Cine minte? Hamilton si McLaren au declaratii contradictorii despre final

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 05.11.2008
Discutiile iscate in lumea Formulei 1 dupa ultimul tur de pista de la Interlagos, in care Hamilton l-a depasit in ultimul viraj pe Glock pentru a-si insusi titlul mondial, nu s-au incheiat.

Ba mai mult, oficialii McLaren au "reusit" sa incurce si mai mult lucrurile prin delcaratiile pe care le-au dat dupa cursa, unele dintre ele contradictorii.

Astfel, desi Martin Whitmarsh, seful de echipa al britanicilor, spune ca l-a anuntat pe Hamilton prin radio ca poate sa il lase pe Vettel sa treaca deoarece il vor prinde din urma pe Glock, Hamilton spune cu totul altceva.

"I-am spus lui Lewis sa nu traga prea tare in duelul cu Vettel. Stiam ca, in fata, se afla Glock si stiam ca acesta va fi ajuns din urma", este versiunea lui Whitmarsh.

Hamilton, in schimb, spune altceva: "A fost foarte greu sa il tin pe Vettel in spate. Am pierdut apoi o pozitie in fata lui, pur si simplu nu am avut ce sa fac. Am tras de mine cat s-a putut, mi-am asumat mai multe riscuri in acea perioada a cursei. Stiam ca daca ma aflu pe pozitia a sasea nu pot sa castig campionatul. 'Trebuie sa imi recapat pozitia', mi-am spus in acel moment. Nu ai timp sa iti pierzi concentrarea sau sa te dai batut. Trebuie sa gandesti rapid, asa ca aveam doua tururi sa reusesc sa trec de el.

Era aproape, insa la cateva viraje inaintea finalului imi dadeam seama ca nu e destul", spune Hamilton, contrazicand versiunea oficialilor de pe linia boxelor.

Pilotul britanic sustine ca momentul in care echipa sa l-a anuntat despre faptul ca Timo Glock se chinuie putin mai in fata a fost acela in care a ajuns la virajul al zecelea al ultimului tur de la Interlagos. "Mi-au spus ca Glock e in fata, e pe pneuri de uscat, se chinuie, asa ca daca pot sa il depasesc ar fi perfect".

Comentarii (13)

  • @fanii mcalren
    mno mah stirea asta a aparut de 2 ore si ceva..nimeni nu zice nimic??...fain...
    0 0
  • :)
    Cine sa mai comenteze daca am plecat toti in vacanta :))s-a terminat Formula 1, nu se mai dau premii(pomana), asta e....eu si acum mai astept pomana(tricoul)castigata la MP al Italiei.....na, ce sa-i faci cei de la Automarket "e si ei oameni", sau poate ma insel si pana la urma sun aidoma politicienilor nostri, adica "mincinosi"....
    0 0
  • pt chiuchean
    Nu astepta sa-ti trimita, ci sa trimiti tu un mail sa verifice care este situatia. Eu am primit anul asta toate.
    0 0
  • :)
    Le-am trimis un mai de confirmare cand mi-au cerut si de atunci nimik...
    0 0
  • tricou
    si eu am castigat un tricou anul trecut in septembrie....:))) dar cu birocratia asta inca nu am intrat nici in zilele astea in posesiua lui....:)) si am trimis si o multime de mailuri....
    0 0
  • @chiuchean
    nu sunt plecati in vacantza...iti garantez eu...ma refer la join, darko, hakkinen, ctlnmihai..si multi altii
    0 0
  • Am fost in vacanta!!!
    suntem in al 10 cer deoarece Lewis este cel mai bun si oricum nu mai are rost sa vorbim cine e cel mai bun pilot la ora actuala din F1 si deastea ca se stie!!!!
    0 0
  • scuderia
    Eu chiar sunt in vacanta, pana luni nu cerd ca o sa mai comentez pe aici.
    0 0
  • @join & darko
    lasati mah aburelile...spuneti...ce parere aveti despre stirea asta??
    0 0
  • ctlnmihai
    @scuderia
    Si chiar daca glock l-ar fi lasat pe Lewis sa treaca nu vad nimik ilegal..
    interzisa a fost depasirea lui kimi de catre massa la shanghai- a fost un ordin de echipa si acestea sunt interzise de Fia
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    In regulamentul FIA nu exista nimic, nici macar o atentie care sa interzica ordinele de echipa. Citeste regulamentul ca iarasi vad ca nu stii cum sta treaba.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Poate nu e specificat in regulamentul FIA ,insa fia a interzis ordinele de echipa ..marc gene si di montezemelo chiar s-au plans in declaratii ptr. k ordinele de echipa sa nu mai fie interzise ..
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neogalaxy
    Marc Gene has dismissed as "nonsense" Formula One's current ban on team orders.

    Following the furore of Austria 2002, when Ferrari boss Jean Todt ordered Rubens Barrichello to "let Michael (Schumacher) pass for the championship" within sight of victory, the FIA said such team interference is no longer legal.

    It means that in a situation like Sunday's Chinese grand prix, when Felipe Massa logically inherited second position from his teammate, all the players involved had to pretend that the move was a 'driver decision' rather than a 'team order'.

    "When you see situations like this you realise that the rule is nonsense," Gene, who is a Ferrari test driver, wrote in his column for the Spanish newspaper El Mundo.

    "The situation was purely logical, and any team would have done the same thing," he charged.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru