Ferrari a descoperit cauza abandonului lui Raikkonen

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.08.2008
Motorul lui Kimi Raikkonen a cedat in timpul cursei de la Valencia din cauza axului cu came, problema fiind identica cu cea intampinata de Felipe Massa in Ungaria.

Maranello a fost luni gazda unei intalniri a oficialilor Ferrari, care au analizat rezultatele Scuderiei de la Marele Premiu la Europei.

In urma analizelor tehnice, la care a participat si presedintele Luca di Montezemolo, Ferrari a confirmat ca axul cu came al motorului lui Kimi Raikkonen s-a rupt in timpul cursei de la Valencia, provocand abandonul campionului mondial.

Inginerii analizeaza in continuare motivele acestei defectiuni, insa este lesne de inteles ca problema finlandezului este similara cu cea intampinata de Felipe Massa in Marele Premiu al Ungariei .

Inginerii au fost constienti de riscurile pe care le prezinta motorul 056 amplasat pe masina lui Raikkonen, intrucat axul cu came a provenit din acelasi lot cu cel utilizat de Massa in Ungaria. Motorul lui Raikkonen a fost la a doua cursa, insa schimbarea acestuia inaintea cursei de duminica ar fi fost riscanta, intrucat finlandezul ar fi plecat din spatele grilei.

In alta ordine de idei, Ferrari va incepe inca de marti testele pe circuitul de la Monza, cand pilotul de FIA GT Andrea Bertolini va testa monopostul F2008.

Pentru acest lucru, Ferrari se va baza pe al doilea "joker" din cei patru disponibili pentru teste, conform regulamentului FIA.

Testele oficiale de la Monza vor incepe insa miercuri, cand Felipe Massa va pilota monopostul, urmand ca Raikkonen sa preia comanda vineri, in ultima zi.

Comentarii (6)

  • s-a rupt "con rod"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Connecting_rod

    daca mai are importanta
    0 0
  • teste teste
    da BERTOLINI nu figureaza la f1 champ..,asa ca ..ne orientam spre alte...........motoare..
    0 0
  • astia nu mai stiu cum sa minta..de la ferrari
    "axul cu came a provenit din acelasi lot cu cel utilizat de felipe massa in ungaria"....imedia dupa ce s-a descoperit cauza abandonului lui massa din ungaria de akum 3 sapt s-a spus ca axul cu came folosit de kimi nu este din acelasi lot cu cel a lui felipe, acum se spune fix invers...
    0 0
  • mai baieti...
    limba engleza, asa cum zice horted... con. rod adica BIELA! nu axul cu came!
    0 0
  • debandada
    asta este cuvantul de ordine la ferrari anul asta.acum 3 sapt se spunea ca axul cu came de pe motorul lui kimi este din alt lot.acum se sustine contrariul.la monte carlo kimi a fost penalizat cu o trecere prin fata boxelor ptr ca mecanicii nu i-au schimbat pneurile de ploaie la timp.la magny cour au avut o strategie catastrofala tot cu kimi cand la primul pit stop nu i-au schimbat pneurile de ploaie.si lumea se mai intreaba de ce kimi are rezultate proaste.cu siguranta are si el partea lui de vina ptr acest lucru dar vina cea mare o poarta cei de la ferrari in special cei cu putere de decizie.cineva trebuie sa plateasca ptr aceste lucruri.mi-e teama sa nu fie kimi acela.
    0 0
  • Ce masini de cacat....
    cum e masina asa este si pilotul si la Spa sa abandoneze amandoua tomatele ce frumos ar fi !!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru