Mai e si moderatorul , imi scapa numele acestuia , nu cred ca pierd multe cu asta. Tipic moderatorului roman. Pune o intrebare invitatului, nu-l lasa sa raspunda , il intrerupe si schimba subiectul cu mare precizie. Nimeni nu intelege nimic. In rest sper ca Massa sa castige .
    0 0
  • pantera, panavali
    Miki nu este platit de TVR! Nu primeste niciun ban de la TVR! Tipul are banii lui pe care-i cheltuieste cum ii place! Nu ii tin partea omului, e evident ca spune multe prostii, singura vina a TVR e ca accepta sa comenteze.
    0 0
  • Cobra
    Am revenit!! HAHA!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru