Ferrari: "McLaren a beneficiat, probabil, de datele confidentiale"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.07.2007

Ferrari considera ca avantajul pe care McLaren il are in prezent in clasamentul constructorilor se datoreaza faptului ca seful departamentului de design, Mike Coughlan, s-a aflat in posesia unor documente confidentiale ale Scuderiei.

Pentru prima oara de la inceputul scandalului de spionaj, Ferrari si-a exprimat un punct de vedere oficial cu privire la acest caz.

Ferrari a trimis Inaltei Curti din Londra un document oficial in care afirma ca echipa anglo-germana a beneficiat de materialele furate si descoperite ulterior in posesia lui Coughlan.

"Diferenta dintre cele doua echipe in clasamentul constructorilor este atat de mica incat este foarte probabil ca punctele in plus pe care le are McLaren sa fie consecinta faptului ca Coughlan a fost in posesia documentelor Ferrari", se arata in comunicatul echipei italiene.

Conform Ferrari, faptul ca Coughlan "a fost in posesia documentelor Ferrari a dat echipei McLaren un avantaj nedrept in fata Scuderiei".

De asemenea, "Ferrari va suferi pierderi de 5.5 milioane de euro" daca va pierde campionatul constructorilor si scandalul va duce la "scaderea respectului si afectarea brandului Ferrari".

Conform cotidianului britanic The Guardian, Ferrari contesta de asemenea faptul ca Coughlan a fost singurul angajat al echipei McLaren care a stiut de existenta documentelor. La Inalta Curte de la Londra, avocatii Scuderiei au mai afirmat: "Seful departamentului de Design face parte din grupul cheie de trei sau patru persoane care s-a ocupat de perfectionarea masinii. Pentru un designer-sef, oportunitatea de a influenta performanta masinii este uriasa".

Joi, la Paris, se va lua o decizie finala in cazul de spionaj in care este implicata echipa lui Ron Dennis.

Comentarii (14)

  • Londra???!!???
    Ce Londra, procesul e la Paris
    0 0
  • Off course sir!
    Cocaniti-i pe englezi!
    0 0
  • Londra - Paris
    Procesul se desfasoara astazi la Paris, insa avocatii echipei Ferrari au depus acest document oficial la Inalta Curte din Londra. Motivul este legat,probabil, de faptul ca McLaren este o echipa din Marea Britanie.
    0 0
  • PikaChu
    Hotie ...
    Sa vedem astazi rezultatele si sa se termine toata nebuneala si apoi sa vedem pe McLaren cum cedeaza locul lui FERRARI si sa nu se mai laude toti cum ca McLaren e mai buna ca FERRARI .... ssssssssstttttt....
    0 0
  • ce sst?
    mclaren a fost intotdeauna mai buna decat ferrari, ferrari a stralucit cat a fost schumacher, tineti bine minte asta !!! Pilotul poate ridica foarte mult echipa, asa se intampla acu cu mclaren si pilotii ei, asa a fost si cu hakinnen, sau senna
    0 0
  • @PikaChu
    Doar asa mai pot ferrari sa`i depaseasca pe McLaren . Se pare ca nu te prea pricepi la F1 , se vede asta si din numele tau , fanul desenelor animate mah pruncule:)
    0 0
  • adysabou
    ferrari
    au dominat pana acum doi ani datorita sustinerii lui BERNY asta se va intampla si acum alta sansa nu au
    0 0
  • Eu contorizez punctele in minus...
    ...ale echipei McLaren si sunt curios, in cazul in care absolvita de vina la Paris, daca se vor da inapoi toate aceste puncte.
    0 0
  • @ matrixu
    Normal asa ar fi , insa cred ca nu se vor acorda toate puctele ce i s`au scazut McLarenu`lui o data cu declansarea scandalului . Precis ca decizia va fi una minora , altfel cred ca daca McLaren va fi penalizata nenea Bernie va suferi mult cu F1 , cel putin eu asa cred.
    0 0
  • bai ma suparati zau
    cam exagerata scadearea de puncte, pentru ca e zis un avocat al Ferrari.
    Inca reusiti sa ma uimiti Automarket cu interpretarile aceastea.
    FIA va gasi azi Mclaren vinovata de ceva, asta e sigur...dar nu vorbim neaparat de spionaj. Si Mclaren vor pleca azi probabil cu o amenda babana de oridinul milioanelor...in cel mai bun caz. Bineinteles Ron va face apel...azi nu se rezolva toata tarasenia.
    Sa speram ca Mclaren e intr-afevar nevinovata si ca FIA e impartiala. E jignitor sa se decida un titlu printr-un scandal in tribunal.
    0 0
  • ok
    dar nu e jignitor sa se decida printr-un furt?

    Pentru amatorii gen: Costel si adysabou: va uitati de 1-2 ani la F1, nu? Ca daca nu, inseamna ca inainte v-ati uitat degeaba.
    bogym05 - lasa numele lui Senna in pace. Ai auzit si tu de Senna ca a fost mare si bati campii intr-o veselie.
    0 0
  • ...
    Un fost angajat Mclaren a declarat ca Coughlan si Stepney sunt niste prosti ca si-au bagat echipele intr-un asemenea scandal.

    Intr-adevar nici printr-un avantaj adus prin spionaj nu se cade sa castigi un titlu. Dar cineva precum Todt sau Montezemolo se vor folosi de scandalul asta daca nu au incotro,incat sa castige titlul din anul acesta. Sa ne amintim ca Ferrari s-a rezervat dreptul de a porni un proces spre finalul sezonului. Daca e asa...nu vom sti niciodata cine ar merita gloria anul asta, si nici la piloti nu vom sti.
    Multumim Coughlan si Stepney pentru toata mizeriile.
    0 0
  • scandalu ferrari
    la nivelu asta sigur spionaju' e o mare arta. numai ca f1 e condusa de englezi si nu o sa se faca rau la emglezi...ferrari domina de cativa ani si cred ca lucru asta supara...
    0 0
  • i-o arssss
    nu mai cautati scuze . Furtul se cheama furt . Pare dura reactia insa cu totii vor invata ceva din lectia asta.Dupa o asemenea pedeapsa cine va mai risca sa fure ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru