Force India nu exclude semnarea unui contract cu Massa pentru 2014

de Daniel Popescu
Marti, 01.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vijay Mallya nu a exclus posibilitatea ca Force India să-l aducă la echipă pe Felipe Massa în sezonul următor, însă afirmă că va lua o decizie după finalul sezonului.

Force India este una dintre echipele care nu şi-a stabilit încă linia de piloţi pentru sezonul 2014 al Formulei 1, existând posibilitatea ca Nico Hulkenberg să revină la Silverstone dacă nu va semna cu Lotus.

Totuşi, coproprietarul Vijay Mallya nu exclude nici varianta Felipe Massa, care îşi caută echipă după ce a fost înlocuit de Kimi Raikkonen la Ferrari.

"Trebuie să admit că Massa nu este numai un câştigător de curse, ci şi un pilot foarte bun. Cred că până şi în acest sezon a fost mai bun decât Fernando Alonso în calificări de câteva ori, aşa că nu există nicio îndoială în privinţa competentelor sale. Dar vom vedea ce se va întâmpla", a declarat indianul pentru jurnalistul britanic Adam Cooper.

Urmareste Automarket
Mallya a admis că decizia finală va fi luată abia după finalul sezonului, aşa cum a procedat şi în anii trecuţi.
Indianul afirmă că aplică această strategie pentru a nu demoraliza un pilot în cazul în care acesta nu este păstrat şi în sezonul următor.

"Piloţii au venit la mine, dar sunt cunoscut pentru faptul că iau decizia chiar în ultimul moment. Motivul pentru care fac asta este că, dacă anunţ acum o schimbare, tind să cred că va demoraliza un pilot care pleacă, şi nu cred că asta este corect. Dar am fost abordat şi voi lua în calcul toate opţiunile", a adăugat el.

De asemenea, omul de afaceri indian susţine că linia de piloţi nu va fi stabilită în funcţie de banii pe care un pilot îi poate aduce prin intermediul sponsorilor, chiar dacă presa a speculat anterior că echipa a avut probleme de natura financiară.

"Decizia va fi luată pe baza competentelor piloţilor şi pe potenţialul de a contribui în cadrul echipei. Niciunul dintre locurile noastre nu a fost vreodată de vânzare şi sunt complet împotriva acestui concept, pentru că nu voi compromite munca designerilor şi inginerilor cu un pilot al cărui singur criteriu de achiziţie este dacă aduce bani sau nu", a adăugat el.

Via Adam Cooper

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru