China: Hamilton castiga si este aproape campion!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 19.10.2008
Lewis Hamilton a castigat fara emotii Marele Premiu al Chinei, in timp ce Felipe Massa a ramas in lupta pentru titlu gratie jocului de echipa facut de Ferrari.

Hamilton a obtinut o victorie extrem de importanta in China in lupta pentru titlul mondial, in timp ce Massa a incheiat pe a doua treapta a podiumului dupa ce Raikkonen i-a cedat pozitia cu numai 7 tururi inainte de final.

Strategia Scuderiei Ferrari il mentine astfel pe Massa in lupta pentru titlul mondial, insa Hamilton a devenit marele favorit, intrucat si-a marit avansul la 7 puncte inaintea Marelui Premiu al Braziliei.

Raikkonen a ocupat fara glorie ultima treapta a podiumului, in timp ce Alonso si-a confirmat inca o data forma si a incheiat pe locul 4.

START LANSAT PENTRU HAMILTON

Spre deosebire de weekenduil trecut, startul Marelui Premiu al Chinei a fost lipsit de evenimente majore. Hamilton a plecat in tromba si a reusit sa-si mentina pozitia castigata in calificari, in spatele sau pozitionandu-se cei doi piloti ai Scuderiei Ferrari, Raikkonen si Massa.

Campionul mondial a ramas pe locul 2, in ciuda unor speculatii ca i-ar putea ceda pozitia lui Massa, aflat in lupta pentru titlu.

Kovalainen a reusit sa urce pe locul 4 dupa ce l-a depasit pe Alonso, insa spaniolul nu s-a lasat batut si, la capatul unui tur in care cei doi au mers efectiv roata la roata, pilotul echipei Renault si-a recastigat locul. Cei mai castigati au fost insa cei doi piloti ai echipei BMW-Sauber, Heidfeld si Kubica reusind fiecare sa urce cate 3 pozitii pana pe locurile 6 si, respectiv, 8. Intre cei doi s-a intercalat Vettel, plasat si de aceasta data foarte bine in zona punctelor.

Primul tur al cursei a adus si un incident intre Bourdais si Trulli, iar pilotul italian a fost nevoit sa abandoneze in turul 4 la capatul celei de-a doua opriri la boxe pentru remedierea defectiunilor.

Distantele dintre pilotii din frunte s-au marit suficient de mult pentru a nu putea oferi dueluri electrizante. In schimb, turul 10 a adus un duel pentru locul 9 intre Webber si Piquet Jr, pilotul echipei Red Bull reusind sa il depaseasca pe brazilian.

Intre timp, Rosberg a reusit sa treaca de Glock in urma unui duel pentru locul 12, iar Sutil a fost nevoit sa abandoneze.

OPRIRI LA BOXE FARA SARE SI PIPER

Prima serie de intrari la boxe nu a adus nimic nou in prima parte a clasamentului. Massa si Alonso au fost primii care au intrat la boxe pentru realimentare in turul 15, urmati la un singur tur distanta de Hamilton si Raikkonen.

Totusi, Kubica a profitat de faptul ca nu s-a calificat in Q3 si a avut foarte multa benzina in primul stint al cursei. Dupa ce a concurat pe locul 3 pentru 10 tururi, polonezul a realimentat in turul 26 si a revenit pe circuit pe pozitia a noua, insa nu a efectuat schimbul de pneuri.

KOVALAINEN, ETERNUL GHINIONIST

Cel de-al doilea stint al cursei nu a adus nimic nou pe pista, Hamilton conducand autoritar cursa si marind distanta fata de Raikkonen la peste 8 secunde, in timp ce Massa a rulat la peste 7 secunde in spatele coechipierul sau.

Totusi, chiar in momentul in care mecanicii McLaren se pregateau pentru a doua serie de opriri la boxe, pneul dreapta fata a monopostului lui Kovalainen a cedat, iar finlandezul a pierdut foarte mult timp pana cand a reusit sa ajunga la standuri. El a revenit pe circuit doar pe locul 17, pierzand astfel sansa de a castiga puncte vitale pentru McLaren in clasamentul constructorilor.

A doua oprire pentru la boxe a decurs fara probleme pentru Hamilton, Raikkonen si Massa, acelasi lucru fiind valabil si in cazul ui Alonso. Surprinzator, cei de la Ferrari nu au efectuat rocada de locuri la aceasta oprire la boxe, astfel incat Massa a ramas pe locul 3, la aproape 3 secunde in spatele lui Raikkonen.

MAREA ROCADA DIN FINALUL CURSEI

Ultimul stint al cursei a fost dominat de cadrele care i-au infatisat pe Raikkonen si Massa, in contextul in care distanta dintre cei doi s-a redus vazand cu ochii. Raikkonen a cedat in mod deliberat initiativa permitandu-i lui Massa sa se apropie.

Cu numai 7 tururi inainte de final, brazilianul a trecut in fata coechipierul sau la capatul unui duel fara sare si piper, confirmand astfel ceea ce se anticipa inca din startul cursei.

Un tur mai tarziu, Kovalainen a intrat din nou la boxe, insa nu a mai revenit pe circuit, fijnd nevoit sa abandoneze.

TITLU, MAI APROAPE CA ORICAND

Astfel, Hamilton a obtinut victoria dupa ce a dominat autoritar Marele Premiu al Chinei, in timp ce Massa a incheiat pe a doua treapta a podiumului. Diferenta dintre cei doi rivali a crescut la 7 puncte inaintea cursei decisive din Brazilia, astfel ca Hamilton este marele favorit la castigarea titlului mondial.

Cei doi au fost acompaniati pe podium de Raikkonen, care in ultimele tururi a concurat cu o viteza mult mai mica, dupa ce i-a cedat locul coechipierului sau. Alonso a avut parte de o cursa foarte linistita, cu exceptia duelului din start cu Kovalainen, si a reusit sa termine pe locul 4, acelasi de pe carea plecat.

In ciuda unor pozitii nesatisfacatoare pe grila de start, BMW-Sauber a reusit in cele din urma sa termine pe locurile 5 si 6 prin Heidfeld si Kubica, in timp ce Glock si Piquet Jr si-au trecut in cont ultimele puncte puse in joc. Vettel a terminat cursa la granita punctelor, pe locul 9, urmat de Coulthard, Barrichello si Nakajima.

Japonezul a fost urmat in clasament de Bourdais, Webber, Rosberg, Button si Fisichella, in timp ce Kovalainen, Sutil si Trulli au fost singurii piloti care au fost nevoiti sa abandoneze.

Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Lewis Hamilton, englezul fiind cronometrat cu 1:36.325 in turul 13.

Marele Premiu al Chinei a consemnat si iesirea matematica din lupta pentru titlu a lui Kubica, in timp ce Ferrari s-a distantat la 11 puncte de Mclaren in clasamentul constructorilor.

Clasamentul complet al Marelui Premiu al Chinei poate fi vizualizat aici

Comentarii (125)

  • comentariu aka miki
    in turul 45, spunea "cei mai multi piloti ar vrea ca massa sa castige campionatul, nu felipe...". ce sa spun? mai greseste si el cateodata :))
    0 0
  • Felicitari
    Lewis si Kimi si Felipe si Fernando! Frumoasa plasarea celor doua monoposturi BMW, precum si surpriza oferita de Rubens ! O cursa "curata" :P . Kova a dezamagit ... din nou, dar nu pot sa spun ca ma uimeste ...
    0 0
  • no.1
    Bravo Hamilton...!!! Cred ca si-a muscat buzele Raikkonen cand s-a lasat depasit...
    ah, si foarte tare cupa primita de Hamilton cu fundul dezlipit. MADE IN CHINA.
    0 0
  • in alta ordine de idei
    sunt in asentimentul comentatorilor, o depasire de raha. demult nu am mai vazut la fel, de cand era haki la mclaren, daca nu ma insel :(. din punctul meu de vedere, bravo bmw. au facut cea mai buna cursa, ca echipa.
    0 0
  • RUSINOS....JENANT...PENIBIL
    Si nu mai gasesc alte cuvinte pentru aceasta echipa care isi bate joc de acest sport.
    Si nu e prima data (vedeti episodul Barrichello-schumacher). Diferenta este ca pentru ei, "justitia" e oarba si nimeni nu-i pedepseste. Saracul Kimi cat s-a chinuit sa se lase depasit.Comentariu TV" Kimi si fara pneuri ar fi mai rapid decat massa".... Felicitari LEWIS ! Stofa de campion de inalta clasa !
    1 0
  • frumos...
    ...bravo Hamilton..Go GO
    0 0
  • restul...
    restul era de asteptat :) cum s'a vazut in antrenamente si calificari, numai o greseala ar fi putut face ca hamham sa nu castige.
    0 0
  • felicitari lewis , raikkonen si alonso !
    cobra unde esti ca nu te vad ... uite ce echipa de tot rasul a ajuns ferrari ... si anul asta si anul trecut acelasi lucru...rusine ! felicitari lewis !
    0 0
  • Ce cursa
    Parca l`am vazut pe Barichello cum il lasa pe Schumacher sa`l depaseasca... Ce echipa.... Presupun k daca McLaren facea acest gest ii "decapita" Bernie... In rest...Lewis a dovedit ca are stofa de campion.
    0 0
  • ms sharky de reminder
    Apropos , unde`i Cobra , acel inflacarat fan al unei echipe de 2 lei...ca si el?:))
    0 0
  • pentru cei care comenteaza manevra felipe - kimi ...
    va recomand sa cautati si ascultati team radio lui Fernando, de dupa depasire ! nu are comparatie cu A1 Ring :P
    0 0
  • hamilton
    v-am spus ca el va castiga !!!

    Felicitari hamilton !!
    0 0
  • lasa'l
    lasa'l ma, ca vine el imediat, ca si neo.... :)). si cand ti'a spune neo ca in istoria formulei 1, mclaren a avut de 10 ori mai multe faze din acestea decat orice alta echipa din f1, veti incepe sa credeti ca va uitati la formula bmw :))
    0 0
  • @michelle
    Dar tu cum iti explici ca Raikonen a pierdut "inexplicabil" secunde exact atunci cand trebuia sa`l depaseasca Massa? Ai ascultat cumva motorul lui Kimi cand l`a depasit Massa? Sa vezi cum detureaza Kimi imediat ca sa`i faca loc idiotului? Cauta sa asculti si tu asta.
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Bravo Lewis ! Inca o cursa si vei deveni campion mondial..Cata tristete pe fetele celor de la Ferrari! Cred k nici lor nu le-a placut manevra din ultimele tururi cand Kimi l-a lasat pe Massa in fata lui .Inca 4 pct. si Lewis va fi campion..
    Din nou Kova f slab ,care si chiar daca nu abandona tot nu putea sa ajute nici echipa McLaren nici pe Lewis.Din nou probleme cu pneurile si de fiabilitate la Mclaren
    1 0
  • @michelle
    te rog, ne spui tu, astora lenesi, despre ce discuta? :)
    0 0
  • @hakkinen
    De acord cu tine. Ca fan Kimi , mi s-a facut greata, daca si Massa se vrea campion.........nu pot spune felicitari Felipe. Lewis a fost rapid tot weekendul, de neinvins. Aaaa si mai e un baiat....Fernando :) care a facut treaba excelenta!
    1 0
  • bogym05
    nu, pentru ca te vrei ironic. si nu am facut pe nimeni lenes. nu-mi place sa jignesc
    0 0
  • Inca ceva....
    Normal cand ajungi pe locul 2 orice echipa sare in sus de bucurie...Ferrari de ce n`a facut`o? Tipul acela chel de la pupitrul Ferrari , exact in clipa depasirii se uita daca vine ploaia:))
    0 0
  • @michelle_b
    am auzit ceva de genu` " raikkonen are probleme " pt. ca vorbeau cei 2 "experimentati" comentatori ai tvr...pacat ca nu prind si eu rtl...
    0 0
  • Fara penalizari,Lewis era deja CAMPION !!!
    Tras de par acest campionat pt ferrari.......sunt impinsi de la spate de FIA, fac manevre de care si inginerilor le era rusine........si sunt useri care spun ca mutantul de massa merita acest campionat............
    0 0
  • @hakkinen Rusinons esti TU!
    Parca au mai fost cazuri cum HAMHAM si Kova in sezonul asta HMMM???!???!?!?!? Franta....Anglia....etc ESTI JEGOS !
    0 0
  • @hakkinen
    Fara 2 greseli nu din cauza lui , Felipe ar avea 13 puncte in avans..... totodata nu stii nimic !
    0 0
  • @jolerto
    2 greseli ??? ai scris bine ?
    0 0
  • Merci Jolerto !
    MERCi de complimente ! Poate a fost asa,dar Lewis era muuuult mai rapid decat Kova,pe cand maimuta e cu 3 clase sub KIMI. Te doare rau adevarul si de asta te iert...
    0 0
  • ctlnmihai
    @jolerto
    Fara punctele la masa verde ,massa nu mai se lupta ptr. titlu
    0 0
  • @ bogdan_197
    frate se vede ca tu nu te uiti la f1:)) Momentul cand auzi ca detureaza atunci amplifica slowmotion Dumbass! Nu prea ai vazut replayuri in viata ta .....
    0 0
  • @michelle
    nu, scuze, nu ma vreau ironic, nici nu m'am simtit jignit :), imi pare rau daca am lasat aceasta impresie. pur si simplu nu am chef, nu stiu unde sa caut, mi'e lene :) (si vb cel putin in nnumele meu). daca te referi la ceea ce i'a spus inginerul lui alonso (mareste ritmul, poate kimi are probleme - e ceea ce am auzit in timpul cursei, si am vazut la bogdan_197), trebuie sa iti spun ca, dupa ce a primit prin radio, distanta aceea de 4-5 secunde s'a mentinut pana la final. si nu pot decat sa cred ca a fost din "jocul" facut de cei de la ferrari pt a nu fi penalizati pt depasire "nus cum" :). inca o data scuze daca s'a inteles altceva.
    0 0
  • pentru fanii ferrari condoleante pacat ptr kimi saracu
    bv hamilton bv mclaren o cursa reusita inca una si le ati dat o peste nas rosiaticilor kova ghinon dupa ghinion .Cat despre ferrari daca ati fost atent in timpul depasirii cum s a auzit motorul lui kimi no coment mafia ferrari un mecanic de la boxe se uita pe cer in fine no comment repet mafia ferrari
    0 0
  • @hakkinen
    Se poate=)) MS:)) Oricum Ferrari castiga CM si pentru mine asta conteaza mai mult ! La piloti castiga care face greseli mai putine....
    0 0
  • bogdan_197
    Oricum echipa de 1,99 lei .... Castiga CM in 2008! Asta face pe echipa ta sa aiba o valoare de......??????!???:)) Nepriceputule:))
    0 0
  • @jolerto
    man, trebe sa iti aduc aminte ca ferrari are piloti de valoare egala, ceea nu se intampla intru totul la mclaren. ferrari de asta castiga campionatul la constructori. io te intreb altceva? cate motoare mcalren au explodat anul acesta sio cate ferrari? il asteptam pe neo, si ne spune el cate, ca el stie bine :)
    0 0
  • bogdan_197 calmeazate mai baiatule ca ti vine rau noi ne certam si ei iau banii:))
    calma calma eiiii:))
    0 0
  • Jolerto: tu si cei care-l sustineti pe oligomasa
    Macar aveti voi atat bun simt de a nu mai comenta.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ jolerto
    Din pacate Ferrari poate castiga ambele titluri.un titlu in proportie de 80 % e castigat - cel la echipa - asta datorita faptului k la Ferrari alearga 2 piloti chiar 3 daca mai punem si conducerea FIa in timp ce la Mclaren alearga 1 singur - Hamilton
    0 0
  • @bogym05
    Man trebuie sa iti aduc aminte ca Ferrari contribuie mai mult la campionatul constructorilor, mclaren nu a vrut sa retraiasca anul trecut si au pus acolo un retardat=))
    0 0
  • @DRAKo
    Eu nu tin cu orgolio do Massa:)) Eu sunt Ferrarist si la bine si la rau:))
    0 0
  • bogym05
    distanta care s-a "mentinut" pina la final, NU s-a mentinut ! si da, inginerul i-a spus lui Fernando sa atace si sa "push hard" pentru ca, Kimi se pare ca are probleme. In plus as vrea mult sa iti amintesc de cursa trecuta, cind Kimi l-a atacat pe Kubica si a mentinut ritmul cu pilotul BMW dar, monopostul lui Kimi si compatibilitatea lui cu pneurile nu e in urcare, de aceea Kimi a ramas in urma lui Kubica si nu l-a mai putut ajunge. daca te gindesti putin, Kimi a patit la fel ... Oricum, sunt fan Kimi si sunt subiectiva si niciodata nu as arunca cu mizerii in el ! Dar cele 2 argumente de mai sus sunt reale, nu imaginare. Fiecare e liber sa creada ce doreste. Asa cum a spus mai sus cineva, chiar daca ar fi ordine de echipa (desi inca sustin ca nu sunt) acestea s-au vazut clar si la Mclaren. doar ca acum produc greata unora, iar atunci Lewis era "mai rapid". regula se schimba cum convine unora. hai sa incercam fim cit putem de corecti ...
    0 0
  • @jolerto
    hai ma, nu da inapoi :). daca e sa ne mai gandim putin, anul trecut se spunea ca acele info secrete de care a beneficiat mclaren nu puteau fi puse decat anul acesta in practica. se pare insa ca au vazut ca sunt planuri, "imbunatatiri" proaste, si nu s'au complicat sa le puna in practica :))
    0 0
  • @michelle
    Te rog frumos sa nu uiti de anvelope : Kimi = soft , Massa = hard!
    0 0
  • michelle_b
    Perfect dreptate!
    0 0
  • bogym05
    Hai sa explic ceva! Alea nu era data despre masina concret ci despre strategii generale al echipei si rezolvari , inbunatatiri pe diferite domenii!
    0 0
  • @Jolerto
    De unde , sau mai ales cum ai dedus tu ca Heikki ar fi retardat? Am mai scris in comentarii..te declari fan, dar chiar esti? Un fan nu arunca cu ofense in fanii echipelor adverse. Imi pare rau pt voi, cei rautaciosi si frustrati, dar uite asa se pierde spiritul si placerea competitiei.
    0 0
  • (ADY)
    bravo Hamilton iai inchis gura lui Briatore si lui ALonso esti cel mai bun felicitari forzza McLAREN
    0 0
  • @bogym05
    Era facut pentru f2007 care e diferit de f2008!
    0 0
  • michelle_b
    da... pacat ca nu prinzi rtl, ca poate atunci erai subiectiva , ca acum nu esti. si daca tot crezi ca nu a fost ordin de ecbipa si kimi a avut probleme , uita-te la timpii lui massa si lui kimi dupa depasire. oare de ce nu a avut massa timpi mai buni? pai da , ferrari= zero barat
    0 0
  • @ally_great
    Hai sa-mi demonstrezi ca nu am dreptate! Dar despre competitie vorbim!
    0 0
  • ctlnmihai
    @ michelle
    probabil k sunt ordine de echipa si la Mclaren.insa valoarea lui lewis nu e pusa in discutie k se vede clar k acesta este de 10 ori mai bun decat kovalainen,in timp ce la Ferrari pilotii sunt de valori egale si ,cand intervin ordinele de echipa ,acestea ies in evidenta..oricum cei de la Ferrari puteau alege alt scenariu - sa-l cheme la boxe pe Raikkonen sau cine stie ce m inventau ei acolo. Ce s-a intamplat acolo a fost urat.De fapt e scenariul din ultima cursa de anul trecut din Brazilia
    0 0
  • Stire Kova
    Am urmarit cursa din Italia pe rai sport,si reporterul ialian de la fata locului a spus ca Kova a oprit din cauza franelor, nu se afla in zona punctelor au decis sa aduca masina la boxe pentru motive de securitate si pentru a nu uza motorul.Bravo Mclaren,the best team
    0 0
  • @michelle
    Pe bune. Nu suntem idioti. Cum explici faptul ca nu a mai pierdut asa de mult timp dupa depasirea lui Massa? Si-a revenit motorul? Pneurile au avut o revelatie si s-au refacut? In cazul Kimi vs Kubica de cursa trecuta, eu pun pariu ca a fost decizia echipei. I-au trimis mesaj prin radio sa se potoleasca. Avea 4 curse de cand nu mai punctase, iar echipa avea nevoie de locul 1 la constructori.
    0 0
  • @0313
    =)) Superrr coment !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Valencia 2 :)
    O cursa "frumoasa" extraordinar de spectaculara, dar impresionant de monotona. Exact ca acea din Valencia doar ca castigatorul s-a schimbat. Fericitari pentru victoria lui Lewis, dar mi-a parut rau ca nu a castigat Felipe din motivele evidente. Referitor la "manevra" prin care Felipe l-a depasit pe Kimi era de asteptat deoarece Felipe cu pneuri hard era mai rapid decat Kimi cu pneuri soft, exact situatia inversa de la prima schimbare de pneuri.

    Oricum Lewis a luat un avans confortabil si mai ales Felipe sta prost. Din pacate ca fan Ferrari sunt dezamagit de perfermoanta echipei dar sper ca un ultima cursa sa existe o sansa sa castigam si titlul la piloti! In acelasi timp sunt uimit de care probleme are Kova la McLaren si nu pot sa nu ma intreb cat de corect este tratat acolo si cat de asemanatoare mi se pare situatia lui referitor la situatia lui Fernando de anul trecut.

    In acelasi timp nu pot sa nu ma gandesc la afirmatia facuta de Alexandrescu care se refera la faptul ca "Coulhard a fost foartat sa-i dea titlul lui Mika Hakkinen". Evident pentru fanii McLaren acesta afirmatie nu exista si la fel de evident... ei sunt cei mai corecti si echipa lor este cea mai corecta.

    Asa ca eu imi pun sperantele in urmaoarea cursa si sper sa castigam si tilul la piloti. Pe cel de la constructori nu mai exista posibilitatea sa-l pierdem.

    Decat sa postez tampenii ca Join, bogdan_157 si altii prefer sa spun ca a fost o cursa frumoasa. Ca fan Ferrari imi pare rau ca nu am castigat dar Lewis a fost mai bun!

    O zi excelenta in continuare!

    P.S. Hakkinen vad ca intra si el in categoria userilor care spun multe dar de fapt nu spun nimic. In caz ca nu-si da seama dar o echipa buna exista doar cand exista o alta echipa care sa o compari. Daca nu exista Ferrari nici McLaren nu-si mai are rostul, iar de Renault nici sa mai vorbim. Deci... incearca sa gandesti pentru ca stiu ca pare greu dar se poate!

    Asa cum banii conteaza in Formula 1 si pe aceasta lume, la fel conteaza si punctele in Formula 1. Daca eram intr-o lume perfecta, evident... ah nu stii tu la ce ma refer eu.
    0 0
  • @neogalaxy
    Scrii mult , scrii prost , scrii prost de fiecare data. Esti mai mult decat subiectiv... Probleme neuronale...."ah tu nu stii la ce ma refer eu" :))))
    0 0
  • @Jolerto
    Hai! Dar spune-mi intai DE CE l-ai facut pe Kova retardat? Pt ca asta te intrebam. Ai vreo veleitate medicala? Nu cred, asa ca parerea mea ramane neschimbata.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Intr-adevar, Alexandrescu asta e un monument al intelepciunii in Formula 1. Alexandrescu vorbeste juma de cursa despre Kovalainen ca e la Renault (in acest sezon) si vrei sa ii cred povestile despre un titlu de peste 8 ani.
    0 0
  • massa
    =incompetent.

    P.S. Donati bani fundatiei "Il vrem pe Bernie la spitalul 9"
    0 0
  • drbesz & ceilalti ...
    1. tocmai ca pe rtl ma uit. poate nu intelegi tu germana ? pentru ca, Christian Donner a spus ca el chiar crede ca are probleme Kimi !
    2. ptr ceilalti poate mai citit o data va rog ce am postat ? a. timpii nu s-au mentinut ! Acum ce ati fo vrut, sa ramaina pe pista ? sa faca punctura la pneuri ? sa isi dea in parapeti pentru a fii siguri ca are probleme ? si, CEL MAI IMPORTANT, e ceea ce am spus: "Oricum, sunt fan Kimi si sunt subiectiva si niciodata nu as arunca cu mizerii in el ! Fiecare e liber sa creada ce doreste. " Nu am absolut nici o curiozitate sa ma contrazic cu cineva ! Asta e parerea mea, opinia mea, asa cum voi o aveti pe a voastra ...
    0 0
  • ok michelle
    A avut aceiasi problema ca Massa anu' trecut in ultima cursa a sezonului.
    0 0
  • (ADY)
    Schimbati comentatori de pe TVR 1 astazi la inceputul cursei Alonso incerca sa il depaseasca pe Kova iar Dan Alexandrescu spunea ca il ataca pe Heidfeld au facut numai greseli pe tot parcursul sezonului
    0 0
  • @ally_great
    deci unde sa incep hm .. prima cursa:)) apasa limiterul DAR pleaca de pe locul 2!:))
    castiga doar asa ca massa si hamilton ies... Starturi de tip SPA:)) si JAPONIA:)) cu o masina exact asa ca a lui hamilton nu poate sa trece nici de un renault nu stiu... cred c si sutil era mult mai bun:))
    0 0
  • Go! Lewis!
    Hamilton a fost impecabil astazi , s-a distrat efectiv cu ceilalti piloti, Ferrari a facut un circ penibil prin cedarea locului 2 de catre Kimi lui Masa...

    Hamilton adevaratul campion ! S-a vazut inca o data diferenta dintre Lewis si Felipe ,ca sa nu mai mentionez cand Felipe a plecat cu furtunul dupa el de la boxe si se viseaza campion....

    Hamilton e cel mai bun , stiati ca a adunat pana acum 203 puncte in doar 34 de curse !
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Spre deosebire de Ferrari ,Mclaren nu saboteaza un pilot ,din cauza faptului k suporta un pilot mai mult decat pe altul (ai spus intr-un comment ceva asemanator cand te-ai referit la Ferrari ).pur si simplu Lewis e mai bun..Miki abereaza mai mereu..nu i-au pus pistolul la tampla lui David k sa-i dea titlu lui Mika.. si oricum FIA nu interzicea ordinele de echipa.Ordinele de echipa au fost interzise dupa episodul Schumi - Barichello din Austria.Oricum sunteti acoperiti de rusine sezonul acesta - decizii favorabile FIA - ultima acum o saptamana la Fuji , teatru de prost gust pe circuit azi la Shanghai ,chiar nu inteleg satisfactia fanilor Ferrari .pana si pilotii aveau fete triste pe podium..Probabil peste cateva zile, Massa sau daca va iesi campion mondial peste 2 sapamani va zice k e un titlu meritat...
    0 0
  • drbesz
    Nu te supara, dar citatul tau: "da... pacat ca nu prinzi rtl, ca poate atunci erai subiectiva , ca acum nu esti" doreste sa spuna ceva ? Am afirmat ca sunt subiectiva ! Desi ma indoiesc (100%) ca asta ai vrut sa afirmi ! Poate doresti sa consulti dex-ul ? exista si varinata on-line ..
    0 0
  • erata
    varinata = varianta ...
    0 0
  • @Jolerto
    Crezi ce vrei! Nu ma mai agit cu tine ca vad ca vezi numai in fata (exact ca si caii). NU mai repet intrebarea, dar te rog sa consulti DEX-ul :RETARDÁT, -Ă adj. (şi s. m. f.) rămas în urmă; nedezvoltat din punctul de vedere al intelectului; întârziat mintal; retardatar ...eu nu cred ca Heikki sa aiba vreo problema de genul asta, pt ca NIMENI nu i-ar fi dat "verde" sa concureze in F1. Nu trebuie sa mai raspunzi.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Nici macar Alonso la start nu l-a atacat pe Massa.cati trebuie sa va sara in ajutor nu stiu..
    0 0
  • michelle_b
    inteleg foarte bine germana, caci traiesc in Germania.
    0 0
  • drbesz
    Minunat! Perfect! atunci, te rog sa imi spui care parte a comentariului de pe RTL nu am inteles-o eu ? Sau, mai bine spus, de unde (din ce cuvinte, comentariu, explicatii) ai dedus tu ca eu nu ma uitam acolo ? Sau ce cuvinte am pierdut ? Si, mai am una: de ce nu m-ai corectat ca Heiko Wasser a spus partea cu Kimi are probleme, nu CD daca tot traiesti acolo si tu te uiti la RTL si eu nu ? multumesc
    0 0
  • jenant
    massa n-are ce cauta la ferrari, afara!!!!!Cat despre comentator, penibil!Cum sa te duci inainte de cursa si la Hamilton , dar si la Massa si sa le spui ca ii vezi campioni?Si sa mai spui la tv ca te-ai dus pe la fiecare...pai omul asta cu cine tine defapt?
    0 0
  • michelle_b
    de la 18:00 este realuarea pe dsf, poti sa te mai uiti odata.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Scuze ca-ti spun dar traiesti intr-o alta lume. Fernando face ce crede el, de aia l-a blocat pe Kova, dar il inteleg. Si eu as fi facut la fel si cu siguranta si tu daca erai locul lui. Suntem acoperiti de rusine? Imi pare rau sa te dezamagesc dar asa cum Martin Brundle tot timpul ii tine punctul de vedere al lui Lewis, asa si tu faci la fel. Ce este asa de greu? Ti se pare tie ca cursele de Formula 1 sunt incorecte? Te rog sa faci tu rost de bani si sa organizezi altele. Bernie este britanic si totusi slui ca da in Lewis si in Ron? Nu ti se pare ciudat?

    Comentatorii de la TVR spun prostii dar totusi nu sunt dati afara, IGP-ul cumpara masini Logan cu dotari de 66k euro. Ti se pare tie ceva normal in ce am scris aici?

    Pur si simplu nu te inteleg. Esti frustrat ca lumea nu te asculta? Cauti dreptate si te crezi intr-o lume perfecta? Tu ce te crezi "Luptatorul Luminii" ca Becali?

    Scuze ca-ti spun dar a posta tampenii ma asteptam s-o lasi pe seama lui Join si bogdan_157. Vrei sa spui ceva inteligent foarte bine, dar nu faci decat sa scormoni in rahat pentru ca tie t se pare ca Lewis merita sa castige un titlul si ca universul nu doreste asta. Asta este frate!

    Si mie mi-a parut rau ca am pierdut, s-a terminat cursa si merg mai departe. Dac nu incep cu declaratii propagandiste ca "acoperiti de rusine" si "teatru de prost gust". Ce teatru frate? Titlul la constructori este ca si castigat dar Kimi i-a mai dat o mica sansa lui Felipe sa lupte pentru titlul de la constructori.

    Chiar nu pot sa inteleg ce nevoie este de atatea posturi de rahat, de oameni care nu stiu ce spun si mai ales de persoane care nu fac decat sa jigneasca si sa spuna tampenii.

    Va durea mana sa spuneti un simplu "Felicitari Lewis" si "Bafta Felipe data viitoare" Nahhh stiti voi despre sportivitate si curse. Nu esti cu nimic mai bun decat aia pe care ii detesti ca fac exact aceleasi lucru ca tine. Doar ca tu consideri ca ai dreptatea ta asa cum Ferrari au dreptatea lor si McLaren au drepatatea lor.

    Felicitari tuturor celor care au postat aici. Rar am mai vazut atateam tampenii postate si o lipta de fair play. In loc sa va distrati nu faceti decat sa va improscati cu noroi. Halal tara!
    0 0
  • patetic
    doamne, aveti dreptate, Alexandrescu e senil rau de tot, deci cum poti sa te duci si la massa si la hamilton si sa le spui acelasi lucru si apoi sa mai si zici la TV ce ai facut??? cat despre schema Kimi - Massa, mi se pare patetic din partea voastra sa afirmati ca Raikkonen avea probleme la motor doar pt ca asa au spus cei de pe RTL. Hai sa fim seriosi. Daca acelasi lucru il spuneai si comentatorii de pe TVR1, normal ca nu-i mai credea nimeni! deci ce e RTL-ul? cu siguranta ca nu e tatal tuturor transmisiunilor de F1.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    1.Nu exista persoana care sa nu aiba frustrari 2.Te rog fii mai atent cand mai emiti pareri despre persoana mea.Oricum tampenii mai mari decat ceea ce spui tu pe aici ,nu scriu ,stai linistit
    0 0
  • Cursa
    Am vazut cursa si ma bucur pt Hamilton .Chestia cu depasirea lui Kimi mi se pare si mie usor penibila dar asta e.Desi interzise ordinele de echipa nu pot fi dovedite asa usor.eu sunt sigur ca Kimi nu a avut probleme la masina ci a trebuit sa asculte ordinele de la boxe .Daca ati vazut finalul cursei o sa ii intelegeti gestul de a trece pe langa Massa in viteza dupa ce a trecut de finish. Asta e! Oricum parerea pe este ca Lewis este mult,mult mai bun decat Massa si imi pare rau pentru Kimi ca a plecat de Mc Laren ,imi place foarte mult acest pilot numai ca imi doresc ca intotdeauna un pilot de la Mc laren sa castige :)
    0 0
  • drbesz
    la ora 12.45 (ora Germaniei) e reluarea pe rtl. poate te uiti tu, pentru ca e evident ca eu am vazut si am auzit comentariul cursei. si in loc sa incerci sa fii ironic, poate imi spui totusi ce ai vrut sa zici (cum te-am mai intrebat o data mai sus) cu: "da... pacat ca nu prinzi rtl, ca poate atunci erai subiectiva , ca acum nu esti" ?
    0 0
  • patetic...
    e sa citesti un comentariu si sa nu intelegi sau retii ce se spune acolo ....
    0 0
  • Deznodamant Brazilia Interlagos- Ultima Etapa!
    Kimi Raikkonen, Felipe Massa... dubla Ferrari! Cursa se va termina in ritm de samba, cu un Lewis Hamilton care nu va lua macar un punct, dar va da emotii, daca Massa sa fie lasat sa treaca pe primul de Raikkonen din nou sau nu! Insa Lewis va abandona pana in final, din cauza temperamentului mult prea agresiv, care se dezlantuie, cand se afla sub presiune. Imi pare rau, fani McLaren! Asta-i viata! Salvati comentariul meu si cautati-ma dupa cursa din Brazilia! Multa bafta tuturor in orice activitate intreprindeti, sunteti cu totii deosebiti, indiferent de preferinte in materie de Motorsport! Pasiunea care iese la iveala in orice comentariu despre echipa favorita o demonstreaza! Felicitari!
    0 0
  • bogdan_197
    "@Massa de bogdan_197 18.10.2008, 14:52 - Si eu sunt increzator ca o sa`ti plesneasca motoru`... Distrusu dreaq:)))" - am doua fraze pentru tine: Atentie ce doresti altuia, se poate intoarce (adica Dumnezeu nu bate cu boata) si Karma "what you give is what you get returned" ? Kova iti poate multumi, precum si toti fanii Mclaren ...
    0 0
  • Schubler!!!????
    Te crezi Dumnezeu sa stii viitoru'???dubla ferrari la ce ???hamilton castiga campionatu pentru ca merita si pentru ca e cel mai bun pilot din f1 la ora actuala!!!!
    0 0
  • Probleme la Kimi ?!?!?!?!?!
    Chiar credeti si voi ce spuneti ? Problemele lui Kimi au fost inventate de echipa-macar atata recunoasteti Varianta cu pneurile e un alibi fals pentru a da explicatii comisarilor-daca exista cineva asa naiv- dar nu cred ca pe ferrari ii trage cineva la raspundere. Manevra a fost stanjenitoare,s-a vazut gestul acelui tehnician care nu a avut puterea sa priveasca pe monitor-cred ca isi dorea sa il inghita pamantul de rusine. O manevra care a starnit fluieraturi in sala de presa- cred ca acest lucru spune tot.
    0 0
  • Cupa buclucasa
    a lui Hamilton s-a dezmembrat. Sunt 2 interpretari : nu era facuta sa fie pt el (ceea ce ma indoiesc ca ii putea careva "lua" victoria) , sau daca aducem in discutie producatorul , sa zicem Made in China? =))
    0 0
  • si link
    http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=113906&catID=1105-3087
    0 0
  • :))
    ai dreptate ally_great...nu era facuta pentru el:))...si era facuta si in china=)))tare
    0 0
  • @fani mclaren
    prieteni nu uitati ca mai e o cursa in brazilia iar distantade 7 puncte intre candidatii la titlu poate va provoaca deja un deja-vu......speram intr-un deznodamant la fel ca in 2007.......forrza scuderia ferrari rosso
    0 0
  • Schubler
    Te-ai gandit sa scrii o carte? Ai imaginatie bogata!
    0 0
  • cobra
    Inteleg ca ti-ar placea sa se intample asta, dar sansele sunt extrem, extrem de mici. Tu vrei sa te imbarbatezi, dar iti dai seama ca e fffff putin probabil. Oricum PENTRU FANII MCLAREN HAMILTON ESTE DEJA CAMPION cu 11 puncte avans!
    0 0
  • ctlnmihai
    @Drako @Cobra
    Am spus-o si mai inainte Drako ,totul e posibil inca..Cobra ,indiferent daca va castiga sau nu Lewis ,titlul mondial ,tot el ramane cel mai bun..Kimi mai avea putin si parca monopostul pe dreapta ca sa treaca Massa .Pana si unii italieni recunosc ca Hamilton e cel mai bun..numai voi nu
    0 0
  • Rusine!!!
    Pe mine nu m-ati vazut comentind prea des pe aici, am preferat sa imi vad de treaba mea decit sa intru in contre cu unii sau cu altii, dar acum pot sa declar ca fanilor Massa ar trebui sa le fie rusine de pilotul pe care il sustin (nu vorbesc de echipa ferrari ca ea doar isi urmareste interesul cu niste metode mirsavo-parsive). Dupa parerea mea daca Massa iese campion mondial e cel mai slab campion mondial (nici canadianu ala cu tatal adevarat campion nu il intrece) pe care l-a dat F1 in perioada moderna.
    0 0
  • PTR ADMINI
    V-a rog se poate situatia motoarelor McLaren vs Ferrari din aceasta cursa si urmatoarea. Am impresia Hamilton a avut motor nou..? Multumesc.
    0 0
  • montoya
    hamilton motor vechi,massa motor nou...ceilalti nu stiu
    0 0
  • @hamilton
    stie cineva daca mai are acel joker sau l-a folosit ?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @@hamilton de cobra
    Conform regulamentului, Lewis nu-si poate schimba motorul cu acel joker in ultima cursa din sezon. Adica acel joker devine neutilizabil in ultima cursa a sezonului!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Joker :P
    De fapt conform regulamentului acel joker nu se poate folosi nici in prima cursa si nici un ultima cursa a unui sezon! De ce... beats me!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @11 puncte avans :P
    Referitor la puncte, daca situatia era altfel Felipe putea sa aiba nu mai putin de 20 de puncte avans cel putin (Singapore + Ungaria) dar daca Lewis nu-l lovea pe Kimi si evident, Ferrari nu abandona in prima cursa... situatia statea altfel. Eu consider ca desi Lewis este talentat, doar faptul ca echipa manageriala noua de la Ferrari poate sa fie blamata penrtu multe dintre problemele de anul aceasta ale scuderiei.
    Practic Ferrari au pierdut cel putin 60 de puncte din diferite probleme care nu trebuiau sa se intample si ma refer atat la alegerea proasta ca cauciucurilor de ploaie la Monte Carlo cat si problemelor de la realimentari. Evident... s-au intamplat aceste probleme asta este dar totusi oricat de talentat era Lewis daca aceste probleme nu existau pentru Ferrari sansele lui erau mult mai reduse. MI se pare fair play sa consideram ca totusi si Felipe + Kimi au gresit dar si faptul ca Lewis a avut mult noroc anul acesta. Cand norocul + talentul isi dau mana chiar este pacat sa nu iasa ceva bine :P

    De abia astept cursa de peste 2 saptamani dar nu imi doresc nici ca Lewis sa abandoneze nici sa nu existe altfel de probleme tehnice pentru Ferrari. Pur si simplu sunt curios de ce se va imtampla in cursa viitoare in conditii normale!

    O zi excelenta in continuare!
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Ron Dennis intr-o declaratie facuta acum 2-3 curse si -a exprimat nedumerirea k Ferrari si -a utilizat acel joker ptr. a schimba motoarele lui Massa - mai ales si Kimi.. Ideea lui era k trebuia pastrat acel joker ,ptr. finalul sezonului.Cred se poate
    utiliza acel joker si ptr. ultima cursa.aici cred k adminii ne-ar fi de un real ajutorTotusi e un link cu declaratia lui Ron dennis - http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/080919161331.shtml ,si ce spune Martin whitmarsh in acelasi articol :I think this World Championship will boil down to whichever team and driver makes the fewest mistakes from now on," McLaren chief executive Martin Whitmarsh observes.

    "We're lucky that both our drivers can still play their engine 'joker' card, which is reassuring, but it's all about finding strength in every single area and not exposing any weaknesses," he said.
    Nu se mai aplica regula ptr. Kovalainen
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Daca adunam toate punctele din cursele in care Hamilton a fost penalizat pe nedrept la fel si Kovalainen ,Mclaren cucerea ambele titluri cu 2 curse inainte de
    brazilia.cred k principala problema nu o reprezinta motorul la mclaren ci pneurile..Si Kova si Hamilton au avut probleme cu pneurile in sezonul acesta
    0 0
  • aha
    deci si cei de la bridgestone tin cu calutul cabrat :)))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Motor
    Articolul 28.4 litera f din regulamentul pe anul 2008 al FIA Formula 1 Sporting Reguations stipuleaza urmatoare:

    "Except during the last even of the Championship Season each driver will be permited to use a replacement engine without a penalty"

    Eu am regulamentul printat si oricum se gaseste pe net detaliat :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Engine
    Mai multe detalii aici :P

    "http://www.fia.com/sport/Regulations/f1regs.html"
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Pneurile
    Faptul ca un pneu explodeaza este intotdeauna vina celui care piloteaza deoarece aceste accidente sunt rare. Adica ori a lovit ceva, ori masina nu are balansul corect si useaza mai mult un pneu sau o parte mai mult decat cealalta.

    Exemplu: In cursa de astazi Fernando avea uzate pneurile de pe spate foarte rau, nu se mai vedea deloc dunga alba, dar cele de pe fata erau intacte, ceea ce inseamna ori ca trenul spate a uzat ori... pur si simplu masina frana cu pneurile spate... ceea ce nu cred ca se poate :), franele fiind pe fata si oricum cu acestea se franeaza in mod normal, rotile de pe spate sunt accelerate sau franate in funcite de cum decide claculatorul monopostului.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Haide sa adunam acele puncte sa vedem cat de cate ori a fost pedepsit pe nedrept, evident in afara de Spa. Spa nu-si are locul in discutie pentru ca daca citesti acel regulament.... a fost penalizat corect. Si evident noii stewarzi si-au facut treaba mai bine decat trebuia dar nu stiu daca este vina lot. Pur si simplu au aplicat acel regulament litera cu litera. Sa vedem cand o sa fie un pilot care o sa decida aceste penalizari daca numarul lor o sa scada sau o creasca.

    "useaza" = "uzeaza" :P
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Ai si tu dreptate cu regulamentul..Daca ai vazut manevra incorecta la Bourdais acum o saptamana ,eu zic k n-are rost sa mai analizam tot sezonul ca probabil am umple din nou acest articol cu tot felul de comment-uri,cat despre motoarele celor 2 echipe sa lasam strategii celor doua echipe sa-si faca meseria ca ptr. aia sunt platiti..chiar daca Massa n-a facut o cursa stralucita azi , el a facut cea mai spectaculoasa depasire din toata cursa de azi , si merita felicitari .
    0 0
  • Bravo LEWIS, PACAT de KIMI...
    ...sunt fan McLaren, dar chiar mi s-a rupt inima cand am vazut ce amnevra penibila si umilitoare a fost obligat sa faca Kimi... Are cel putin 7 clase si 7 viteze peste Massa!!! Alfel... Kova dezamagitor (ca mai tot timpul)... Cum dracu sa iei titlul la constructori cu un pilot si doar jumatate?! In final, FELICITARI LEWIS, cred ca ORICINE, daca e sincer si obiectiv, imi da dreptate cand spun ca el chiar merita sa ia titlul! Bafta tuturor mai departe si FORZA McLAREN!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctln
    Nu, a fost o depasire de rahat, din pacate necesara, dar de rahat. Nici cei de la Ferrari nu erau bucurosi dar nu exista alta solutie. Pur si simplu era un rau necesar.

    Referitor la pedeapsa, repet... este data de acei stewarzi. Chiar Fernando explica foarte clar care sunt problemele cu aceste penalizari dar sunt corecte din prisma comisarilor. Anul viitor se vor schimba acesti comisari si poate ei o sa decida altfel. Dar... o persoana informata cantareste datele si decide cum vede el. Poate un pilot decidea altfel dar... repet... este doar o conjunctura naspa anul aceasta. Anul trecut a fost scandalul ala, anul acesta alte scandaluri... si anul viitor un nou regulament.

    Nu mai conteaza cine merita pentru ca fiecare merita sa castige. Lewis merita sa castige pentru ca este talentat si a muncit mult, Felipe merita sa castige pentru a muncit la fel de mult, poate este mai putin talentat decat Lewis dar... a si fost penalizat de echipa, Kimi merita sa castige pentru ca este talentat si a muncit foarte mult sa se obisnuiasca cu masina, dar are probleme de natura familiara si personala, Robert merita sa castige pentru ca a fost constant si a incercat ce a putut el mai bine dar nu a fost sustinut de echipa. (Privind obiectiv)

    Asa vad eu situatia si fara sa dau dreptate nici unui pilot in special. Acum... nu cred ca o sa fii de acord cu ce am spus mai sus pentru ca... asa esti tu :)
    0 0
  • Baieti
    daca tot vb de curse si puncte pierdute, aduceti-va aminte si de Canada...Safety Car, Lewis, pit-stop, semafor, Kimi ....dublu abandon :( a fost un inceput al sfarsitului
    0 0
  • bv hamilton
    asa poate nu mai face flavio comentarii de macaronar.... el sa isi vada de echipa lui de cacat si dupa aia sa comenteze de altii. bv ham si mai avem un singur pas si ajungem campionii k maimuta de masa nu are face de campion ci de loser. cat despre kimi ar tb sa se apuce serios de tb dak nu in 2010 nu mai are ce cauta in f1 si ar fi pacat
    0 0
  • ally_great
    Ai dreptate cu acel dublu abandon. Cred ca a fost conjunctura favorabila datorita careia masa are inca sanse anul asta. Atunci Kimi a pierdut toate punctele iar Hamilton a mai pierdut inca 10 pozitii la cursa din Franta datorita penalizarii
    0 0
  • fie ca cel mai bun sa castige
    sunt fan kimi,ferrari binenteles si nu contest capacitatea lui hamilton, dar as fi curios sa vad un sezon cu kimi si alonso la ferrari care ar fi posibilitatiile lui hamilton de a fi campion mondial. cea ce au facut cei de la ferrari azi nu se cuvine dar oricare echipa ar fi fost in aceasta situatie ar fi procedat la fel. massa nu este un pilot bataios dar este constant. fie ca cel mai bun sa castige
    0 0
  • Hotie pe fata
    De ce nu-l depuncteaza pe Massa si echipa Ferrari ?
    0 0
  • massa depaseste f bine ... atunci cand e lasat :))
    In primul rand, felicitari Lewis si McLaren pt o victorie bine meritata! In al doilea rand, rusinica rusinica pt asa zisa "depasire" a lui oligomassa...

    Pentru ferraristii infocati (michelle & neogalaxy), inainte de a incerca sa gasiti scuze & explicatii pt depasirea minune, va sugerez sa consultati conferinta de presa de dupa cursa - http://www.formula1.com/news/headlines/2008/10/8567.html

    * kimi despre cauciucuri:

    Q: You had a difference tyre choice in comparison to Felipe; were you happy with that tyre choice?
    KR: No, we had the same tyre at the start of the race. I think he was on soft tyres, I was on hard. They wanted to try different… to see if we could catch up Lewis. There wasn’t really a big difference between the tyres. I thought they were very similar in the end. The difference wasn’t there, the amount that we were losing out. So we tried but it didn’t work out.

    ... si acelasi lucru este confirmat de hamilton intr-o alta intrebare

    * kimi despre depasirea minune:

    Q: Kimi, Lewis has just said it was inevitable that Lewis would finish second. Talk us through the last phase of the race.
    Kimi Raikkonen: I mean we know what we want as a team and that’s what we did it. It is normal in these situations. [..]

    Q: With team orders not being allowed it is difficult not to influence the outcome of the race, so how did you handle that?
    KR: Like I said, I know what the team expects and I know what we want which are results. It is racing and I have nothing to lose or win in a way. I am driving for the team, so it is a normal situation.


    Q: (Bob McKenzie – The Daily Express) Kimi, as World Champion, how tough is it to have to put in a lap that’s two seconds slower, for your team-mate to go past you?
    KR: I’m not in a position to challenge for the championship. I know what the team expects from me and I’m happy to try to achieve the maximum points for the team, what we need. Unfortunately we missed a few points today, overall. But like I said, it doesn’t make any difference to my season.

    *... si pe de alta parte, oligomassa vrea sa ne faca sa creada ca a muncit din greu pt depasire:

    Q: And your pass on Kimi towards the end?
    FM: Well, it was the best time for me in the race, I was quite strong and then I caught him and I passed him, so that was the good part of the race.


    ... deci, patetic pt massa si ferrari, dar cum zicea si cineva mai devreme - la ferrari sunt 3 piloti: Massa, Raikkonen si FIA.


    Oricum, cine are ochi sa vada, orice s-ar intampla in 2 saptamani, stie cine-i campionul. Succes in continuare, Lewis!
    0 0
  • ctlnmihai
    @gokimi
    Ar fi un duo de vis kimi - alonso ,insa crezi k s-ar intelege?
    0 0
  • sebzor
    1. as dori sa imi traduci citatul postat de tine pentru mine " * kimi despre cauciucuri: Q: You had a difference tyre choice in comparison to Felipe; were you happy with that tyre choice? KR: No, we had the same tyre at the start of the race. I think he was on soft tyres, I was on hard. They wanted to try different… to see if we could catch up Lewis. There wasn’t really a big difference between the tyres. I thought they were very similar in the end. The difference wasn’t there, the amount that we were losing out. So we tried but it didn’t work out. ..." . Dar chiar as dori SA IMI TRADUCI, nu se te faci ca nu intelegi ce te-am rugat, sa postezi alta intrebare, alta aberatie sau sa ignori ...
    2. Q. (Jerome Bourret – L'Equipe) Lewis, what's your opinion of Ferrari's tactics to switch position between Kimi and Felipe?
    LH: There's not really much to say about it. They're a team and I know if it was in my position, if Heikki was leading, we would probably do the same thing. It's playing together as a team and they obviously did a great job.
    3. Indeed, events like this have already happened this season in other teams," Ferrari boss Stefano Domenicali said, clearly referring to the Mercedes-powered drivers' position swapping at Hockenheim.
    si 4. si cel mai important, daca te mai referi la mine o singura data cu expresia "ferraristii infocati" cuvintele analfabet, oligofren si expresia batut in cap cu blana isi vor gasi o foarte buna intrebuintare ! multumesc
    0 0
  • @neogalaxy
    baiatule esti pe dinafara. esti ca un cal de povara care are niste ochelari care ii permit sa vada decat o singura directie.tie ti se pare ca toata lumea e proasta numai tu esti destept,toate echipele fac nereguli numai ferrari e corecta.nu are rost sa se mai discute cu tine pentru ca pur si simplu nu are rost.esti un caz pierdut.de mult ma abtin sa nu dau un comment de genu asta dar acum n-am mai putut sa ma abtin.sunt curios cati ani ai...daca ai mai putin de 14 macar ai o scuza pentru prostia ta.daca nu....atunci chiar e trista conditia ta.imi pare rau pentru tine
    0 0
  • :))
    intr'adevar, am citit si eu o bucatica din conferinta de presa, dar am cautat in special o explicatie la depasire, si mi'a dat lacrimile de ras cand am vazut explicatia lui massa. chiar e de urmarit timpii din ultimele tururi, sa vedem, chiar asa a fost? :)). nimic de comentat, si mclaren, si renault, etc, etc. ar fi facut la fel. dar sa spui ca ai fost mai bun decat coechipierul in ultima parte si de asta l'ai depasit? e mult prea mult. ar fi putut spune ceva de genul "nu stiu ce a patit kimi, dar in ultimele tururi am reusit sa recuperez peste 7 secunde, si apoi sa il depasesc." asa era si mai fair'play, si mai cedibil. bafta @all PS: cand era kimi la mclaren imi placea de el, dar na, acu e la rivali :))
    0 0
  • Ce are lumea cu Hockenheim-ul?
    Lewis a stat in spatele lui Kovalainen mai mult decat a stat in spatele lui Massa. Mai tineti minte cate viraje a stat in spatele lui Massa? Sau in spatele lui Piquet? Mai exact mai tine minte cineva cate secunde le dadea pe tur tuturor?
    0 0
  • @michelle
    1. referitor la traduceri, speram la putina inteligenta din partea ta ca sa-ti dai seama ca raspunsurile au fost in real time, au fost date si notate de oameni care mai pot face greseli in exprimare / transcriere, insa chiar si pt tine credeam ca ar fi clar pasajul: "There wasn’t really a big difference between the tyres. I thought they were very similar in the end." - iti sugerez google translate sau niste ore de engleza.
    2 & 3 - din nou, putina intelgenta n-ar strica sa-ti dai seama ca aici hamilton incerca sa fie diplomat, dar in PRIMUL RAND hamilton nu a avut niciodata nevoie de ajutorul lui kova (cum de altfel, a recunoscut si kova in repetate randuri) si la hockenheim tin sa-ti aduc aminte ca hamilton a terminat pe locul INTAI, cu 4 pozitii (12+ sec) in fata lui kova, deci nu se poate spune ca l-a lasat, pur si simplu era mai rapid. 4. daca esti, macar fii mandra de asta (desi dupa ultima cursa e cam greu), nu te ataca in halul asta... eu am zis doar ca esti fan ferrari, iar tu ar tb sa-ti aduci aminte de ce-ai scris mai devreme: " bogym05 de michelle_b 19.10.2008, 11:56
    [..] nu-mi place sa jignesc "
    0 0
  • sebzor
    1. NU ai spus ca sunt fan ferrari, poate TU AR TREBUI SA ITI ADUCI AMINTE ce ai afirmat, sau postezi doar asa, sa scrii ceva, fara ca apoi sa iti amintesti ce postezi ? 2. chiar NU imi place sa jignesc ! daca imi placea, poti paria ca aveam cuvinte pe care sa ti le transmit ! 3. TOCMAI ptr ca nu jignesc am scris doar acele cuvinte, iar ele au o explicatie foarte simpla si logica, nu sunt ofense pentru tine. pentru ca, "chiar si pentru mine" (adik sunt very very low) este evident ca HABAR NU AI cine sunt, ce am postat pina acum, ce am afirmat si CLAR cu cine tin sau nu. Deci, explicatia e : a. analfabet = NU stii / poti citi (ceea ce am tot postat eu pina acum pe acest site); b. daca stii citi, oligofren = nu esti dotat nativ sa intelegi ceea ce citesti; c. batut in cap cu blana = daca stii citi si esti dotat sa intelegi, inseamna ca esti batut in cap cu blana pentru ca refuzi sa intelegi. E simplu! Nu e absolut nici o jignire, e doar logica! Tocmai te rugasem sa nu aberezi, sa nu te eschivezi si DOAR sa imi traduci ! Si pentru ca asa cum spui nu am "putina inteligenta" , iar tu esti omnipotent, inca astept traducerea. Sa inteleg ca nu detii "putina inteligenta" ?? sau ai nevoie de ore ? si chiar poti folosi si google ! Astept traducerea ... multumesc
    0 0
  • @michelle
    :)))) tu ai probleme cu capul. vorba lu' chris rock: " women aren't gonna let a small thing like sense *&)^ up their argument" - http://www.youtube.com/watch?v=5fQyz_aecNc . cel mai destept cedeaza, asa ca te las sa aberezi in continuare si te astept cu alte comentarii la fel de "inteligente" si cand lewis o sa fie campion si oligomassa o sa se zgarie pe retina cu furca.
    0 0
  • sebzor
    este evident cine are probleme si unde ! si da, atit timp cit tu te consideri normal, eu imi doresc sa am probleme cu capul, pentru ca nu cumva sa ajung la un nivel ca al tau! nu pot sa ma cobor la nivelul tau si nici nu incerc. dak e cum spui in citat, inseamna ca TU esti femeie, ptr ca eu nu stiu unde sau ce nu am inteles eu, insa tu in mod repetat nu ai inteles nimic. si, ce e cel mai penibil, este ca faci afirmatii fara sa stii ce afirmi. vorbesti despre mine, fara sa ma cunosti, apoi afirmi ceva si in postul urmator spui ca nu ai spus "decit " cu totul altceva, esti mai badaran decit prevede orice stas, postezi un text, pe care dupa ce iti pun eu il citesti si observi ce scrie si incerci sa o intorci. te referi la massa cu "oligomassa" de parca ai fi vreo somitate in materie de psihiatrie care poate pune diagnostic. crezi ca iti bati joc de mine, de massa, de ferrari, dar, cei care citesc posturile tale vad ca de fapt iti bati joc de tine, dezvaluindu-ti valoarea! as putea continua, dar nu meriti sa pierd timpul cu tine! cit despre aberat e evident pentru toti userii care din noi doi abereaza, sau scrie civilizat, sau e badaran si prost-crescut ! si nu ai cedat pentru ca esti destept, ai cedat pentru ca nu esti in masura sa porti un dialog civilizat sau argumentat. sau poate ti s-a terminat veninul. sau invectivele. si eu am pentru tine un citat : " I learned log time ago not to wrestle with a pig. You get dirty, and besides that, the pig likes it!" e din Show, in caz ca ai auzit de el ... si, evident, in caz ca nu intelegi, e ultima data cind ma adresez tie.
    0 0
  • sebzor
    p.s. k sa nu mori cumva in starea in care existi acum in natura, si eu imi doresc sa fie Lewis campion ! si nu e prima data cind afirm asta ...
    0 0
  • Mircea Mester
    @all
    O sa va rog sa terminati cu idiotenile astea de comentarii inutile. Sper ca voi constintizati faptul ca jigniti alti useri ai unui concurs organizat de o terta parte, care parte va poate elimina din competitie fara drept de reinscriere.

    Orice comentariu de acest tip va fi sters imediat de acum incolo.
    0 0
  • Mircea Mester
    Pentru ca fac parte din "all" as dori sa imi arati un singur comentariu al meu prin care am jignit userii altor echipe sau jocul (singurele persoane pe care le-am jignit, si nu e jignire, e adevar, au fost Bernie, Mosley, nesimtitul de Briatore si doi useri care s-au jignit singuri. Si a mai fost discutia cu Dani, dar nu l-am jignit). Si daca am facut-o vreodata, chiar te rog sa ma elimini! Am fost mereu pacifista, politicoasa si cred ca am folosit un vocabular elevat! Nu o data am atras atentia asupra vocabularului folosit de unii, inclusiv tie ! Dar nici nu permit sa fiu numita cu tot felul de invective si daca voi luati masuri, mi se pare normal sa "comentez inutil" !
    0 0
  • @michelle
    nu am renuntat pt nu as putea purta o discutie argumentata. pur si simplu esti genul de om care oricate argumente logice ti-as aduce, tu tot o sa gasesti un mod de a le combate, de obicei cu argumente care nu stau in picioare, fie divagand de la subiect si aducand insulte. hai sa-ti citez numai cateva din cuvintele pe care le folosesti la adresa mea "analfabet", "oligofren", "batut in cap cu blana", "badaran" si "prost-crescut" si dupa aia zici ca nu insulti si ceri sa ti se dea exemple =)))) =))) si asta doar cu mine. ti-am vazut posturi anterioare si inca nu reusesc sa-mi dau seama de ce n-ai fost deja banata de admini, dar asta e... noroc ca nu te iau in serios, asa ca, te rog, continua, ma amuzi de minune! :)))))
    0 0
  • :)
    bre, daca azi nu sunt stiri, e de minune sa citim pe aci, pt ca v'ati aprins tare tare :). lasati'o mai moale, ca nu va face bine la inima, v'o spun din proprie experienta :).BR
    0 0
  • @bogym05
    :)))) care s-a aprins p-aci? eu am incercat sa fiu rational, am vazut ca n-am cu cine, am lasat-o moarta si acum ma amuz si eu :D astept partea urmatoare cu nerabdare :)) :)) michelle, publicul asteapta......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru