F1: Honda, furnizor de motoare pentru Aston Martin din 2026

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 24.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda revine în Formula 1 ca furnizor de motoare, dar nu pentru Red Bull Racing ci pentru britanicii de la Aston Martin. Revenirea niponilor se va întâmpla în 2026.

După ce Max Verstappen a câștigat titlul mondial la piloți, în 2021, Honda s-a retras, în mod surprinzător, din Formula 1. Desigur, nu de tot, pentru că niponii au continuat să le ofere suport tehnic celor de la Red Bull Racing.

În 2026, atunci când regulamentul Formulei 1 se va schimba, Honda a anunțat că revine în Marele Circ ca furnizor de motoare. Dar nu pentru Red Bull Racing, ci pentru Aston Martin.

Potrivit reprezentanților companiei, Honda se va folosi de experiența acumulată în Formula 1 pentru a dezvolta, inclusiv, un model sport, de stradă, cu zero emisii. Cel mai probabil este vorba despre a treia generație NSX.

Tot în 2026, Audi va intra în Formula 1 alături de Sauber. Și Porsche intenționează să se alăture Marelui Circ, dar constructorul din Stuttgart nu a găsit încă o echipă alături de care să concureze.

via Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru