Dennis: "Ayrton Senna era innebunit dupa Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.11.2008
Ron Dennis a facut cateva dezvaluiri despre relatia pe care a avut-o cu Ayrton Senna la McLaren, spunand despre pilotul brazilian ca era innebunit dupa Formula 1.

Ayrton Senna, care a castigat trei titluri mondiale pentru McLaren in 1988, 1990 si 1991 inainte de a deceda intr-un grav accident petrecut in 1994, a fost un pilot foarte pasionat de cea ce facea pe pista, potrivit declaratiilor sefului McLaren, Ron Dennis.

Britanicul a dezvaluit ca obisnuia sa vorbeasca ore intregi la telefon cu pilotul brazilian despre modul in care isi poate imbunatati performantele.

"Lui Ayrton ii placea sa mearga la el acasa in Brazilia si facea asta de multe ori. Uneori aveam convorbiri la telefon fara sfarsit pentru ca intotdeauna se gandeau cum isi poate imbunatati rezultatele. Avea o lista cu prioritati si incerca sa gaseasca solutii. Era foarte meticulos", isi reaminteste Dennis.

Facand o comparatie intre relatia cu Senna si cea cu noul campion mondial Lewis Hamilton, Dennis admite ca lucrurile sunt total diferite. "Hamilton petrece saptamana in birourile companiei. Sta ore intregi in simulator. In ceea ce ne priveste, nu trebuie sa vorbim la telefon. Relatia noastra este diferita", a adaugat el.

De asemenea, Dennis a facut o comparatie si in privinta modului in care Senna isi petrecea timpul liber si modul in care se relaxeaza in prezent Hamilton. "Senna era obsedat de Formula 1. Nu avea niciun alt interes, cu exceptia modelelor de avioane. Pe de alta parte, Hamilton are multe pasiuni, cum ar fi muzica, si petrece mult timp cu fratele sau si cu masinile cu telecomanda", a mai precizat Dennis.

Comentarii (9)

  • Senna ...
    Unul din citatele celebre ale "asului pilotajului" vine ca sa intareasca declaratia lui Ron Dennis : "Racing, competing, is in my blood, is part of me, is part of my life." Ayrton Senna
    0 0
  • Ce vremuri.............
    Ce om, mare pilot! Ce s-ar fi intamplat daca traia si azi?
    0 0
  • mama ce comparatie Senna - Hamilton
    niciodata, nu va mai fi un Senna, recordurile facute de el in 10 ani au fost batute in 17 asa ca mai greu cu alti
    0 0
  • F1 adevarata
    Aia era F1 nu ce este astazi. Ce a Facut Senna impreuna cu Honda nu va mai face nimeni niciodata. Era spectacol nu ca acum. Incepe cursa si de la inceput pana la sfarsit 3-4 depasiri.
    0 0
  • FIRICEL zice
    Anii 86-90'' sunt cei mai frumosi din MARELE CIRC SENNA &CO erau super...talentul era pe primul loc si spectacolul..Poate cu noua era ..se va mai aduce spectacol si talentul va prima..
    0 0
  • ...
    Talentul o sa primeze cand vor scoate toate instrumentele ajutatoare ale pilotului. Ar putea sa inceapa cu eliminarea transmisiei semi-automate, sa fie permisa doar cea manuala.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mda
    Ca o idee super pentru Formula 1 ar fi ca echipele sa schimbe cauciucurile fara acele pistoale, sa realimenteze cu galeata si mai ales... motoarele sa fie pe 4 pistoane doar pentru ca... tehnologia strica.

    Cred ca sunteti prea melodramatici ca sa vedeti ca pur si simplu timpul lui Ayrton a trecut de mult, pana si timpul lui Michael s-ar dus de vreo 3 ani deja.

    Fiecare pilot a avut timpul lui, asa cum fiecare tehnologie are timpul ei.

    Referitor la spectacol acesta se poate face usos chiar, pur si simplu se penalizazea orice pilot care are talent prin penalizarea masinii. Asa saracul o sa trebuiasca sa depaseasca si vine spectacolul gramada.

    Iar cursele din 1960-1970 erau violente si murit piloti dar erau foarte spectaculoase si mai ales pline de pasiri. Poate ar trebui sa lasam tehnologia deoparte si sa fie altfel cursele.

    Oricum... prea multa nostalgie pe aici! Sunt alte vremuri, alte tendinte si alte interese!
    0 0
  • ...
    Si cum dracu' iti dai tu seama de calitatea pilotului daca penalizezi masina? Ce idee comunista: luam de la bogati si dam la saraci.
    0 0
  • Un adevarat talent
    de traia Ayrton Senna nu cred ca shumi ajungea la 7 titluri mondiale...sa fim serioasi ayrton ii dadea clasa la schumi....cat despre curse in timp spectacolul va disparea deoarece tehnologia avanseza peste "noapte" iar victoria nu cred ca ar mai depinde e pilot...ci de masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru