FIA: "Ferrari au fost informati gresit"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.10.2008
FIA crede ca sefii Ferrari au fost informati gresit dupa ce acestia au avertizat ca s-ar putea retrage din Formula 1 daca motorul unic va fi aprobat in Formula 1.

Ferrari a avertizat marti ca va analiza posibilitatea de a se retrage din Formula 1 in cazul in care FIa va aproba utilizarea unui motor unic incepand din sezonul 2010.

Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul sau oficial, FIA sustine ca echipele din Formula 1 au trei variante pentru reducerea costurilor.

"Se pare ca reprezentatii Ferrari au fost dezinformati. FIA a oferit echipelor trei optiuni, una dintre ele este numita motorul standard, iar o alta spune ca producatorii ar trebui sa ofere trenul de rulare echipelor independente pentru mai putin de 5 milioane de euro".

"FIA este incantata de succesul financiar al celor de la Ferrari si spera ca acesta sa fie mentinut. Totusi, anumite echipe au probleme cu costurile, iar asta este nesustenabil. Acum, depinde de producatori sa aleaga una dintre cele trei optiuni pentru a produce propuneri care sa reduca costurile".

"Daca asta nu se va intampla, FIA va lua orice masuri care se vor dovedi necesare pentru ca sportul sa ramana credibil pentru piloti si constructori", se arata intr-un comunicat de presa ail FIA.

FIA a anuntat luni ca mai multi constructori sunt interesati sa participe la oferta lansata de forul mondial pentur motorul unic.

Comentarii (7)

  • 5mld sunt 5 milioane
    Atat. De ce nu se spune si care e a treia optiune?
    0 0
  • @cipib
    Bineinteles, este vorba despre 5 milioane, nu miliarde.
    0 0
  • admin
    din moment ce Ferrari au fost informati gresit si FIA a emis un comunicat oficial in care sa clarifice lucrurile, este evident ca Ferrari NU se va retrage (nemaiexistind motivul) si , ca atare ma gindesc la revizuirea punctarii echipei Ferrari ! si te rog sa nu imi spui ca nu "cautam substratul" pentru ca este un comunicat oficial care se exprima clar, nu trebuie cautat nimic :P am dreptate ?
    0 0
  • @michelle_b
    Faptul ca Ferrari au fost informati gresit este doar parerea celor de la FIA si trebuie luata ca atare. Nu este deloc evident ca Ferrari nu se va retrage din F1. Ferrari isi va primi punctele inapoi numai in momentul in care echipa va anunta ca nu mai ia in calcul retragerea din F1. este acelasi caz ca si cel reprezentat de Toyota luni.
    0 0
  • admin
    cu Toyota a fost caz fericit, pentru ca au dezmintit in aceeasi zi. nu vreau sa imi amintesc de "cazul Briatore Martianul" , cind ceea ce s-a depunctat nu a fost punctat inapoi iar cei care au fost punctati, au mai fost punctati inca o data. cit despre scuzele lui Briatore, acestea nu au mai aparut deloc ... nu am cerut repunctarea echipei Ferrari, azi ... (si apropo de EVIDENT, la acel articol sunt doua greseli, dupa cum am sesizat (degeaba) deja si chiar NU ESTE EVIDENT ca se vor retrage ...)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @
    Cititi aici despre comedia cu motorul unic. Paragraful 3 este din pacate foarte foarte asemanator cu ideile spuse de mine intr-un post de mai devreme de pe pagina cu Toyota. Din pacate... chiar nu imi place ca am dreptate in aceste conditii.

    Interesant este si pagina 2, litera d). Pagina 3, litera b) este comedie pentru ca cutiile de viteza din F1 schimba pe la 15ms... iar 50ms este de 3 ori si ceva mai mare.

    P.S Dupa ce Ferrari si Mercedes s-au chinuit sa produca motoare pe la limita de 85-90 km... vine FIA si spune ca motorul sa aiba max 100kg... Si alea 10km in plus... de unde le scoate? Plus ca KERS asta va cantari si el vreo 50kg de sine statator...

    Mama cine gandeste chestiile astea?
    0 0
  • @neogalaxy
    iti dau un indiciu : 2 bosorogi :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru