F1 CHAMP: Schimbarile noului regulament (valabil din 9 iulie)

Publicat Marti, 03.07.2007

Imediat dupa Silverstone, Regulamentul F1 Champ se va schimba. Va prezentam noul regulament, asa cum va fi el de luni (9 iulie). Aveti mai jos cele mai importante schimbari din regulament (semnalate cu BOLD). Toate celelalte puncte ale acestuia raman ca pana acum.

 

Regulament

Concursul F1 Champ se va organiza in cursul sezonului 2007 al Campionatului Mondial de Formula 1. Inscrierile vor avea loc pe tot parcursul sezonului si vor incepe in data de 28 februarie 2007. Concursul propriu-zis va debuta in 10 martie, zi in care pilotii tai vor suferi primele modificari ale creditelor.

Participare

La concursul F1 Champ vor putea participa toti vizitatorii Automarket printr-o inregistrare prealabila online. Fiecare user va avea la dispozitie un numar de credite care vor conta in clasamentul general. Creditele sunt stranse prin acumularea de puncte in urma stirilor si prin acumularea de puncte in urma performantelor pilotilor/echipei in teste/antrenamente libere/calificari/cursa.

  • Exista trei grupe de valoare: PLATINUM, GOLD si SILVER
  • In fiecare dintre aceste grupe exista un numar de piloti, echipe si piloti de teste.
  • Fiecare user isi va alcatui trei teamuri, cate unul pentru fiecare grupa de valoare. Astfel, userii isi vor alege din Grupa Platinum un pilot, o echipa si un pilot de teste, din Grupa Gold un pilot, o echipa si un pilot de teste si din Grupa Silver un pilot, o echipa si un pilot de teste.
  • Fiecare user va avea sub comanda 9 itemi, toti punctabili:
               TEAM PLATINUM: Pilot Gr.1 + Echipa Gr.1 + Tester Gr.1
               TEAM GOLD: Pilot Gr.2 + Echipa Gr.2 + Tester Gr.2
               TEAM SILVER: Pilot Gr.3 + Echipa Gr.3 + Tester Gr.3

In momentul in care se inscrie la concurs, fiecare user va primi 5000 de credite. Acestea NU vor fi folosite la alegerea pilotilor, fiind doar o suma de start pentru noii useri.

Un jucator care isi inscrie echipa in joc in saptamana unei curse de Formula 1 de joi ora 00:01 pana duminica ora 23:59 va fi activat la inceputul zilei de luni, dupa weekendul cursei.

Fiecare user va avea dreptul sa inregistreze O SINGURA ECHIPA pentru fiecare CNP inscris in concurs. Inscrierile vor incepe in 28 februarie iar punctarea pilotilor pentru prima etapa va debuta sambata, 10 martie. Prin “etapa a concursului” se intelege perioada de timp dintre ziua de luni de dupa un Mare Premiu pana imediat dupa disputarea urmatorului Mare Premiu de Formula 1.

In cazul in care un jucator nu isi va accesa echipa intr-o perioada de trei saptamani, aceasta va fi stearsa din joc. Jucatorul respectiv se va putea reinscrie cu o noua echipa.

Orice tentativa de fraudare atrage dupa sine eliminarea din concurs a CNP-ului respectiv, fara drept de reinscriere.

Angajatii companiei organizatoare Imedia precum si rudele de gradul 1 ale acestora nu vor participa in concursul F1 Champ.

Desfasurare

Concursul se va desfasura pe perioada celor 17 etape ale CM F1 2007.

Sistemul de desfasurare va avea loc in stilul unei burse continue.

Punctajul fiecarui user va creste in functie de:

  • Stirile publicate in sectiunea de noutati a site-ului Automarket F1. Marja de crestere/descrestere maxima in urma unei informatii pozitive/negative va fi de maximum 30 de puncte. In cazul stirilor, cresterile/descresterile pilotilor nu afecteaza echipele din care acestia fac parte.
  • Rezultatele pilotilor/echipelor/pilotilor de teste din weekend-urile de cursa, pozitiv sau negativ.

NOTA: In cazul echipelor, procentele din antrenamente/calificari/cursa vor fi formate din MEDIA ARITMETICA A CRESTERILOR pilotilor acesteia.

Pilotii care NU INTRA in zona de punctare F1 Champ dar termina cursa vor primi, fiecare, cate 20 de puncte.

Pilotul care realizeaza Cel Mai Rapid Tur (CMRT) intr-o cursa va primi 150 de puncte bonus

Un pilot care abandoneaza (indiferent de cauze) va primi -20 de puncte. Aceste puncte NU VOR CONTA in calcularea punctelor pentru echipa pilotului.

O situatie speciala va avea loc in cazul pilotilor din Grupa Silver. Dintre acestia, cei care isi depasesc grupa de valoare in Antrenamentele Libere 1, 2 si 3 si Calificari (se situeaza mai bine decat locul 17), vor primi un bonus de 10 puncte. Aceste puncte se vor adauga, daca este cazul, punctelor primite pentru primele 8 pozitii in concurs.

 

EXEMPLE:

Adrian Sutil (Spyker) se claseaza pe locul 16 in calificari. Acesta va primi automat 10 puncte (Spyker va primi 5 puncte).
Scott Speed (Toro Rosso) se claseaza pe locul 8 in calificari. Acesta va primi automat 10 puncte + 20 puncte (ultimele aferente locului 8 in Calificari)
Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso) se claseaza pe locul 20 in calificari. Acesta nu va primi niciun punct bonus.

La testele organizate care au loc intre curse si la care participa cel putin jumatate din echipele de Formula 1, vor fi punctati primii cinci timpi ai fiecarei zile de teste cu 50, 40, 30, 20 si 10 puncte.

Echipele din care fac parte pilotii vor primi un punctaj egal jumatate din totalul punctelor realizate de pilotii lor aflati in sesiunea de teste.

Pilotii echipelor care participa la sesiuni de teste private sau care nu indeplinesc regula “jumatatii” (cel putin 6 echipe) nu vor fi punctati astfel, ci doar in legatura cu eventualele stiri despre acestia care apar dupa sesiunea de teste.

Schimbarile

Pe parcursul unei saptamani, se pot face schimbari oricand in componenta echipei, acestea urmand sa intre in vigoare in momentul efectuarii.

Este posibila o singura schimbare a unui item in cursul unei zile (fiecare pilot va putea fi schimbat o singura data, fiecare constructor o singura data, fiecare pilot de teste o singura data). Astfel, fiecare user va avea la dispozitie 9 schimbari zilnice.

In perioada dintre debutul evenimentelor din weekendul Formulei 1 (antrenamente libere 1, 2, 3, calificari si cursa) si momentul publicarii clasamentului pe site, userii NU VOR PUTEA SA EFECTUEZE SCHIMBARI IN ECHIPA.

NU VA EXISTA NICIO TAXA aferenta schimbarilor.

Clasamente

Vor fi doua tipuri de clasamente: de etapa si final.

Clasamentul de etapa se alcatuieste pe baza numarului de credite CASTIGATE in decursul unei etape de concurs (Ex: dupa etapa din Belgia va fi considerat castigator userul care a strans cele mai multe puncte din stiri si din evolutia pilotilor/echipei/pilotilor sai de teste in evenimentele oficiale).

Clasamentul final se genereaza pe baza numarului de credite aflat in dreptul echipei la finalul sezonului 2007 in Formula 1.

In cazul in care vor exista mai multi useri cu acelasi punctaj, departajarea lor se va face dupa data inscrierii la concurs, userii mai vechi avand prioritate. Daca si in aceasta situatie se ajunge la balotaj, castigatorii vor fi trasi la sorti, cu ajutorul calculatorului.

Clasamentele se vor publica pe sectiunea Automarket F1 la finalul fiecarui weekend de cursa.

Premii

Premii de etapa
  • Locul 1: 500 RON
  • Locul 2: 300 RON
  • Locul 3: 100 RON
  • Locurile 4-10: Tricouri Automarket-F1 Champ
Premii finale
  • Locul 1: Weekend all-inclusive la Marele Premiu de Formula 1 al Turciei 2008
  • Locurile 2-5: Cate un tricou F1 Champ si o fotografie cu autograf original semnata Peter Solberg (pilot Subaru WRC, campion mondial in 2004)
  • Locurile 6-50: Tricouri Automarket-F1 Champ

Comentarii (26)

  • intrebare?
    punctele acumulate pana in prezent raman valabile? ori va trebui sa pornim de la 0(5000)?
    0 0
  • re
    "In momentul in care se inscrie la concurs, fiecare user va primi 5000 de credite."
    0 0
  • ?
    Care e legatura intre Peter Solberg si F1?
    0 0
  • aha,
    pai este ok ,la etapa avem sanse egale cu totii...la general e greu,doar dak se fac greseli ...mare imortanta or sa aibe punctele acumulate intre etape...probabil ca acolo se va face diferenta.o idee buna oricum
    0 0
  • viitorul suna bine
    Ideea este buna, desi sunt inscris de la prima etapa ( am si un tricou acasa ), si am destule puncte sa ma desfasor. O sa fie mult mai interesant, datorita numarului mare de combinatii posibile, si a sistemului de punctaj mult mai flexibil. Bravo Mircea.
    0 0
  • deja avem o forma
    Deci silver primesc puncte daca isi depasesc situatia doar in antrenamente si calificari. Era superfain daca erau bonusate urcarile in clasament la finalul cursei, fata de grila de calificare. Desigur din cauza abandonurilor ...dar totusi in vremurile noastre nu mai sunt asa multe, puteau fi depasiri false dar un Kovy, un Rosberg ar fi punctat pe asta pentru ca ei vor mai in fata. Adica bonus pentru orice urcare in clasament, indiferent de echipa valorica.
    Deci nu va mai fi o saptamana de pauza? se intra direct de pe 9 pe acest format?

    Daca si salariile pilotilor ar fi in functie de cate depasiri fac....sa vezi ce spectacol am avea cursa de cursa.

    Apropo de premiu 1, eu gasisem o oferta ca ar fi cam 550euro un weekend cu tratament VIP in Turcia pt F1.
    0 0
  • Mircea
    Saptamana de pauza
    Ba da, va exista o saptamana de pauza. Este normal, trebuie sa va refaceti redical echipele.

    Bafta.

    Eu voi fi plecat putin din Romania, asa ca veti avea ocazia sa vorbiti cu colegii mei pe aici.

    Take care. Sunt baieti de treaba :)
    0 0
  • Mircea
    "trebuie sa va refaceti redical echipele" ...pai ce sa refacem dak o sa putem schimba in fiecare zii echipele si pilotii? ori am inteles eu gresit?
    0 0
  • BLONDU28
    super bine
    ma la rece este ceas sa vedem cum o sa fie atunci cand o sa fie aplicat
    0 0
  • silviukimi
    .
    Suna super, mai ales faza cu punctatul/depunctatul celor care termina/nu termina, si CMRT.
    0 0
  • da
    ii idee buna cu bonusurile. asa o sa conteze mult si grupa silver (vezi pilotii toro rosso in franta) abia astept sa intram pe sistemu' nou
    0 0
  • bravo
    kam ce am urlat eu pe forum se pune in aplikare..
    felicitari!!
    asha mai pleci de-akasa..
    0 0
  • jano_rajmond
    5000 la userii noi
    Eu chiar nu am castigat nicio etapa (nici macar nu am fost pe aproape), iar la general sunt pe 700 si ceva. Cu toatea astea am mai mult de 14.000.

    Ce sa faca un user nou cu 5.000?
    0 0
  • baiatu
    e bine.dar...
    e bine,totul e ok!dar cand o sa intram lunea viitoare sa ne refacem echipele,etc ar trebui pe langa user,parola sa introduceti pentru prima data si cnp-u!
    prima data sa-l bagam dupaia numai useru si parola!pentru securitate.ca poate mai sunt unii hecheri care stiu useru si afla parola,asha daca nu stie cnp-u nare cum sa intre in cont!macar prima data la prima autentificare sa faca chestia asta?
    CE ZICI MIRCEA,E OK?
    0 0
  • Mircea
    Nu e ok
    gata discutia cu CNP-urile. V-am raspuns la asta o data. Toate mesajele legate de CNP vor fi considerate spam de acum si vor fi sterse.

    Bafta si keep your team clean!
    0 0
  • Bravo
    Multumesc Mircea ptr noul regulament.
    Acum fiecare din noi are sansa de a termina pe primul loc intr-o etapa. Asta imi doream.
    0 0
  • castig
    :)))
    ce bine imi pare,ca voi castiga si eu!!
    o sa il iau mereu pe alfonso si pe raikkonen si inca un fraier!o sa vina toate premiile la mine gramada:))
    ce sa va fac sa va dau mintea mea capul meu :))
    be romanian people
    e perfect...cel putin deocamdata
    0 0
  • Ptr casting
    Citesti si degeaba citesti.
    Scrie negru pe alb ca nu iti poti alege decat UN SINGUR PILOT DIN GRUPA DE PLATINA.
    Adica in cazul tau. Ori alonso ori raikkonen.
    0 0
  • schumacher13
    Declaratiile lui Culthard ???
    Mai sunt stiri foarte importante care nu au aparut si in stiri la noi ...
    O sa mai apara stiri din 03.07.2006 ???
    0 0
  • stiri !!!
    Vettel
    Mclaren vs Ferrari
    Senna + Prost
    Ralf

    ...

    Aceste stiri sunt foarte importante, nu pot sa inteleg cum de nu le-ati postat si voi la stiri.
    0 0
  • @casting
    Alfonso asta e ceva pilot de teste la ceva echipa? :))
    0 0
  • aiurea
    Nu este normal sa schimbi regulamentul IN TIMPUL DESFASURARII CONCURSULUI !!! Sau nu ??
    0 0
  • @dardu
    Zbieri degeaba, au facut-o si altii, daca interesele o cer orice se poate...
    0 0
  • de fanica
    Eu nu "zbier" , da' trec cu vederea ca am impresia ca esti de partea mea !!
    0 0
  • catavencu
    e aiurea!
    e aiurea!acum mi-am dat seama:iti iei cate un pilot,o chipa si un pt din fiecare grupa!!
    eu credeam ca poti sa-ti iei din prima grupa pe toti trei,de exemplu :)) !
    iubesc tradarea,dar urasc pe tradator :)) by farfuridy & scrisoarea pierduta !!
    ce porcarie??
    0 0
  • Nu respectati regulamentul !
    Pana la regulamentul nou, de ce nu-l respectati pe cel actual ?
    Scrie pe site ca sambata dupa ora 17 schimbarile sunt permise, si acum, la 17:19 imi tot apare ca schimbarile nu sunt permise in timpul evenimentelor oficiale. Care evenimente ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru