F1 Malaezia, calificari: Jenson Button in pole position!

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 04.04.2009
Sesiunea de calificari din Malaezia a fost dominata din nou de Brawn GP: Button va pleca primul in cursa. Britanicul e urmat de cele doua masini Toyota, care profita de retrogradarile lui Vettel si Barrichello.

Jenson Button a reusit sa obtina astazi, in calificarile Marelui Premiu al Malaeziei, cel de-al doilea pole position consecutiv in acest sezon si al cincilea din cariera sa, terminand in fata tuturor dupa ce a dominat clar toate cele trei parti ale sesiunii de calificari de la Sepang. Desi pe locurile 2 si 3 au terminat Vettel si Barrichello, acestria vor fi retrogradati cu 10, respectiv 5 pozitii pe grila, astfel ca in spatele lui Button vor sta pilotii Toyota Jarno Trulli si Timo Glock. Dezamagirile sesiunii s-au numit, din nou, McLaren si Ferrari.

Q1

Calificarile au inceput cu o surpriza enorma. Felipe Massa a fost eliminat inca din Q1, inregistrand abia al 16-lea timp. De altfel, monoposturile Ferrari au avut probleme mari, Kimi Raikkonen evitand in extremis eliminarea (pozitia a 14-a). Massa nu iesise pe pista decat la inceputul sesiunii, pentru doua tururi, timpul sau (1:35.674) fiind considerat suficient de bun pentru a-l promova in Q2. Din pacate pentru pilotul brazilian, acesta s-a vazut eliminat de Sebastien Bourdais, care a trecut in fata cu cateva secunde inaintea finalului sesiunii.

Pilotul Ferrari nu a fost insa singura vedeta care s-a vazut infranta dupa Q1, Nelson Piquet alaturandu-se si el grupului restrans de cinci piloti care au fost nevoiti sa priveasca restul calificarilor de la boxe. La final, primii iesiti din joc au fost, in ordine inversa, Buemi, Sutil, Fisichella, Piquet si Massa.

Q2

A doua sesiune a calificarilor a iesit in evidenta prin timpul extrem de bun realizat de Jenson Button la volanul monopostului sau Brawn GP (1:33.784), acesta fiind cu aproape doua secunde mai bun decat recordul din antrenamentele libere, realizat vineri de Kimi Raikkonen. Britanicul a fost urmat de Trulli, italianul continuand sa impresioneze si in calificari, dupa un weekend excelent. Surprizele neplacute au venit din partea celor doua masini McLaren, Hamilton si Kovalainen terminand pe locurile 13, respectiv 14. Celor doi li s-au alaturat Bourdais (15), Nakajima (12) si Heidfeld (11).

Q3

Jenson Button a confirmat forma de exceptie in ultima parte a calificarilor, terminand in fata lui Jarno Trulli, care a prins pozitia a doua in ultimul tur rapid.

Pe trei si patru s-au clasat Vettel si Barrichello, cei doi urmand sa fie insa retrogradati cu 10, respectiv 5 pozitii. In aceste conditii, de pe pozitia a treia va pleca Timo Glock, urmand de Rosberg si Kubica. Grila de start va continua cu Raikkonen si Alonso, care vor incepe cursa de pe locurile 6 si 7.

CLICK AICI pentru a consulta grila de start in Marele Premiu al Malaeziei.

Comentarii (18)

  • @admin
    Ferrari pe niste locuri dezamagitoare. Ne-au dat sperante de revenire dar se pare ca a fost un foc de paie. Brawn GP din nou la inaltime. Bravo lor! Nu poti fi sigur de ordinea primilor 7-8 piloti. Dupa ce ieri am mers cu Trulli si mi-am luat teapa astazi l-am schimbat si am luat o teapa si mai mare. Banuiam ca va merge bine dar nu am nimerit ziua.
    P.S.Nu inteleg ce sunt cu punctele cu minus la pariuri pe coloana pentru pariuri viitoare, adica pentru ziua de maine. Ceva nu este in regula.
    0 0
  • @admin
    ai uitat de webber care va pleca pe 5 ;)) deci,raikkonen pe 7,urmat de barrichello si apoi alonso. sursa www.Formula1.com :)
    0 0
  • brawn in top
    bravo button,felicitari brawn!
    0 0
  • ctlnmihai
    Jenson Button in pole position
    Felicitari BrawnGp din nou ..Mclaren a repetat ,,performanta'' de la Melbourne ,in timp ce Ferrari si Renault au dezamagit -si cand spun asta ma refer k testele efectuate dadeau sperante acestor 2 echipe si numai datorita celor 2 piloti penalizati au reusit sa urce 2 locuri mai sus.interesant e k Alonso daca nu ma insel n-a facut nicio tura in q3 .Oricum daca maine va ploua se pot intampla multe..
    0 0
  • teapa
    mi-am luat cea mai mare teapa cand inainte de calificari l-am selectat pe massa si ferrari sperand ca va reusi pole, dar macar mi-a iesit trulli si toyota.
    0 0
  • echipele.......
    cred ca ar trebui dupa acest mare premiu ar trebui schimbat echipele si pilotii ca unii merita sa fie undeva mai sus iar altii mai jos. E doar o parere
    0 0
  • sharky ...
    OMG ! iti doresc sa repeti performanta de la shakir :D ! [vrei veioza imprumut sau crezi ca merge cu atacul pe ultimul lap ? =)) ] p.s. this time random is forbbiden !!!
    0 0
  • Mircea...
    A "derapat" putin softul vis a vis de pariuri. Apar dublu afisate [sper ca numai afisate ?] la "echipa mea", iar la clasament afiseaza aberatii ... poate s-a "incins" de la valul de caldura din Sepang :D
    0 0
  • alonso
    eu cred ca cei de renault au optat pt o singura oprire in cursa altfel nu se explica prestia lui din q3 si tind sa cred ca au facut foarte bine mai ales dak va ploua
    0 0
  • oare chiar asa e de greu ?????
    oare chiar asa e de greu sa ne bage si pe noi cineva in seama ?

    Sectiunea GRILA DE PUNCTARE si sectiunea REGULAMENT nu se incarca deloc ! Putem primi lamuriri in acest sens ?

    Multumesc anticipat !
    0 0
  • @ravas11
    O sa para o scuza stupida, dar este pur si simplu realitatea: baietii de la Electrica s-au gandit sa intrerupa furnizarea energiei electrice chiar astazi in zona in care se afla serverele care gazduiesc site-ul Automarket. De aceea astazi au existat numeroase probleme in accesarea site-ului, iar grila de punctare si regulamentul sunt gazduite pe un alt server, care este inca afectat de probleme. Ne cerem scuze pentru aceste probleme, chiar daca echipa Automarket nu are nicio vina in acest caz. Speram ca lucrurile vor reveni la normal in cel mai scurt timp.
    0 0
  • Dani ...
    Ori gasiti o sponsorizare ori va cumparati niste UPS-uri :P. Insa pariurile afisate aiurea este indoielnic sa fie de la caderea de curent ...
    0 0
  • salut
    mie imi spune caam 0 pariuri,insa nu ma lasa sa fac pariuri pentru maine mai mult de 10 pcy!lasand asta la o part,cred ca dupa a 3-a cursa sa se mai interzica rotal a face schimbari,asa e ca si cum ai juca la pariuri,nu are nimic de a face cu'meseria'de manager!in alta ordine de idei ma bucur ca infumuratilor de la Ferrarisi Alonso,au capotat astazi!eu ma bucur cand orice echipa ii bate pe cei de la ferrari:)
    0 0
  • ctlnmihai
    Jenson Button in pole position
    Fanii Ferrari nu prea s-au auzit.Ieri dupa primele antrenamente erau in culmea fericirii..:D :D
    0 0
  • punctare calificari
    Am fost punctat cu 120 p. ??? De ce? Echipa mea Raikkonen-Ferrari;Trulli-Toyota;Nakajima-Torro Rosso.Astept raspuns!
    0 0
  • :|
    dezamagit de ferrari....macar bine k a intrat in top ten kimi....pacat de massa....sa speram ca vor face cat de cat o cursa frumoasa
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Scuderia
    Dezamagit? Pai de ce? Baietii fac tot ce se poate. Mai si gresesc dar asta este viata, pana la urma. Sa fie sanatosi sa le mearga masina si evident sa rezolve problemele la ea.
    0 0
  • @michelle_b
    nu cred...i have a bad feeling :) bafta si inspiratie maxima :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru