Ecclestone: "Am cumparat loialitatea Scuderiei Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.12.2008
Bernie Ecclestone sustine ca Ferrari primeste mai multi bani decat orice alta echipa pentru a ramane loiala Formulei 1.

Luca di Montezemolo a afirmat saptamana trecuta ca echipele ar trebui sa primeasca mai multi bani din drepturile TV ale Formulei 1, pe langa controlul asupra regulamentului.

"In ceea ce priveste veniturile, vrem sa stim mai mult despre ele", a precizat presedintele Ferrari. "Teoretic, la fel ca in orice alt sport profesionist, putem avea o liga a noastra si un manager bun care sa controleze afacerea. Pentru ca este afacerea noastra. Vrem sa cunoastem mai bine veniturile pentru a putea reduce costul biletelor. Apoi exista problema circuitelor traditionale versus circuitele exotice doar pentru ca au niste zgarie-nori. Trebuie sa discutam despre spectacol si cum il promovam. Nu sunt pregatit sa mai avem o dictatura din afara".

Replica lui Ecclestone nu s-a lasat mult timp asteptata, britanicul afirmand, nici mai mult nici mai putin, ca Ferrari obtine cele mai mari venituri in F1 si ca este ajutata mai mult decat orice alta echipa. "Singurul lucru pe care nu l-a mentionat este venitul suplmentar pe care Ferrari il obtine fata de toate celelalte echipe si toate acele lucruri pe care Ferrari le-a avut ani de zile - ajutorul general pe care l-au avut in Formula 1", a explicat Ecclestone pentru publicatia britanica The Times.

"Ferrari castiga mult mai multi bani decat oricine altcineva. Ei stiu exact ce obtin. Nu sunt stupizi, chiar daca nu sunt nici straluciti. Ei obtin cu circa 80 de milioane de dolari mai mult. Cand castiga campionatul constructorilor, asa cum au facut in acest an, obtin cu 80 de milioane de dolari mai mult decat daca ar fi castigat McLaren. Decat sa ceara bani, ar trebui sa imparta toti acesti bani suplimentari cu celelealte echipe".

Ecclestone a dezvaluit ca cele 80 de milioane de dolari reprezinta de fapt loialitatea Scuderiei Ferrari pentru Formula 1, in contextul in care in 2003 unele echipe intentionau sa construiasca un campionat separat de FIA. "Au fost singura echipa care nu a fost de acord cu ceilalalti constructori. De ce? Aici intervin cei 80 de milioane dolari. "Am cumparat" Ferrari. Am "cumparat" loialitatea echipei Ferrari. Intelegerea noastra a fost sa "cumparam" loialitatea" lor pentru ca ei sa nu se alature celorlalti".

Comentarii (2)

  • ca sa veeeezi...
    ...unde era fair-play-ul atat de trambitzat de "cei in rosu"! Ferrari, dupa ce ca au fost mereu avantajati (sub mai multe forme), mai au si gura mare! Tupeu frate, nesimtire... HOTZUL STRIGA "HOTZUL"! Nu ca n-a fost evidenta toata kestia asta, dar... chiar s-au umplut de penibil (IARASI!), ce sa mai zic... Pana acum ma faceau sa rad, acum deja mi-e sila de echipa asta! Imi pare sincer rau, dragi fani Ferrari, dar chiar n-as vrea sa fiu in pielea voastra! Asta e, pana la urma... ei cu ale lor si noi cu ale noastre, asa ca va urez SARBATORI FERICITE TUTUROR, orice "culoare" ati avea, MULTE BUCURII si NICI O CRIZA! Urari valabile si ptr ADMINi! Al vostru, cu respect, MarianESCU
    0 0
  • @marianescu
    Nu ai inteles nimic din ce a zis mosu' cu ochelari.Bernie spunea ca a cumparat loialitatea Scuderie Ferrari,fiind constient ca daca Ferrari paraseste F1 popularitatea acestei competitii va scadea drastic,plus ca si alte echipe urmau sa urmeze pe Ferrari.F1 este afacere lui Bernie si acesta a vrut cu orice pret sa-i tina in aceasta "afacere" pe cei de la Ferrari,ptr. ca profitul va fi mai mare.Capici??!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru