Ferrari dezmint zvonurile despre motorul imbunatatit

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.05.2008
Un oficial al Scuderiei Ferrari a negat ca echipa si-a imbunatatit motorul prin ocolirea regulamentului, care interzice dezvoltarea motoarelor pana in 2013.

Presa internationala a speculat vineri ca Ferrari au invocat imbunatatirea fiabilitatii pentru a opera modificari majore la motorul monopostului F2008, desi regulamentul FIA prevede "inghetarea" motoarelor cel putin pana in 2013.

Astfel, s-a speculat ca motorul V8 utilizat de Ferrari in 2008 este cu pana la 25 de cai putere mai puternic decat versiunea de anul trecut .

Totusi, un oficial Ferrari care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat ca performantele Ferrari din ultimele 3 curse se datoreaza sistemului de ulei. "Pur si simplu noul nostru sistem de ulei functioneaza mai bine. Uleiul curge mai repede si produce mai multa putere", a explicat sursa.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Scuderiei, Luca Colajani, a declarat: "Totul a fost facut in conformitate cu regulamentul".

Comentarii (24)

  • ?
    Si totusi de ce a fost penalizata echipa?daca acesta a fost doar un zvon?
    0 0
  • Pentru ce?
    Din ce cauza sunt puncte in minus? Care este logica?
    0 0
  • @naikum
    Ferrari au primit 7 puncte la stirea de vineri in care se discuta despre aceasta posibilitate. La aceasta stire, cele 7 puncte le-au fost retrase (-7 puncte). Ferrari au mai primit 3 puncte pentru sistemul de ulei imbunatatit. in cocluzie, punctajul pentru acesta stire este -7 puncte + 3 puncte = -4 puncte.
    0 0
  • da' de ce cu -
    nu inteleg de ce cu minus( oi fii io mai prost ) dar pur si simplu omu ala de la ferrari zice ca si-au facut treaba cum trebuie. ce e rau in asta, mai ales ca acuzatiile celorlalti care au zis ca ferrari au umblat la motor sunt nedemonstrate. explicati-mi pe indelete ca nu inteleg
    0 0
  • Automarket
    "Rosberg: "Nu suntem pregatiti 100%""... Urmarea: Ambii piloti PLUS Echipa Williams sunt punctati cu PLUS... La stirea asta, care prezinta UN ZVON (vezi "a specula" in DEX), urmarea e ca Ferrari sunt depunctati.
    0 0
  • dar mario theissen
    NU FACE PARTE DIN ECHIPA FERRARI OAMENI BUNI ! ar trebui -7 ferrari
    0 0
  • @npacurar
    ai citit stirea cu rosberg? ce declara? nu cumva ca au facut progrese vizibile, dar nu sunt inca 100% pregatiti? nici eu nu am citit stirea, nici eu nu am avut vreo parte punctata la aceasta stire, dar rezultatul punctajului reiese din ce declara omuletul. iar daca omuletul face progrese impreuna cu ceilalti, inseamna +. apoi, nimeni nu te obliga sa stai si sa joci aci. mai e vorba si de strategie, si de timp alocat site'ului, si de noroc, si de tot ce vrei tu. daca nu iti convine tie, sigur convin celorlalti (vezi cei ce puncteaza aproape max in fiecare zi). eu unul in ultima sapt., am avut timp sa urmaresc stirile, si parerea mea ca rezultatele s'au vazut. in concluzie, casa face regula. BR BogyM.
    0 0
  • domnule popescu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    dupa rationamentul de mai sus, ar trebui sa ia si Theissen -3p, nuuuuuuuu???? sunteti mai mult decat penibili......in stirea de vineri se afirma ca "Regulile referitoare la inghetarea motoarelor nu permit foarte multe dezvoltari".......daca s-au incadrat in regulament si nimeni dn FIA nu-i condamna, faceti voi asta???.... acum le luati puncte doar ca le-ati dat...... CINE TREBUIE SA CASTIGE ANUL ASTA???????
    0 0
  • ......
    bravo laura
    0 0
  • @npacurar
    Mai multa atentie la limbajul folosit atunci cand iti exprimi pararea. Data viitoare te vei alege cu un avertisment.
    0 0
  • @laura_vis05
    Nu condamnam pe nimeni. Noi va prezentam informatiile asa cum sunt ele publicate. Repet, la stirea anterioara Ferrari au primit 7 puncte pentru ca s-a speculat ca au un motor mai puternic. In realitate, nu au un motor mai puternic, motiv pentru care cele 7 puncte le-au fost retrase. Inainte de a critica punctajul, cititi cu atentie cele doua stiri si veti intelege situatia.
    0 0
  • @d-lui administrator d.p
    Sunt explicatii aberante, dar asta este..., administratorul face cum doreste !
    0 0
  • incurcate sunt caile administatorilor
    in stire omuletu ala anonim zice: "...Uleiul curge mai repede si produce mai multa putere" dupa care adminu zice: " In realitate, nu au un motor mai puternic, motiv pentru care cele 7 puncte le-au fost retrase". deci se apasa ambreiaju, se baga a-ntaia, se trage frana de mana, se accelereaza puternic si se da drumul la ambreiaj brusc... rezultatu f1 champ( fara controlu tractiuni de anul asta incolo )
    0 0
  • Subiectivism
    In comentariile de pe Forum va spuneam despre acest subiectivism excesiv si nevoia unor criterii obiective si... la vedere. Ceea ce nu inteleg este frustrarea pe care o manifestati cand cineva incearca sa va sesizeze o inadvertenta. De ce trebuie sa recurgeti la amenintari? Sa intelegem ca v-ati pierdut rabdarea sau v-ati epuizat argumentele !!
    0 0
  • punctaj
    linistiti-va oameni buni si resemnati-va.aici se fac blaturi mai rau ca la fotbal.
    0 0
  • mircea
    Mircea Mester
    Prieteni,

    Atunci cand am gandit concursul asa cum este el in acest moment am ales sa nu publicam pe site grila punctajelor pentru ca asta nu ar mai insemna o potentiala sursa de puncte dupa o strategie bine delimitata, ci pur si simplu o vanatoare oarba de stiri. In conditiile informatiei pe care o aveti mai sus, punctele le-au fost retrase celor de la Ferrari pentru a egala marimile si pentru ca intreaga poveste legata de motorul Ferrari sa se incheie pe zero, asa cum s-a incheiat si in realitate.

    Exista, intr-adevar, unele stiri la care punctajele sunt greu de acordat. Asta pentru ca acele stiri implica informatii contradictorii si nu poti, ca redactor, sa fii intotdeauna in asentimentul userilor. Poate vezi partea plina a paharului in timp ce ceilalti vad partea goala a sa. Nu exista si nu va exista vreodata o solutie la acest tip de stire.

    Pana una alta, ca sa ii raspund lui angusyoung, ar fi genial ca in fotbalul despre care vorbesti sa existe blaturi ca in F1 Champ. Am avea cel mai curat fotbal din lume.

    Nu cred ca vreunul dintre cei care au castigat pana acum in acest concurs a fost ajutat cumva, a cunoscut indeaproape vreun redactor sau a primit informatiile inainte ca ele sa fie publicate pe site. Pur si simplu e un joc de strategie, nimic mai mult. Incercam sa facem tot ce se poate pentru ca userii nostri sa se simta bine jucand in acest concurs. Insa, ca intotdeauna, acolo unde la mijloc sunt bani exista si neintelegeri. Dar ne asumam si asta.

    In ceea ce priveste asa-zisele amenintari, chill. Administratorii concursului nu ameninta pe nimeni. Ei doar avertizeaza si elimina din concurs, in cazuri extreme. Pentru ca e aiurea sa lucrezi la un concurs timp de un an non-stop si apoi sa fii batjocorit pe propria plantatie. Sper ca intelegeti mesajul.

    Multumesc.
    0 0
  • ????????????????????
    "Presa germana sustine ca Scuderia Ferrari si Renault sunt interesate de serviciile pilotului BMW-Sauber, Robert Kubica." - luni 05.05....zvon necomfirmat

    "Defectiunea la roata care a provocat accidentul lui Heikki Kovalainen in MP al Spaniei a fost cauzata de o piatra care s-a infiltrat in interiorul rotii." - 29.04......zvon infirmat de stirea din 08.05.......McLaren +3 si -5????????????

    ATENTIE!!!!!..........situatie SIMILARA :
    "Sebastian Vettel are sanse sa piloteze la Red Bull din sezonul 2009, dupa ce si-a impresionat sefii in acest debut de sezon." - stire din 16.04
    "Sebastian Vettel a refuzat sa comenteze speculatiile potrivit carora va concura pentru Red Bull Racing incepand din 2009." - stire din 22.04.........rezultat: Vettel +9,Red Bull +3 si Vettel +3.................QED
    0 0
  • @ Mircea Mester
    respect pt ceea ce faci.....dl popescu era problema....stirile greu de punctat nu le mai dati, oricum nu sunt date toate care apar.........problema este ca nu se procedeaza in acelasi mod intotdeauna si asta are un caracter partinitor.........
    0 0
  • @ Daniel Popescu
    Gentle reminder: Ati mai publicat/punctat cumva vreo stire despre cursa nr. 2 de GP2 de la Barcelona din weekendul 25-27 aprilie 2008 castigata de Kobayashi, si in care Buemi a veniit pe locul 2 ?!?! Daca da, dati-mi si mie linkul, vorba aia... ;) Si dupa aia, putem vorbi despre obiectivism/subiectivism in alegerea stirilor pe Automarket.... Iar daca aveti impresia ca daca ma eliminati din concurs o sa imi fac sepuku, va inselati amarnic... Inseamna ca VOI chiar habar nu aveti de ce ati organizat acest concurs si acest site... So, be my guest, just go ahead and do it. Who cares?
    0 0
  • Mai mai
    Lasati adminii sa-si faca treaba ca stiu ei ce fac....aici au dreptate pana la urma acele - puncte nici nu exista daca luam toate stirile in considerare despre motorul imbunatatit.
    0 0
  • @ Daniel Popescu
    Ah!... Era sa uit: "multumesc" ca mi-ati cenzurat comentariul de la ora 13:27; o dovada vie ca unii inca traiesc in comunism si cenzura CHIAR functioneaza. ;)
    0 0
  • @ bogym05 10.05.2008, 13:35
    Ai citit stirile degeaba... N-ai inteles nimic. Such as shame! :(
    0 0
  • mircea
    Cenzura
    Libertatea de opinie se opreste, pe acest site, la comentarea stirii respective. De asta exista sectiunea de comentarii. Pentru orice altceva exista mailul oficial al organizatorilor (era sa scriu "Mastercard"). Nu suntem pe camp sa racnim tot ce ne sta prin cap. Ar trebui sa "cenzurez" si incercarea ta nereusita de abordare a limbii engleze din precedentul comentariu? Ma mai gandesc.Mircea.
    0 0
  • "Cenzura" si "Mircea Mester" de Mircea
    In conditiile existentei " propriei plantatii ", a respingerii ab initio a parerilor contrarii, a detinerii monopolului adevarului si a caracterului " interesat ", sub aspectul "castigului" financiar, care ar genera neintelegeri, nu voi mai interveni in viitor cu pareri proprii. Pacat!! V-am admirat pentru eforturile in organizarea si desfasurarea acestui concurs si pentru rezultatele de pana acum.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru