FIA accepta provizoriu echipele FOTA in sezonul 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
McLaren, BMW-Sauber, Renault, Toyota si Brawn GP au fost acceptate doar provizoriu in sezonul 2010 al Formulei 1, acestea fiind obligate de FIA sa renunte la conditii pana pe 19 iunie.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a publicat vineri lista echipelor acceptate pentru sezonul 2010, in mijlocul unui conflict de proportii intre echipe si forul mondial.

FIA a anuntat ca dintre actualele echipe din Formula 1 numai Ferrari, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, Williams si Force India au primit acceptul de a concura in sezonul viitor al competitiei.

In schimb, Brawn, McLaren, Renault, BMW Sauber si Toyota au fost acceptate pe lista echipelor doar cu titlu provizoriu, iar FIA a anuntat ca va respinge candidaturile daca acestea nu renunta la conditiile formulate anterior pana pe 19 iunie.

In comunicatul de presa prin care anunta lista echipelor pentru sezonul 2010, FIA mentioneaza in dreptul celor cinci echipe ca acestea isi vor pierde locul daca nu renunta la conditii pana pe 19 iunie. "Aceste cinci echipe s-au inscris conditionat. FIA le-a invitat sa renunte la aceste conditii nu mai tarziu de 19 iunie".

Pe langa aceste cinci echipe, Ferrari, Red Bull Racing si Toro Rosso au depus la randul lor cereri conditionate de inscriere in sezonul 2010. Cu toate acestea, FIA considera ca cele trei team-uri au un contract cu detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 prin care sunt obligate sa participe in competitie pana in sezonul 2012.

Acesta este motivul pentru care Ferrari, Red Bull Racing si Toro Rosso au fost acceptate din oficiu in sezonul 2010.

Ferrari a avertizat insa in aceasta saptamana ca nu va accepta o insciere automata pentru sezonul 2010, astfel ca se anticipeaza ca Scuderia va actiona in justitie forul mondial in incercarea de a demonstra ca intelegerea precedenta cu FIa nu mai este valida.

Celelalte doua echipe curente din Formula 1, Williams si Force India, s-au inscris neconditionat in sezonul 2010, datorita obligatiilor constractuale fata de sponsori si, respectiv, detinatorul drepturilor comerciale.

Pe de alta parte, FIA a acceptat in competitie trei noi echipe, care sa completeze grila de 13 team-uri anuntata anterior. Acestea sunt Campos Grand Prix, Manor Grand Prix si Team US F1.

Campos Grand Prix este condusa de fostul pilot de Formula 1 Adrian Campos, in timp ce Team US F1 este in proprietatea lui Ken Anderson si Peter Windsor.

Prezenta echipei Manior Grand Prix este marea surpriza a listei, despre acestea neexistand niciun fel de informatii pana in aceasta zi. Manor Grand Prix este condusa de John Booth, care detine in prezent o echipa de Formula 3, dar si de Nick Wirth, fost proprietar al unei echipe de Formula 1.

In plus, daca una sau mai multe dintre cele cinci echipe acceptate provizoriu in sezonul 2010 nu vor renunta la conditii, FIA va evalua alte cereri, facute de echipe precum Prodrive sau Lola.

FIA a alocat 13 locuri pentru echipe in sezonul 2010.

Iata lista completa a echipelor care vor concura in sezonul 2010:

 Echipa  Furnizor motor
 Scuderia Ferrari  Ferrari
 Scuderia Toro Rosso  
 Red Bull Racing  
 Williams  Toyota
 Force India  Mercedes
 Campos Grand Prix  Cosworth
 Manor Grand Prix  Cosworth
 Team US F1  Cosworth
 McLaren Mercedes*  Mercedes
 BMW-Sauber*  BMW
 Renault*  Renault
 Toyota Racing*  Toyota
 Brawn GP*  

 

*Aceste cinci echipe s-au inscris conditionat in sezonul 2010. FIA invita aceste echipe sa renunte la conditii pana cel tarziu pe 19 iunie.

Via | FIA

Comentarii (10)

  • nu inteleg nimic
    McLaren, BMW-Sauber, Renault, Toyota si Brawn GP au fost acceptate doar provizoriu in sezonul 2010 al Formulei 1, acestea fiind obligate de FIA sa renunte la conditii pana pe 19 iunie.
    da parca FOTA era cu conditiile :))
    s-a intors roata sau cum
    nu pricep
    0 0
  • ferrari
    adica ferrari s-a inscris neconditionat ??????????????/
    accepta bugetul ?
    0 0
  • magaria magariilor
    Max a facut inca o miscare menita sa sparga unitatea FOTA. Sper ca manevra sa nu prinda. Ferrari ( Domenicalli), a afirmat ca FIA nu are dreptul de a o inscie din oficiu.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @FIA
    Evident ca Ferrari nu s-a inscris nicaieri... este o manevra facuta de Max ca sa arate ca Ferrari si Red Bull de fapt nu prea le pasa de Fota. Evident... ca o se oftice rau de tot FOTA si cred ca este timpul sa se retraga si gata. Max o tine pe-a lui, Bernie la fel, este timpul ca constructorii sa se concentreze pe ceea ce conteaza.
    0 0
  • pai si
    BRAWN GP ce conditii a pus frate ,de e inscrisa conditionat ?
    0 0
  • @bubulea
    Asa cum a mentionat si NeoGalaxy, Ferrari nu accepta actualul regulament. Ei au fost inscrisi automat de FIA sub pretextul ca au o intelegere cu forul mondial in acest sens. Foarte probabil, Ferrari va da FIA in judecata din aceasta cauza. Brawn GP este inscrisa conditionat, la fel ca si celelalte 7 echipe FOTA. Toate echipele actuale, cu exceptia Force India si Williams, fac parte din FOTA.
    0 0
  • asteptam si alte stiri
    nu zice nimeni nimic ? nu sare ferrari in sus ?
    0 0
  • mersi admin
    ok , mersi daniel
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Campos Grand Prix
    Echipa asta cred ca are nume de suc :)
    0 0
  • cretini
    trebuie facut ceva urgent...nu trebuie pierduta o echipa de talia ferrari...nu exista asasini??? as da oricat numa sa nu-l mai vad pe max (nume de maidanez) la carma fia..si pe ron dennis l-as prefera dar nu pe idiotul ala...chiar dak ron ar favoriza mclaren macar are habar de formula 1 dupa atatia ani petrecuti alaturi de mclaren
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru