Echipele, ingrijorate de monopolul FIA asupra regulamentului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.05.2009
Echipele sunt ingrijorate mai mult de modul in care FIA stabileste in mod unilateral regulamentul Formulei 1 decat de impunerea unui buget maxim, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull si Toro Rosso au amenintat ca se vor retrage din Formula 1 in cazul in care FIA nu revizuieste regulamentul tehnic pentru sezonul viitor, insa adevarata miza este reprezentata de influenta mult mai mare pe care o doresc echipele asupra regulilor competitiei.

Informatiile au fost dezvaluite de surse din interiorul echipelor prezente vineri la Londra la intalnirea dintre team-uri si Max Mosley pe tema regulamentului pentru 2010. De asemenea, informatiile au fost confirmate de un reprezentat al unei echipe de top din Formula 1, care s-a marginit sa declare pentru publicatia Autosport ca "lucrurile trebuie sa se schimbe".

Tot in aceasta dimineata, echipele au avertizat ca amenintarile din ultima saptamana nu reprezinta o cacialma si ca se vor retrage intr-adevar din competitie daca FIA nu va rectifica regulamentul.

ADAM PARR: "AM INTRAT IN CRIZA DE TIMP"

Adam Parr, CEO-ul Williams, crede ca ziua de vineri este cruciala pentru viitorul Formulei 1, insa considera ca timpul pe care cele doua parti il au la dispozitie pentru a rezolva conflictul este foarte scurt.

"Cred ca aceasta este o zi foarte importanta.

Cred ca toata lumea simte ca avem nevoie sa gasim o solutie care sa aiba sens pentru echipele independente, constructori si FIA - pentru toata lumea. Din pacate, am avut o astfel de oportunitate cu 12 luni in urma pentru a face asta intr-o maniera flexibila si gentila, dar ma tem nu nu mai avem timp", a declarat Parr pentru publicatia Autosport.

Desi marile echipe se opun bugetului maxim de 40 de milioane de lire sterline propus de FIA, Parr spune ca Williams este de acord cu aceasta solutie. "Intotdeauna am sprijinit o limita maxima a bugetului. Trebuie sa va amintiti ca prima oara am discutat despre asta in ianuarie 2008 la Paris si intotdeauna am spus ca suntem in favoarea acestei idei, chiar daca am fost flexibili pentru ca stim ca alte echipe incep de la un nivel diferit fata de noi. Vrem sa fim siguri ca putem ajunge unde trebuie la momentul potrivit", a mai precizat Parr.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru