Force India a reziliat contractul cu Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.11.2008
Force India a anuntat vineri incetarrea colaborarii cu Ferrari in privinta furnizarii motoarelor, eveniment ce deschide calea unui parteneriat cu Mercedes.

Force India a solicitat Scuderiei Ferrari intregul tren de rulare pentru sezonul 2009, insa constructorul italian nu a putut oferi decat motoare, conform intelegerii oficiale.

Din aceasta cauza, patronul Vijay Mallya a demarat recent negocierile cu McLaren Mercedes, insa Force India a trebuit mai intai sa anunte incetarea parteneriatului cu Ferrari.

Dupa mai multe negocieri, Force India si Ferrari au confirmat vineri ca parteneriatul dintre cele doua parti a luat sfarsit, deschizand astfel calea echipei indiene pentru o colaborare cu Mercedes.

"Force india anunta astazi incheierea contractului cu Ferrari. Intelegerea semnata in 2007 includea oferirea de motoare si pentru 2009, dar acum se incheie prematur la cererea echipei Force India".

"Force India doreste sa multumeasca celor de la Ferrari pentru sprijinul acordat pana in prezent care a fost intotdeauna la cel mai inalt nivel. A fost o relatie excelenta din punct de vedere tehnic si profesional".

Force India nu a precizat in comunicatul de presa stadiul negocierilor cu McLaren, insa cel mai probabil acestea se vor accelera dupa anuntul oficial al incheierii intelegerii cu Ferrari.

Comentarii (2)

  • Force India = Mercedes
    Am o presimtire, ca dupa anuntul facut de Mercedes ca vor sa intre in F1, pasul urmator care il vor face dupa livrarea motoarelor pt. Force India va fi ca Mercedes va cumpara fabrica.
    0 0
  • excelenta predictie
    Ai un fan deja in mine. Asa e. Mercedes va cumpara Force India si apoi va renunta la McLaren.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru