Constructorii neaga acuzatiile echipei Renault

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 02.08.2008
Constructorii din Formula 1 au respins acuzatiile formulate de oficialii team-ului Renault, care au sustinut ca echipele de top au incalcat regulamentul imbunatatind motoarele.

FIA a "inghetat" dezvoltarea motoarelor cu scopul de a reduce costurile asociate echipelor din Formula 1. Cu toate acestea, Flavio Briatore , seful echipei Renault si Fernando Alonso , unul dintre pilotii team-ului francez, au acuzat echipele rivale ca au incalcat regulamentul si au continuat sa imbunatateasca performantele motorului.

Replica constructorilor nu a intarziat sa apara, mai multi sefi de echipa negand toate acuzatiile. "Am castigat ceva performante pentru motor, insa numai in limita regulamentului", a declarat seful departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen. "Aceste limite au fost anuntate anul trecut, iar de atunci am lucrat numai la sistemul de evacuare, la ulei si la combustibil. Dar nu exista pasi mari pentru ca am dezvoltat uleiul si combustibilul de mult timp".

La randul sau, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, Aldo Costa, a precizat: "Regulile sunt inghetate in privinta motoarelor, dar acestea permit modificarea componentelor din motive de fiabilitate si, de asemenea, daca demonstrezi ca implementezi ceva mai economic, o componenta mai ieftina.

Informatia circula peste tot si toate echipele isi exprima opinia. Asa ca daca ei vor sa spuna nu, spun nu. Si, ascultand toti competitorii, FIA poate decide sa nu permita astfel de modificari. Cred ca este un proces foarte bun. Sunt limitari foarte clare".

Si cei de la Toyota sustin ca au respectat integral regulamentul de concurs si ca nu au modificat motoarele. "Din partea echipei Toyota, avem aceeasi abordare ca si Renault. Asta inseamna ca suntem mai mult decat legali. A fost vorba de o inghetare a motoarelor, iar motorul nostru a fost inghetat", a spus Pascal Vasselon, directorul tehnic al japonezilor.

Comentarii (3)

  • -3
    De ce am -3 puncte la stirea asta? Am renault si alonso dar am ferrai si theisen. 6+ (-6) = 0 nu?
    0 0
  • ....
    da ,, da ...si aacuma echipele o sa recunoasca ... asta e ceva de genu .. "ai dovezi .. ,, daca nu ,, n-ai ce sa-mi faci "
    0 0
  • Raspuns
    Raspuns fain. Mersi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru