Echipele analizează schimbarea formatului Marilor Premii

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.05.2010
Echipele intenţionează să modifice radical structura unui weekend de cursă în Formula 1 pentru a îmbunătăţi spectacolul.

Reprezentaţii echipelor s-au reunit duminica la Monaco pentru a discuta despre noul furnizor de pneuri pentru sezonul 2011, însă negocierile au vizat inclusiv structura weekendului de cursa şi a calendarului competiţional.

În ceea ce priveşte formatul Marilor Premii, echipele analizează posibilitatea de a introduce câteva schimbări ca urmare a reducerii drastice a numărului de spectatori în zilele de vineri şi sâmbăta. Până în acest moment nu se cunosc însă detalii specifice despre aceste schimbări, care ar urma să intre în vigoare chiar de anul viitor.

"Am vorbit cu Bernie Ecclestone despre formatul weekendului de cursă, despre calendarul pentru anul viitor şi despre pneuri. Cu toţii vrem să îmbunătăţim formatul de weekend şi să facem lucrurile mai atrăgătoare pentru fani. Sunt câteva idei despre lucrurile pe care le putem face în privinţa weekendurilor de cursa pentru a rezolva problemele, dar este prea devreme să vorbim în detaliu despre ele, pentru că nu este în niciun caz o filosofie acceptată", a declarat Adam Parr, CEO-ul echipei Williams.

În ceea ce priveşte calendarul competiţional, echipele sunt nemulţumite de modul de aranjare a curselor şi de costurile tot mai ridicate ale acestora, principala problemă din acest an fiind Marele Premiu al Canadei.

"Costurile au crescut continuu.

Mergem în Canada, dar nu există niciun mod în care putem face bani acolo, aşa că această cursă este efectiv întreţinută de noi. Este o călătorie singulară în America de Nord şi apoi înapoi în Europa. Este o nebunie şi, în acelaşi timp, este foarte dificil", a mai precizat Parr.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru