FIA vrea o sesiune de antrenamente pentru piloţii de rezervă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.09.2011
FIA vrea ca antrenamentele de vineri să fie împărţite în trei sesiuni de câte 60 de minute, prima dintre ele urmând să fie dedicată piloţilor de teste şi de rezervă.

Jean Todt, preşedintele FIA, este determinat să revoluţioneze antrenamentele de vineri din cadrul Marilor Premii pentru a le da şansa tinerilor piloţi să capete experienţă la volanul monoposturilor de Formula 1.

Potrivit publicaţiei finlandeze Turun Sanomat, FIA vrea ca cele două sesiuni de antrenamente de vineri care totalizează trei ore să fie reorganizate în trei sesiuni de câte 60 de minute. Prima dintre ele ar urma să fie dedicată piloţilor de teste şi de rezervă, în timp ce celelalte două ar urma să se desfăşoare ca până în prezent.

Informaţiile nu au fost încă confirmate oficial, însă echipele sunt la curent cu planurile lui Todt şi fac deja pregătiri în acest sens. Astfel, McLaren îl va nominaliza pe Gary Paffett ca pilot de rezervă, Ferrari pe Jules Bianchi, iar Mercedes GP pe Christian Vietoris, care concurează în prezent în Campionatul German de Turisme (DTM).

Intenţia lui Todt vine ca urmare a faptului că acesta nu a reuşit să-şi impună punctul de vedere privind organizarea a cel puţin trei sesiuni de teste în timpul sezonului.

În schimb, echipele au ajuns la un acord pentru apariţia unei sesiuni de evaluare la începutul lunii mai, înainte de debutul sezonului european.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • mobius
    era cazul
    Mi se pare o idee foarte buna, Jean Todt incepe sa se faca vazut.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru