Comunicatul oficial al FIA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.09.2007

Va prezentam comunicatul oficial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) referitor la decizia Consiliului Mondial de a retrage punctele echipei McLaren din clasamentul constructorilor pentru sezonul 2007.

"Consiliul Mondial a retras toate punctele castigate de echipa McLaren in clasamentul constructorilor in sezonul 2007, iar echipa nu va mai castiga niciun punct in cursele ramase pana la finalul campionatului.

In plus, echipa va plati o amenda de 100 de milioane de dolari.

Totusi, datorita unor circumstante exceptionale prin care FIA le-a acordat imunitate pilotilor echipei in schimbul oferirii dovezilor, nu exista nicio penalizare in ceea ce priveste punctele castigate de piloti.

McLaren va trebui de asemenea sa prezinte masina pentru 2008 examinatorilor FIA inainte de inceputul sezonului.

Consiliul Mondial va primi un raport tehnic complet al masinii McLaren pentru 2008 si va lua o decizie in decembrie 2007, urmand sa decida ce sanctiune va primi McLaren, daca va fi cazul, pentru sezonul 2008".

Motivele care au stat la  baza acestei decizii vor fi facute publice vineri, 14 septembrie 2007. 

Comentarii (18)

  • @automarket
    se vor puncta maine mcl? sau hamilton, alonso in caz ca se claseaza pe pozitii in puncte?
    0 0
  • normal k da
    lejer..
    de akum le rup botu astia la ferarri:))
    0 0
  • ShArKy
    O sa vedetzi
    inca o dubla mclaren asa sa leo dea peste bot la totzi fraierii :X
    0 0
  • Ce sa zic...
    Sigur, acum ca au fost dezbracati de toate punctele actuale si viitoare, McLaren vor face in acest weekend un mars triumfal in fata celor de la Ferrari, avand in vedere moralul excelent al britanicilor, plus faptul ca Alonso, Dennis, de la Rosa si altii sunt inca in Paris.
    0 0
  • trisori
    Binenteles ca pilotii McLaren vor triumfa duminica. Doar piloteaza niste masini Ferrari.
    0 0
  • McLaren
    @BeeJay
    pai si de ce nu castiga ferrari dak au masini asa bune...cum dreaq au furat de la ei cand au masini mult mai performante,nu se vede ca ferrari mai au putin si sunt depasiti de BMW...asta era singura lor sansa de a castiga titlu la constructori si au profitat de ea prin toate mijloacele
    0 0
  • au parte de ceea ce merita !
    Comportamentul celor de la McLaren (incepand cu mcanicii si terminand cu Ron Dennis si Haug) fata de pilotii sai - Hamilton, dar mai ales Alonso, se regaseste direct in decizia istorica de astazi: Alonso nu putea rata ocazia de A UMILI echipa sa - prin decizia FIA - asa cum el insusi a fost UMILIT in tot sezonul 2007.
    Consider ca principalul "artizan" al acestei decizii este Alonso prin dezvaluirea corespondentei sale cu Pedro de la Rosa. Ca atare azi la Paris s-a aflat Hamilton si de la Rosa. Si culmea: McLaren acuza in ultima vreme pe Renault de spionaj si ca are probe in acest sens, in ultima vreme existand zvonuri conform carora Briatore il curteaza pe Alonso pentru o revenire. Asadar Alonso a ridicat cota McLaren la inceputul lui 2007 prin venirea sa aici, tot el "ingroapa" McLaren la sfarsitul aceluiasi an.
    Concluzia: McLaren are parte de ceea ce merita !!!

    P.S.1: e un punct de vedere !
    P.S.2: care va fi desfasurarea F1 Champ in aceste conditii: se puncteaza echipa McLaren, se puncteaza doar pilotii sau nu se puncteaza nimic McLaren incepand de maine la Spa ?
    0 0
  • @McLaren
    in mumentul in care stii ceva esti prost, dar daca la ce stii tu adaugi ce stiu eu, atunci esti mai destept decat mine. :)
    0 0
  • @BeeJay
    de f multi ani ferrari cistiga cu ajutorul lu' FIA. si ori ce replica ati avea voi "fani ferrari" asta-i adevaru'. de ce ar fi fost astazi altfel?
    0 0
  • @McLaren
    Am o surpriza pt tine: am fost fun McLaren. Dar nu-s orb. Oricine a cernut un pic stirile si a analizat faptele isi dadea seama ca McLaren a furat.
    0 0
  • Brudah
    mai puncteaza in joc?
    intrebarea mea este daca in joc echipa mclaren va mai puncta....era aproape imposibil ca dupa 3 ani in care au fost mai mult in anonimat sa aive o masina asa de buna doar pe propriile fortze,chiar daca au piloti buni
    0 0
  • BeeJay
    da
    0 0
  • deja mi s-a luat
    Vreti sa stiti de ce F1 nu mai este ce a fost? simplu sunt prea multi bani si interese la mijloc, sportul asta e deja sortit pieirii. Era si normal in urma cu cateva sezoane aveai parte de zeci de depasiri in cadrul unei curse acum nu mai ai parte decat de cateva, de ce ? pt ca o masina costa mai mult decat un palat de asta, pt ca locul 1 in campionat inseamna cateva sute sau chiar miliarde de dolari incasati din vanzarea masinilor . M-am saturat nu mai suport sa vad atatea magarii in acest sport, cum zice cineva aici, nici Mclaren nici Ferrari nu sunt mai breji, toti au acelasi scop sa faca "BANI" nu sa concureze cinstit. FAIR-PLAY-ul in F1 a murit!
    0 0
  • Beton!
    Echipa de hoti si piloti turnatori (ca de-aia au imunitate). De vis!
    0 0
  • hakkinen
    Mafia Ferrari
    Nu puteau castiga altfel si se folosesc de FIA,a fost un scenariu bine pus la punct de mafiotii italieni,intentionat au dat dosarul acela celor de la McLaren !

    Vor fi umiliti din nou la anul de McLaren,sa vedem atunci ce vor mai face !
    0 0
  • onutza
    Orice situatie are parti bune si parti rele...
    Eu ma bucur de faptul ca Alonso poate termina seria de curse fara a-i fi amenintata sansa la castigarea campionatului...si desi nu-mi place de Hamilton ma bucur ca si el a scapat de blestemul McLaren si isi poate continua ascensiunea spectaculoasa de debutant in F1...dar in ceea ce priveste procesul asta, daca pe bune s-a furat "inteligenta" Ferrari, atunci RUSINE celor vinovati; au stricat si ultima ramasita de integritate a acestui minunat sport

    PS. Chiar m-am uitat zilele trecute la filmuletul cu evenimentele din 1998 de la Spa intre Schumi si Hakinen...ce frumos era pe atunci, pacat ca eram prea mica si nu eram inca pasionata de curse de F1...si pacat de situatia la care s-a ajuns
    0 0
  • @onutza
    '98 ce vremuri si alea erau totusi "nimicuri" cu ce se intampla in '93-94, ce spectacol, ce piloti, ce caractere :(
    0 0
  • @onutza & lex
    D'apoi sa fi vazut ce era prin anii '80! Cool! Din pacate noi trebuia sa ne uitam la TV-ul vecinilor unguri sa vedem cursele! :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru