Ferrari îl propulsează pe Hulkenberg la Sauber pentru un posibil contract viitor

de Daniel Popescu
Joi, 18.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari şi-a folosit influenţa pe care o are la Sauber pentru a-i oferi lui Nico Hulkenberg unul dintre locurile în cadrul echipei, cu scopul de a-l monitoriza cu atenţie pentru un posibil contract viitor.

Presa internaţională speculează de mai mult timp că Nico Hulkenberg va fi unul dintre cei doi piloţi ai echipei Sauber pentru sezonul viitor, acesta urmând să-l înlocuiască pe Sergio Perez, care a semnat deja un contract cu McLaren.

Potrivit unor informaţii dezvăluite joi de publicaţia Autosport, transferul lui Hulkenberg de la Force India la Sauber a fost influenţat de Ferrari, care furnizează motoarele şi sistemul KERS pentru echipa de la Hinwil. Scopul italienilor este să-l monitorizeze pe german în perspectiva unui contract viitor, poate chiar pentru sezonul 2014 ca înlocuitor pentru Felipe Massa.

Monisha Kaltenborn, şeful echipei Sauber, a refuzat să comenteze speculaţiile, însă a admis că obiectivul elveţienilor este să continue progresele arătate în acest an.

"Pentru echipa noastră, prima provocare este să menţinem nivelul competitiv foarte bun din acest an. Vrem să menţinem acest ritm şi încet-încet să progresăm. Cu toţii avem ca obiectiv să ajungem mai sus", a declarat ea.

Urmareste Automarket
Autosport susţine că Force India avea opţiune pentru prelungirea contractului lui Hulkenberg pentru sezonul 2013, însă aceasta era condiţionată de ocuparea locului şase în clasamentul constructorilor.

Cu patru curse înainte de finalul sezonului, Force India ocupă doar locul şapte în clasament, chiar în urma celor de la Sauber, de care îi despart 27 de puncte, dificil de recuperat de o echipă care nu a terminat mai sus de locul patru în acest an.

Sauber a obţinut până în prezent patru podiumuri, dintre care trei cu Perez şi unul cu Kamui Kobayashi.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • "să-l înlocuiască pe Sergio Perez, care a semnat deja un contract cu Sauber." Adica cu McLaren :)
    13 1
  • Hulkenberg, un caporal cu bastonul de maresal in ranita.
    18 1
  • Dar ce-au inceput sa se sape filierele Ferrari si Mercedes...isi fura pilotii intr-o mare veselie. Primul a fost Perez, care a abandonat barca, mai nou Ferrari incearca sa umple golul cu Hulkenberg...mde, daca nu au luat o decizie cand trebuia, asta e, acuma da-i si peticeste. Dar, cine stie, nici germanul nu e de lasat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru