Ferrari: "Massa nu are putina benzina!"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 28.09.2008
Inginerul de cursa al lui Felipe Massa, Rob Smedley, a negat ca brazilianul a dominat autoritar calificarile de sambata pentru ca a utilizat foarte putin combustibil.

Massa a reusit un timp senzational in calificarile pentru Marele Premiu al statului Singapore, pilotul Scuderiei Ferrari fiind cu peste sase zecimi de secunda mai rapid decat rivalul sau, Lewis Hamilton.

Diferenta foarte mare dintre cei doi artizani ai luptei pentru titlu a condus la ipoteza ca Massa are foarte putina benzina in rezervor, insa acest lucru a fost negat de Rob Smedley (foto), inginerul sau de cursa.

Britanicul sustine ca strategia echipei a fost perfecta. "Speram ca am luat decizia cea buna in privinta strategiei, cel putin asa credem", a declarat Smedley pentru televiziunea ITV. "Nu am fost prostuti sa incercam doar sa obtinem pole positionul, totul a mers ca la carte".

Pole positionul reusit de Massa se poate dovedi decisiv in lupta pentru victorie, intrucat cei mai multi piloti au marturisit ca depasirile vor fi dificile in Singapore. De altfel, circuitul Marina Bay este cel mai lent din calendarul Formulei 1, cu exceptia celui de la Monaco.

Comentarii (21)

  • @dani
    Massa said after qualifying that he would have run more fuel in Q3 "with hindsight" :P
    0 0
  • hmm
    sa nu uitam ca ieri la boxele ferrari a fost si "micul napoleon"si era foarte prins in monitoare deci strategie prea buna pt cursa asta,oare ce mai spun fanii mclaren acum?eu zic ca au emotii mari de tot o dubla ferrari aici si o graseala a lui lewis(ieri in calificari a trecut la mai putin de o palma de un zid)ar fi perfecte.
    0 0
  • ramane de vazut
    ..................
    0 0
  • ...................
    Nu stiu cum massa cu fata aia de handicapat poate conduce o masina,dar sa mai si castige.....singura explicatie ar fi ca el e doar mascota si masina i-o conduce schumacher de la distanta.............
    1 0
  • NeoGalaxy
    @Saracii fani McLaren
    Ce nu inteleg fanii McLaren este ca singurul noroc pe care l-au avut pana acum a fost ca noua echipa manageriala de la Ferrari nu are nici macar 10% din experienta celor care au condus destinele acestei echipe. De fapt singurul noroc pe care l-a avut Lewis pana acuma a fost ca cei de la Ferrari pur si simplu nu au stiu sa-si foloseasca impresionantul lor potential la maxim. Ca dovada ca in echipa au fost luat o gramada de decizii nu numai gresite dar si care ne-au costat o gramada de puncte.

    Pana la urma ceea ce conteaza este ca echipa pare sa-si fi revenit si sper ca in cursele viitoare sa vedem strategii si decizii perfecte. Pana la urma a castiga o cursa inseamna mai mult decat o depasire sau o schimbare de pneuri.

    Forza Ferrari!

    Sper sa ploua ca sa vedem daca au reusit sa rezolve problema cu spatele monopostului. Pentru cei experti pe aici, nu stiu cat v-ati uitat la aceste curse de Formula 1, dar monoposturile Ferrari au de foarte mult timp o problema cu spatele monopostului mai ales pe ploaie. De aia nici Kimi si nici Felipe nu reusesc sa tina masina pe ploaie. Asa ca sa lasam un pic discutiile referitoare la baletul pilotilor Ferrari pe ploaie. Nu tine doar de talentul lor de a conduce pe ploaie, tine si de comportarea masinii pe acest tip de circuit.

    Weekend placut in continuare si sa sper sa ne distram urmarind cursa de astazi :)
    0 1
  • NeoGalaxy
    @Kova
    Kova, impotenta ta de a spune ceva interesant sau de a incerca sa speri la altceva decat abandonurile echipei adverse sunt de un patetism impecabil. Dar nu esti singur, Hakkinen te urmeaza cu pasi repezi. Baieti, felicitari! Ati devenit tot ce urati la fanii Ferrari! Sincere Felicitari!
    0 0
  • @hakkinen
    Nu stiu cum te poti exprima in felul in care o faci, doar daca esti total lipsit de bun simt. Poti fi fanul unei echipe sau unui pilot fara sa aduci jigniri. Iar fata aia de handicapat a lui Massa ai sa o vezi pe prima treapta a podiumului dupa-amaiaza, asa ca obisnuieste-te cu ea.
    0 1
  • @kova
    Tipii care se exprima ca tine trebuie ori eliminati ori ignorati.
    0 0
  • Kova
    Ti-ai dat inca o data masura valorii. Bye!
    0 0
  • SLOW DOWN...
    Fratilor, aloooo, ce-ati patit?! Stam calmi, gandim problema/cursa si nu ne injuram, ca nu suntem animale... Ce urmeaza, sa ne intalnim undeva si sa ne dam in cap?! Eu zic ca e mai sanatos sa ne respectam si sa avem decentza! Succes tuturor si... hai sa uitam de atitudinile ostile, nu ajuta pe nimeni, la nimic, ba din contra! Deci... CALM baieti, ca nu traim si nici nu murim din asta!
    0 0
  • kova
    De ce trebuie sa raspunzi provacarilor lui neogalaxy? De ce nu-l lasi sa faca ce stie el cel mai bine, adica sa vorbeasca (scrie) de unul singur!
    0 0
  • masa
    daca e atat de bun pe cat il lauda macaronarii de ce naiba are cota mai slaba la pariuri? Adica 3.25 fata de 2.50 cat are Hamilton, DESI Lewis pleaca al doilea? Deci nici cand pleaca primul el nu este creditat cu mari sanse la victorie?
    Repet intrebarea mea clasica: CUM POATE CINEVA SA FIE FAN masa?
    0 0
  • @raluca_s
    Lasa-i te rog in pace pe acesti "cai cu obloane" care nu vad decat in fata.....Cunosc o multime de fani ferrari care recunosc si ei ca massa nu e pilot.....asa ca daca eu il critic,sunt "lipsit de bun simt"....cei care joaca la pariuri sunt in general impartiali,reflecta mult mai bine nonvaloarea lui massa.
    0 0
  • da da
    ziceti bodaproste ca sa lovit piquet ca nul mai prindea hamham pe felipe nici in 3 zile,stati k vine kimi tare de tot pe el...=))
    0 0
  • Tare masa.. un adevarat pilot!
    Ha ha ha .. ce tare pilot e massa asta .. bine ca nu a plecat cu tot standul dupa el..... vai de noi
    0 0
  • super piloooot ........
    cel mai idiot si josnic pilot care a existat in F1 vreodata ! Disperatul pleaca cu furtunul dupa el si il face pe Sutil sa intre in zid......eu i-as interzice sa mai piloteze.......
    1 0
  • :)
    :))
    0 0
  • :)
    :))
    0 0
  • masa nu avea putina benzina
    A vrut sa ia pompa cu el. lol :)))
    0 0
  • @hakkinen
    nu stiu dc nu il suporti pe massa....trebuie sa recunosti k ii mult mai rapid decat hamilton in calificari...dak massa ii fatarau atunci de ce nu l-a depasit hamham la monza..nici in cursa nici in calificari...nu pot sa imi dau seama cum tii cu un pilot ord...care nu vede culoarea ROSIE...stiti voi la ce ma refer
    0 0
  • scuze
    orb
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru