FIA: "Williams a propus noua reducere a costurilor"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.07.2009
FIA a dezvaluit ca Williams este echipa care a propus reducerea costurilor in urmatorii doi la nivelul celor de la inceputul anilor '90, oferta acceptata in unanimitate de FOTA si forul mondial.

FIA si FOTA au ajuns la finalul lunii trecute la o intelegere pentru a evita implementarea unui buget maxim anual in Formula 1, solutia adoptata fiind reducerea bugetului anual la nivelul similar de la inceputul anilor '90.

Forul mondial a dezvaluit insa joi ca aceasta propunere a apartinut in realitate echipei Williams, care s-a inscris neconditionat in Formula 1, fiind de altfel suspendata din FOTA.

"FIA a fost de acord sa renunte la planul de a introduce un buget maxim pe baza propunerii pregatite de Williams in weekendul de cursa de la Silverstone, care va permite reducerea costurilor la nivelul de la inceputul anilor '90 pana la finalul anului 2011", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

"Aceasta reducere a fost agreata de FOTA si confirmata pe 24 iunie la Paris. Acest lucru ar fi un contract privat intre toate echipele, dar nu si pentru FIA. FIA a confirmat la Paris ca, odata ce acest acord va fi semnat, conceputul bugetui maxim poate fi eliminat din regulamentul sportiv pentru 2010".

Via | FIA

Comentarii (2)

  • salutare
    se pare ca OLD PAPA FRANK,mai are un cuvant,greu,de spus in Formula1!
    0 0
  • old papa
    Fank Williams, un zgarcit de scotian care i-a spus lui Damon Hill ca nu-i mareste salariul, dupa ce a devenit campion mondial, pentru ca pe masina facuta de el poate deveni campion si un sofer de duminca, are totusi un comportament indoielnic. Constient ca nu are sanse in fata echipelor de uzina face tot posibilul sa loveasca in acestea. A refuzat intrarea in concernul BMW, greseala vietii lui, si acum sta lipit de Max care ii mai arunca ceva de mestecat ( contractul cu F2). Sunt sigur ca ei au fost numai portavocea lui Max. Erau unicii demni de luat in seama din grupul fidel FIA. Daca propunerea o facea Indenii cred ca intra la capitolul glume.
    Din cate am inteles eu, cei de la FOTA s-au retras tocmai cand s-a incercat adoptarea uni grafic clar de reducere a cheltielolor. FOTA vrea numai un acord de principu, ei nu vor reguli stricte legate de cheltuieli iar propunerea Williams, de care vorbeste FIA, este un grafic clar cu sume tinta. Nu stiu daca FOTA chiar a acceptat o astfel de chestie !?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru