Coulthard propune eliminarea realimentarii

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.04.2008
David Coulthard crede ca o solutie pentru cresterea spectacolului in Formula 1 ar fi eliminarea realimentarilor cu combustibil in timpul curselor.

Sezonul 2009 va marca revenirea pneurilor slick, in timp ce noile reguli referitoare la aerodinamica vor reduce drastic nivelul fortei de apasare aerodinamica. Aceste modificari au drept scop cresterea sanselor de depasire, insa Coulthard este sceptic ca acest obiectiv va fi atins.

"Sunt sceptic ca schimbarile vor avea un efect prea mare, pentru ca intotdeauna vor fi masini mai rapide in fata si masini mai lente in spate. De ce ar trebui masina mai lenta sa poata depasi masina mai rapida doar datorita unor turbulente aerodinamice mai mici?", se intreaba pilotul echipei Red Bull.

Scotianul nu se rezuma insa doar la critici si vine cu o propunere clara de schimbare a regulamentului sportiv. El sustine ca daca pilotii nu ar mai alimenta cu combustibil in timpul curselor spectacolul ar fi garantat. "Este ironic ca realimentarea a fost introdusa pentru a creste nivelul spectacolului; probabil ca a avut efectul opus. Nu am nicio indoiala ca interzicerea realimentarii ar crea variatii mai mari de timpi pe un tur de pista si ar imbunatati cursele", explica Coulthard.

Comentarii (2)

  • bravos
    bey, asta mi-a furat ideea....:D
    bravo mey scotianule, n-ai imbatranit degeaba...
    100% de acord. vezi WTCC
    problema e ca se scurteaza timpul pe o cursa; trebuie acceptate compromisuri...eventual optimizat raportul performante-consum..
    greu de crezut oricum
    0 0
  • timp predefinit
    Sau ar putea stabili ca timpul de stat la boxe sa fie minim de x secunde, astfel incat sa nu mai poata fi facute diverse jocuri de culise. In momentul in care toata lumea ar sta la realimentare minim 10 secunde, ar disparea depasirile la boxe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru