FIA: "Schimbarea regulamentului nu vizează stoparea Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.06.2011
FIA a negat orice intenţie de a opri dominaţia celor de la Red Bull în Formula 1 prin introducerea a două schimbări radicale de regulament în timpul sezonului.

Red Bull Racing a obţinut cinci victorii în primele şapte etape ale sezonului şi este singura echipă care a plecat din pole position în acest an, motiv pentru care există numeroase speculaţii potrivit cărora noile reguli impuse de FIA vizează o echilibrare a puterilor.

Începând cu Marele Premiu al Europei din acest weekend, echipele nu mai au posibilitatea de a schimba setările motorului între calificări şi cursă, iar de la Silverstone eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate când pilotul nu accelerează va fi de asemenea interzisă. În ciuda zvonurilor, FIA susţine că aceste modificări au fost introduse strict din punct de vedere tehnic, pentru ca echipele să nu ajungă să cheltuie sume mari de bani pentru dezvoltarea unor soluţii de acest tip.

"Sunt la curent cu poveştile scrise, dar sincer să fiu ştiu că nu este o decizie politică. Ştiu că este o intervenţie pur tehnică din partea noastră. Tot ce facem este să oprim oamenii să încalce actualele reguli.

Nu noi suntem cei care spun că o echipă va fi penalizată mai mult decât altele. Depinde cât de extrem au abordat situaţia. Dar am văzut dovezi ale setărilor motoarelor mai multor echipe care sunt la limita extremă a extremei. Vă pot asigura că nu este vorba despre o singură echipă. Acese lucruri se amplifică până la un punct când trebuie să facem ceva", a explicat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

Se anticipează că Red Bull, Renault şi McLaren vor fi printre cele mai deavantajate echipe de noile reguli, în timp ce Ferrari ar putea avea cel mai mult de câştigat.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru