Echipele amână o reacţie oficială în privinţa cursei din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.06.2011
Red Bull Racing a evitat să comenteze reprogramarea cursei din Bahrain, însă a sugerat ca echipele nu sunt mulţumite de decizia FIA.

Consiliul Mondial al FIA a decis vineri la Barcelona să reprogrameze Marele Premiu al statului Bahrain în 30 octombrie, după ce iniţial cursaa fost amânată din cauza tensiunilor politice din această ţară.

În mod obişnuit, deciziile importante ale FIA sunt urmate de reacţii oficiale ale echipelor, însă în acest caz singura reacţie a venit din partea campioanei mondiale Red Bull Racing. Oficialii austriecilor nu au comentat însă în niciun fel decizia FIA, afirmând că aceasta va fi analizată de toate echipele în cadrul unei întâlniri FOTA.

"Red Bull Racing a luat la cunoştinţă decizia Consiliului Mondial al FIA de a merge înainte cu Marele Premiu al statului Bahrain din 2011. Vom parcurge canalele corecte şi vom discuta această decizie cu celelalte echipe din F1 şi cu membri FOTA", precizează Red Bull Racing într-un comunicat de presă.

Reprogramarea cursei din Bahrain în 30 octombrie a determinat transformarea ediţiei inaugurale a Marelui Premiu al Indiei în ultima cursă a sezonului.

FIA nu a confirmat oficial data desfăşurării, însă etapa apare pe site-ul oficial al Formulei 1 în weekendul 9-11 decembrie.

Anterior, echipele au insistat că refuză încheierea sezonului la jumătatea lunii decembrie, întrucât acest lucru creează probleme pentru proprii angajaţi. De altfel, se vehiculează că mai multe echipe au garantat angajaţilor prin contract cu vor fi liberi pe tot parcursul lunii decembrie, însă respectarea acestui articol a devenit practic imposibilă din cauza reprogramării cursei din Bahrain.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru