FIA monitorizează tensiunile politice din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.02.2011
FIA a anunţat că monitorizează cu atenţie situaţia politică din Bahrain, care ar putea forţa anularea cursei inaugurale a sezonului 2011.

Escaladarea conflictelor de stradă din Bahrain din ultimele 24 de ore au stârnit îngrijorarea comunităţii Formulei 1, inclusiv Bernie Ecclestone manifestându-şi temerile că situaţia s-ar putea înrăutăţi în perioada următoare.

Reacţia FIA a venit de asemenea cu promtitudine, forul mondial anunţând că monitorizează cu atenţie evoluţia evenimentelor din Bahrain. "Monitorizăm situaţia împreună cu promoterii şi autorităţile. Planul este ca Marele Premiu să se desfăşoare, dar principala noastră grijă va fi întotdeauna securitatea echipelor şi a spectatorilor", a declarat un purtător de cuvânt al forului mondial citat de publicaţia The Guardian.

La rândul lor, organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain susţin că vor lua toate măsurile necesare pentru că evenimentul să se desfăşoare în condiţii depline de securitate.

"Siguranţa tuturor cetăţenilor din Bahrain, a expatilor şi a turiştilor este tot timpul o priotate în Regat şi, la Circuitul Internaţional din Bahrain, ne concentrăm pe oferirea unui alt eveniment de succes sub forma Marelui Premiu de Formula 1 al statului Bahrain.

Monitorizăm cu atenţie situaţia împreună cu autorităţile şi vom răspunde în mod corespunzător tuturor dezvoltărilor", au precizat oficialii circuitului într-un comunicat de presă.

Şi echipele de Formula 1 au reacţionat la noile evenimente din micul stat arab, iar Christian Horner, şeful Red Bull Racing, speră ca toate probleme să fie rezolvate până la jumătatea lunii martie.

"Ne bazăm pe Ecclestone, FOM şi pe promoteri pentru a se asigura că facilităţile sunt în siguranţă şi sperăm că această problemă nu va afecta primul Mare Premiu. În caz contrar, ar fi un mare păcat, dar sperăm să se rezolve şi cursa să nu fie ameninţată când vom ajunge acolo la începutul lunii martie", a precizat britanicul.

Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc în weekendul 11-13 martie, însă până atunci echipele au programată o sesiune de teste pe acelaşi circuit în perioada 3-6 martie. De asemenea, la finalul acestei săptămâni va avea loc în Bahrain o cursă din competiţia GP2 Asia.

Via | The Guardian | Bahrain GP | Reuters

Comentarii (1)

  • off-topic
    Daniel, fa-ti timp si reciteste materialul odata, inainte de a-l posta. Scapari de genul "este tot timpul o priotate în Regat" , "vom răspunde în mod corespunzător tuturor dezvoltărilor" iti strica tot cheful...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru